Tištěný kužel

Letadla s motorem, kde se předpokládá trvalý běh motoru po celou dobu letu. Spalovací i elektro.
Zpráva
Autor
Kuba78
Kontaktovat uživatele:

Re: Tištěný kužel

#16 Příspěvek od Kuba78 »

Inu, asi tedy zalezi na konstrukci. Tohle jsem tiskl nekolikrat a vsechny se rozletely.

https://www.thingiverse.com/thing:2909796" onclick="window.open(this.href);return false;

2836 2200KV Outrunner, vrtule 6x4 na 4s, tedy max cca 30 tisíc otáček. Žádné zásadní vibrace sem nepozoroval.
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od jyrry »

No tak ten se rozletět při těch točkách jaksi musí, za to by autor měl dostat za uši...
jyrry.webnode.cz
Kuba78
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od Kuba78 »

Tak ony se pro jistotu rozletely (nekolik kusu bylo vytisteno pro pokus) uz asi pri ctvrtine plynu ;-)
Ze je design nic moc sem vedel, chtel jsem to jen vyzkouset, neb originalni nahradni se nedal sehnat.
JB

#19 Příspěvek od JB »

Tiskl jsem už několikrát a při použití základové desky se zámkem vždy bez problémů. I při velikosti 105 mm. Upínám středovým šroubem. Otáčky do 10 000, vytvořeno v Tinkercadu.
Přílohy
IMG_1774.JPG
IMG_1775.JPG
pavel123

#20 Příspěvek od pavel123 »

Ahoj,
tištěný kužel mám na metrové Z-50, viz příslušné vlákno tady. Kužel není velký, teď z hlavy nevím, možná kolem 40mm? Není s ním žádný problém. Má 2 části - přírubu s osazením a vlastní kužel, který zapadá vnějším průměrem do osazení příruby. Upevňuje se tak, že vrtule zespodu s přírubou je dotažená maticí M6 na hřídeli motoru.
Na přečnívající část závitu na hřídeli je našroubovaná jednoduchá matice z duralu - váleček se závitem M6 z jedné strany a M3 z druhé strany.
Kužel má ve špičce díru s osazením pro lehce osoustruženou hlavu imbusového šroubu M3, kterým je kužel přišroubován do té duralové matice. Hlava je ubraná čistě z estetických důvodů, aby byla měla menší průměr.
Asi praktičtější by bylo vytisknout na přírubě 2 sloupky s dírou pro šroub a v kuželu vytisknout 2 díry také se sloupky směrem dovnitř. Kužel by se pak upevňoval těmito šroubky a nemusela by se dělat speciální matice.
Píšu ze služebního notebooku, kde nemám slicer ani příslušné projekty. Kdyby byl zájem, doplním doma nějaké obrázky ze sliceru.
Materiál - ASA275, který se krásně tiskne.
P.
Benzín.heli vl. konstrukce, mot. G290RC, Spirit; heli 120 vl.konstr.; hk250(MD500); Sniper, Spirit
Odpovědět

Zpět na „Motorová letadla“