Pásek 1mm silného silikonu jsem našel mezi zbývajícími sáčky ze stavebnice a dal ho mezi trup a zadní domek vrtulky. Pavel tam dal kousek neoprenu, má to určitě smysl. Stavebnice je asi kus co kus, on tam neměl silikon ale měl tam stěrače, já naopak

.
Díl SOP je přišroubkovaný načisto, polepil jsem polosouměrné 105mm vrtulkové listy Helitec ( žluté konce - žlutá folie na bílou, stříbrná náběžná hrana ) a teď večer i hlavní rotorové listy ( červené pruhy ). Zítra dotáhnu provizorní palubní desku s balastem tak aby měla 356 gramů stejně jako ta s palubní deskou, sedačkama a pilotem. Plus tam bude nad spodním řezákem lan kam bych pak upevnil i finální balast krabička od serva Savox. Do ní budu vkládat různé sáčky s olovem až najdu optimální těžiště, obvykle stupeň až dva na čumák. Nevěřím že to poletí v nule jak to je teď a po zavisení to nezačne samo couvat. Kdykoliv mi to takhle couvalo, lítalo se s tím špatně a těžiště jsem musel upravovat. Heli se točí jako káča, někdy se jí do zatáčky nechce, jindy v ní má tendenci piruetit. Pořád se to musí korigovat a neletí to čistě. Jak mám víc typů baterek a tím vah, je nutné je dávat v Hughesovi různě kupředu. U AS350 tohle nepůjde, s baterkou není kam jít. Asi budu lítat pouze 6S GensAce 5800mAh a k tomu dávat dva typy dvoučlánků. Starší 6S, které jsou nepatrně lehčí, ty tam už radši nedám.
Sestavil jsem ploutve na konec lyžin, šroubky jsou radši M2,5mm a zajišťovací šroubek skrz přední třmen šikmo do lyžiny tam zatím nedám, drží to velmi pevně.
Po dovážení možná přidám nahoru dvě dvojice neodymových magnetů. Aby se mi nestalo že vezmu víc za kolektiv načež se kabina vahou nahoře vysmekne a odpadne, to by byla konečná. To už by se ovládat nedalo, i s dovážením cca 200gramů má rovné kilo a to je příliš. Uvažoval jsem i o nějakém zajištění proti sesmeknutí. Jsou dvě možnosti, obě špatné. Nějaké vnější petlice nepřichází v úvahu, méně nápadná by byla 2,5mm struna se závitem která by se zavedla do trychtýřového zakončení poblíž špičky trupu abych se nemusel hodinu trefovat do otvoru na konci. Závit by šel ven 3-5mm a na něj by se musela dát samojistící matka. Čím to zamaskovat mě moc nenapadá ale uvidím jak bude kabina držet resp. jakou silou ji půjde sundat.
V sobotu má být velmi slušně a nabízí se to využít. Bohužel mi do toho vlezlo něco pracovního a tak nevím jestli zbude čas na zálet. Než to uspěchat radši i déle počkám. Taky si to chci trochu líp nafotit dokud tam nejsou šrámy nebo drobné oděrky kterým se člověk časem nevyhne.
Při manipulaci s baterkama vnímám dost velkou váhu, těch půl kila nad váhu Hughesů je společně se 17 centimetry délky navíc znát. Znamená to že letové časy budou teoreticky o něco kratší a co nebudí důvěru je podvozek s laminátovýma nohama. Železné by byly lepší, to jsem prokaučoval. Pokud by došlo na neplánované tvrdší přistání, nevěřím že by těch téměř sedm kilo zvládly.
Obvykle dávám první starty s druhou ligou listů abych nepřišel o finální sadu v cenách 5-7 tisíc. Tady musím udělat bez nadšení výjímku. Už při lítání s holou mechanikou bylo znát že souměrné listy z MSC moc netáhnout a na nižší otáčky jsem musel dát na nic moc svižné stoupání plný kolektiv. Odběr v normálním letu byl do 25A ale nemělo to výkon. Naopak s Helitec model značně ožije a pokud by byl nějaký propad na kolektivu a potřeba výkonu, tyhle listy jsou výborné i za cenu vyššího odběru.
Rampu zrcadel nechám po nějaké oddechové pauze, potřebuju se věnovat taky jiným věcem a povinnostem a sněznice ? Ty jsou přece na zimu

.