Tomáši jako vždy dík za fotky a videa.Na mym modelářskym youtube(odkaz v podpisu) mám nějaká amatérská videa z akce.Hlavně Tomáše kterého nikdo netočí
Nemyslím si že nějaký systém termínů něco ovlivní ale zkusit se to může.Sám jsi viděl že jen přesun ze SO na NE kvůli počasí a problém.Kdybys nezajistil na poslední chvíli Klecany ,bylo to zrušený. Nám to tady funguje jen proto že nás je víc na jednom místě a setkáváme se i jinak.Na sraz 20km si dvě tři hoďky čas v nejhorším uděláš ale na 100km je to na celý den a změna je asi konec.
A já si myslím, že nějaký kalendář akcí by určitě prospěl... když se podle toho umí řídit letadýlkáři (nebo dokonce 3D vrtulníkáři), tak proč bychom to nemohli zvládnout taky? Nehledě na to, že by to chtělo o dost lepší propagaci. Nedělám si iluze, kolik zainteresovaných lidí si to zrovna tady přečte... Určitě bych byl za min. jednu velkou akci jednou za rok... klidně u nás na Bambousku. (třeba nějaký "Heli Festival" by se to mohlo jmenovat) a udělat z toho fakt tradiční setkání. Dát tomu rozumné datum klidně někdy dříve, než poslední sobotu v srpnu a držet tu tradici. Dovedu si to představit udělat i jako dvoudenní akci!!! Kdo bude chtít, zařídí se podle toho... Když nevyjde počasí, akce se zruší nebo přesune...
Když se změní datum dva dny před akcí, tak už se to těžko dohání, když má člověk rodinu a musí plánovat, to je pravda...
Celkově by možná stálo za to, abychom si udělali nějaký seznam kontaktů (asi e-mail) a hromadně si posílali info o konaných akcích a srazech...
Včera proběhl na Sobínce další ročník Dětského dne. Po loňském plaváku bylo slunečno, velmi teplo ale bohužel i dost foukalo ačkoliv předpovědi na windguru vypadaly slibně. Odpolední bouřka přišla až v samotném závěru a nastal rychlý úprk návštěvníků, tak tak se rozdaly nějaké divácké ceny a na další vyhlášení soutěží o nejlepší modely nebo vystoupení už nebyl čas. Za půl hodiny přišlo opět slunce.
Odpolední program ovlivnila ztráta krásné dvoumetrové makety Zera kde zhasl motor který se nepovedlo znovu nahodit a přišel téměř kolmý pád do pole řepky. Tam se o něco později ocitl i pěkný MIG29 a na druhé straně rychlý model z 3D tiskárny s dmychadlem. Zero bylo později nalezeno s pomocí dronu s kamerou, osud dalších dvou modelů mi znám zatím není.
Tak zase za rok .
Odkaz na maje album z akce - 4219 expozic a následný výběr s výřezy a editací denzity :