Převážně kluzák z Lidlu, s motorem i bez něj
- Celeron
- Kontaktovat uživatele:
Re: Převážně kluzák z Lidlu, s motorem i bez něj
To je nějaký divný, na motor je vše v nule a letí vodorovně a nikam neuhýbá. Faktem je, že bez motoru a RC jsem ho nikdy nezkusil. Ale na kluz je výškovka stejně jako na motor.
Házáš ho dost intenzivně cca 20 stupňů nahoru? Co dělá, když mu dáš opačně výškovku? Měl by udělat přemet.
Házáš ho dost intenzivně cca 20 stupňů nahoru? Co dělá, když mu dáš opačně výškovku? Měl by udělat přemet.
Na klz bez motora sa nikdy neháže "nahoru" ale mierne dole, prípadne vodorovne /záleží od rýchlosti protivetra/.
Mám už tretieho lídlaka, takže viem ako lietali predchádzajúce.
Ak obrátim výškovku, tak to ide do ostrého premetu.
Mám už tretieho lídlaka, takže viem ako lietali predchádzajúce.
-
HONZIK 22
Ten s placatym trupem jako kluzak letal presne takto. A bylo uplne jedno pod jakym uhlem ho hodis. Nasada od lopaty by doletela dal.
https://youtu.be/nf9N1NPHOT0?si=X6deJo3sY24POG9H" onclick="window.open(this.href);return false;
https://youtu.be/nf9N1NPHOT0?si=X6deJo3sY24POG9H" onclick="window.open(this.href);return false;
- Celeron
- Kontaktovat uživatele:
No když myslíš... Já mám jen jednoho, lítá stále suprově. Možná je právě problém v tom, že už máš třetího.automet píše:Mám už tretieho lídlaka, takže viem ako lietali predchádzajúce.
Celeron píše: No když myslíš... Já mám jen jednoho, lítá stále suprově. Možná je právě problém v tom, že už máš třetího.
1. rozfranforcoval pes
2. lieta doteraz
3. zatiaľ nelieta
Já jsem byl dnes kolem devatenácté hodiny zkusit dvoumotorového Lidláka. A musím napsat, že supr. Měl jsem na křídle dva stejnosměrné motory MIG 280 a létal dobře, ale dost se s nimi kolébal ze stany na stranu. Jsou na tento model dost těžké. Tak jsem si koupil dva motory střídavé i s dvěma 12cti ampérovýma reglama a je to úúúplně o něčem jiném. Váhově o hodně lehčí. Prostě parádně jsem si zalétal. Sice jen asi 8 minut, protože už se šeřilo, ale stálo to zato.
Možná někoho bude zajímat osazení, tak tady je.
Dva Střídavé elektromotory MM1408-1850kv DW Hobby
Dva Regulátory otáček 12A T-motor AT (2-3S)
dvě černé vrtule 6/3 GEMFAN + gumičkové unašeče
baterie Lipol 3S, Nano-Tech 1300 mAh
serva na křidélkách i na výškovce EMAX ES08AII
Motory a regle koupeny u Big Hobby. Ostatní už ani nevím kde, ale to je jedno.
Toť vše.
Možná někoho bude zajímat osazení, tak tady je.
Dva Střídavé elektromotory MM1408-1850kv DW Hobby
Dva Regulátory otáček 12A T-motor AT (2-3S)
dvě černé vrtule 6/3 GEMFAN + gumičkové unašeče
baterie Lipol 3S, Nano-Tech 1300 mAh
serva na křidélkách i na výškovce EMAX ES08AII
Motory a regle koupeny u Big Hobby. Ostatní už ani nevím kde, ale to je jedno.
Toť vše.
Ja som toho nového Lidlaka synovi rozlietal tak, že sa bojím, že mu uletí. Dovážil som 9,5g háčikom zaskrutkovaným od zadu do trupu.
A já jsem na drzo zezadu do trupu na dovážení "natlačil" tři sedmicentimetrové hřebíky(my stolaři říkáme sendesátky). To když tam byly ty motory MIG 280. S těmato lehkýma motorama jsem jeden vytáhl a je to tak akorát.
A celý model váží 430 gramů. Samozřejmě i s baterií. Ta váží 105 gramů. Takže plně vybavený model bez baterie váží 325 gramů.
A celý model váží 430 gramů. Samozřejmě i s baterií. Ta váží 105 gramů. Takže plně vybavený model bez baterie váží 325 gramů.
- Celeron
- Kontaktovat uživatele:
Konečně jsem zvážil toho mýho cca 4 roky starýho Jasoně. (ostrý odtokovky a bachratej trup) Bez baterek 299 g a to je v něm zalepeno kupa uhlíkových výztuží, v křídle, trup od křídla dozadu, trup pod kabinou a přistávací kolejnice. Na zadku musím mít 6g olova, jinak nemá těžiště.
26g jeden motor vrtule a regl navíc, to je slušný, jako jednomotor bys ho měl asi ještě o něco lehčí než já.
26g jeden motor vrtule a regl navíc, to je slušný, jako jednomotor bys ho měl asi ještě o něco lehčí než já.
Celeron píše:
" jako jednomotor bys ho měl asi ještě o něco lehčí než já."
Nemám ho lehčí, ba naopak je bez baterií těžší, než ten dvoumotorák. Váží 363 gramů bez baterie. A je to ten s tou širokou odtokovkou. Na straně 79 tohoto vlákna jsem napsal co jsem s ním udělal, Takže se zde nebudu opakovat. Jen to, že má jeden motor, který je trochu těžší. Je to motor z Hadexu. Je tam dvaceti ampérový regl a sklopná vrtule s kuželem. A taky jsem tam udělal z balzy křidélka + jsem udělal od křidélek k trupu odtokovku, aby byla stejně široká, jako křidélka. A to vše něco váží. Ale musím napsat, že mě u těchto modelů větší váha vůbec nevadí. Ba naopak. Bezvětrných dní je tu nic moc. A ta váha mě právě do byť i třeba menšího větříku vyhovuje. Oba dva ti Lidláci létají moc dobře.
Ještě mám třetího, který má zatím jen nalepenou motorovou přepážku. Už mohl být dávno hotový, ale jaksi se mě do něj nechce.
" jako jednomotor bys ho měl asi ještě o něco lehčí než já."
Nemám ho lehčí, ba naopak je bez baterií těžší, než ten dvoumotorák. Váží 363 gramů bez baterie. A je to ten s tou širokou odtokovkou. Na straně 79 tohoto vlákna jsem napsal co jsem s ním udělal, Takže se zde nebudu opakovat. Jen to, že má jeden motor, který je trochu těžší. Je to motor z Hadexu. Je tam dvaceti ampérový regl a sklopná vrtule s kuželem. A taky jsem tam udělal z balzy křidélka + jsem udělal od křidélek k trupu odtokovku, aby byla stejně široká, jako křidélka. A to vše něco váží. Ale musím napsat, že mě u těchto modelů větší váha vůbec nevadí. Ba naopak. Bezvětrných dní je tu nic moc. A ta váha mě právě do byť i třeba menšího větříku vyhovuje. Oba dva ti Lidláci létají moc dobře.
Ještě mám třetího, který má zatím jen nalepenou motorovou přepážku. Už mohl být dávno hotový, ale jaksi se mě do něj nechce.
- Celeron
- Kontaktovat uživatele:
A tak to jsem nerozuměl, myslel jsem, že píšeš o dvomotoru.
Mám tady dva s tlustou odtokovkou, v zimě z toho zkusím udělat Twin alá P82. Akorát nevím, jak se to bude házet.
Mám tady dva s tlustou odtokovkou, v zimě z toho zkusím udělat Twin alá P82. Akorát nevím, jak se to bude házet.
Ještě dodám, že ten s tou tlustou odtokovkou a přidanými křidélky + přidanou odtokovkou od křidélek až k trupu má na každé půlce křídla plochu 1 dm čtvereční. Tedy má křídlo o 2 dm čtvereční větší plochu. A je to znát. Moc pěkně plachtí při vypnutém motoru i při té větší hmotnosti.
Takže šířka přidaných křidélek a odtokovky je 2,5 cm a délka 2x 40cm. Takže 80 x 2.5 = 200 cm čtverečních.
Takže šířka přidaných křidélek a odtokovky je 2,5 cm a délka 2x 40cm. Takže 80 x 2.5 = 200 cm čtverečních.
Něco pro zasmání. Kluzák i s vystřelovací rampou.
A ve čtyřech barvách, krom zobrazených i v kropenaté žluté.

A ve čtyřech barvách, krom zobrazených i v kropenaté žluté.
S úsměvem jde všechno líp.. :D
Takže erratum.
- předpoklad že výše nafocená hračka bude taková řekněme laciná tretka byl trochu mimo
- že toto nebude lítat bylo taky mimo
- že to bude nudit a brzy skončí v žlutém kontaineru bylo taky mimo
Je tu někdo z Mimoně? Možem jít na pivo, bo sme asi sousedi.
Přišel fňuk, za pár sekund jsme to sestavili, za pár minut jsme přišli na to, že výškovka musí být v tom dolním otvoru. To je pak jiná káva. Nejlépe to lítá z balkónu. Katapult v pistolce má mnohem větší fanfaktor než jsem si myslel. Za pár drobných jsme se vyblbli jak už dlouho ne. Doporučuju.
Dnes jsem našel tohle. V kabině to má osvětlení, což se v tomto ročním období bude docela hodit. Je to v mnoha barvách. Je to výrazně větší, než předchozí model. Za tři eura
. Myslím že na to bude stačit katapult jako kdysi. Dvoumetrová lať a pět metrú ,,teplákové,, gumy 
- předpoklad že výše nafocená hračka bude taková řekněme laciná tretka byl trochu mimo
- že toto nebude lítat bylo taky mimo
- že to bude nudit a brzy skončí v žlutém kontaineru bylo taky mimo
Je tu někdo z Mimoně? Možem jít na pivo, bo sme asi sousedi.
Přišel fňuk, za pár sekund jsme to sestavili, za pár minut jsme přišli na to, že výškovka musí být v tom dolním otvoru. To je pak jiná káva. Nejlépe to lítá z balkónu. Katapult v pistolce má mnohem větší fanfaktor než jsem si myslel. Za pár drobných jsme se vyblbli jak už dlouho ne. Doporučuju.
Dnes jsem našel tohle. V kabině to má osvětlení, což se v tomto ročním období bude docela hodit. Je to v mnoha barvách. Je to výrazně větší, než předchozí model. Za tři eura
S úsměvem jde všechno líp.. :D
o majú v Lidli, alebo v nejakom číňaku?