Včera jsem letěl větším vrtulníkem, a najednou na displeji hláška "SD card error". A nic jiného na displeji, jen tento nápis. To zrovna člověk s helinou ve vzduchu nechce vidět...
Vrtulník šel normálně řídit, tak jsem přistál, vypnul/zapnul rádio a všechno bylo zase O.K.
Nevím jak u Edge TX, ale u Open TX to bylo tak, že SD karta je potřeba jen pro načtení dat po spuštění rádia (plus myslím pro MP3 kvůli přehrávání písniček, a pak třeba na printscreeny a asi na logy), ale jinak je možné jí za letu i vyndat. Toto jsem vyzkoušel na Open TX, na Edgi to také vyzkouším. Takže hurá, případná porucha SD karty není fatální. Budu si s tím hrát a když něco zajímavého zjistím, napíšu sem poznatky.
Mimochodem, ta včerejší selhaná karta byla Sandisk Extreme (ta červeno-zlatá), to by měla být kvalitní karta. Stará cca rok nebo dva roky. Rádio je Horus X12s.
Už před týdnem jsem si objednal 8 GB kartu "Industrial grade" od Kingstonu, ty by měly mít největší výdrž a spolehlivost.
https://www.kingston.com/en/memory-card ... d-uhs-i-u3 Zde citace od výrobce:
Kingston’s Industrial microSD card is designed and tested to withstand the most demanding environmental factors. With an operating temperature of -40°C to 85°C, it can operate normally even in extreme desert heat and sub-zero conditions. The card utilises industry-leading pSLC mode to provide top transfer speeds of up to 100MB/s read and 80MB/s write1. It is rated up to 1920 TBW2 with 30K P/E cycles and has a built-in feature set specific to endurance, performance and industrial needs. Kingston’s Industrial microSD ships with a UHS-I SD adapter and is available in capacities from 8GB-64GB3.
Dneska mi dorazí, tak hned půjde do rádia, to je asi max co pro spolehlivost můžu udělat.