Tak se aspoň máme na co těšit na příští rok

.
Teď už to bude s maketama dost na betla, skokově se prý ochladí a já se ven při deseti stupních nebo méně určitě nepohrnu. K vodě ani náhodou, kdybych musel něco lovit tak hnusná záležitost. Brzy na jaře je to jiné, zimní půst funguje opačně

.
Letos možná tak nějaká ta motyka i když nalítáno mám dost. Posledně jsem udělal v Klecanech kotoul s Acromasterem, otáčel jsem se kdo si to přijel zalítat, přišla nepozornost nad zemí. Naštěstí jenom prasknul uhlíkový podvozek a mám náhradní tak zůstalo u pár startů za rok a zbylé 3S si ukořistilo Próčko. Tím že mám u Acromastera pořád špatně vyosený motor ( při přidání plynu stoupá a naopak ale změny úhlů to přitom nevyřešily ), a hlavně se mi po dávném trochu větším karambolu kdy jsem zakufroval z invertu protože jsem jako u heli stáhnul plyn k sobě

:-):-) rozvolnily zalepené výztuhy/nosníky motorového lože. Motor nad 60% plynu ošklivě vibruje a nedá se to pustit na plno, ze země odstartuju jedině z hladké tvrdé nebo čerstvě posekané plochy, jinak to hodím. Takže příliš limitů a jak mě letadla na úkor vrtulníků časově i zájmem dost opustila, nechce se mi to ani moc řešit

. Ostatně taky jak.....
S Próčkem jsem před pár dny vylítal ty zbylé 3S baterky na haldě za takového šera, že jsem musel lítat spíš proti zapadlému slunci než na východní straně kde už byl model nebezpečně nečitelný i přes reflexně žlutozelenou kabinku. Ještě to šlo se slabšíma baterkama kde si je měřák zkontroluje a začne trvale blikat, u kvalitní baterky bliká pouze s nabíhající kapacitou 1x2x3x.... Další dny mělo foukat, baterky jsem nechtěl vybít do zátěže tak jsem to risknul a podobné repete tedy neplánuju. Se světlama a maketou už to byl ideální čas kdy bych mohl lítat ještě mnohem déle, bez diod je to mizerie.
Postupně se pustím do AS350 tak bude těch nových vrtulníků na srazech příští rok snad zase o něco víc. ASko bude na večerní lítání oříšek nebo na něj spíš ani nedojde. Pozičky jsou na malých VOP skoro vzadu, koncové světlo je za nimi a zadní záblesk nahoře na SOP taky. Přední záblesk dole to nezachrání. Na orientaci je to spíš jako malý vánoční stromek a zatímco Hughes je v tom super, tady bych se mohl snadno ztratit v poloze modelu. Což je škoda ale než riskovat příliš, nezbude než se s tím smířit a světla mít spíš pro parádu než jako ryze praktickou věc.