Pojistky L konce táhla 0,6 - 1,5mm

Pracovní postupy, technologie, finty, grify, nástroje, poznatky jak co nejlépe něco vyrobit, opravit a tak podobně.
Zpráva
Autor
prikrylm

Re: Pojistky L konce táhla 0,6 - 1,5mm

#16 Příspěvek od prikrylm »

Nedávno jsem použil jiné pojistky, ale ty od jyrry se mi jeví jako mnohem příjemnější na aplikaci.
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka)
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od jyrry »

Pojistka s pojistkou. Jo, tak když budou dobře vytištěné, tak nejspíš přežijou i na vibrátoru :-D
Ale na drátě 0,6 nebo 0,8mm budou dost převeliké...
jyrry.webnode.cz
vitaa

#18 Příspěvek od vitaa »

Když jsou zde alternativy,tak mám další :) .Před x lety jsem to vyřešil takhle..,model má dost nalétáno a zatím jsem na to nemusel sáhnout,samozřejmě jeho pohon taktéž není elektro,(zase vibrátor :D )
Pojistka je z "vybrabčeného" nýtu do kleští...
Přílohy
IMG_1267.jpg
misamltr

#19 Příspěvek od misamltr »

Kdyz mam paky na sroubky, tak delam spolehlive Z-tko. Když na pevno zalepenou paku, tak kuláč od Mp jet. Jako některé vytvory kolegu modelaru jsou fascinujici.
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od jyrry »

Když to jde, "Z" taky udělám.
Příště si pána vezmu na radu :mrgreen:
jyrry.webnode.cz
vitaa

#21 Příspěvek od vitaa »

jyrry píše:Když to jde, "Z" taky udělám.
Příště si pána vezmu na radu :mrgreen:

Přesně tak ! :D ,vysvětlovat proč je u 2,5m modelu, (kde bylo nutné kvůli vyvážení mít serva u těžiště) pouze ohnutí do L zajištěné zvenčí,neboť táhlo je 2mm ocel (dej si na něj dvojku pidikulák.. :) ) se mi ani nechce :mrgreen: ,proto to zde jistí ta "kovářská práce" :)
zdzd

#22 Příspěvek od zdzd »

Když už jsme u toho, tak "Z" na obou stranách jednoho táhla v trupu je pěkná ptákovina.

Zničený drát. V případě opravy přeraženého trupu je to konečná.

To řeším dvěma kusy se "Z" s tím že se překrývají tam, kde je místo. Buď u kormidla, nebo u serva. Tam se táhla překrývají cca. o 2 cm. Na nich je pak zasmrštěná tenká smršťovačka, z obou stran zakápnutá řídkou vteřinovkou.

Drží to skvěle, v případě potřeby se seřízne, táhlo se tak rozpojí a znovu spojí v novém trupu.
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od jyrry »

ad "dvojité Z" - na větší průměry drátu tam jde dát třeba lustrsvorka, nebo (pro ještě větší pocit sucha a bezpečí) omotat drátkem a zapájet.

Ještě k tomu jednoduchému "L" - umím to zajistit ještě čuňáčtěji (samozřejmě na vhodných malých modelech, aby to zase někdo nepotřeboval napadnout :mrgreen: ):
pindik_21.jpg
jyrry.webnode.cz
vitaa

#24 Příspěvek od vitaa »

jyrry píše:ad "dvojité Z" - na větší průměry drátu tam jde dát třeba lustrsvorka, nebo (pro ještě větší pocit sucha a bezpečí) omotat drátkem a zapájet.

Ještě k tomu jednoduchému "L" - umím to zajistit ještě čuňáčtěji (samozřejmě na vhodných malých modelech, aby to zase někdo nepotřeboval napadnout :mrgreen: ):
pindik_21.jpg

To je praktický a funkční,mě se to líbí :) ,při práci se musí přemýšlet :wink: kdybych obešel s foťákem moje malé deproňáky,tak by se našlo na revanč víc "vychytávek" :D,ovšem dělat to nebudu,abych nezpůsobil trauma uživatelům certifikované "bižu" :mrgreen:
Odpovědět

Zpět na „Dílna“