prikrylm píše:AFHDS2 v 4in1 je jako FlySky (a ano, používá se i na auta, ale je i ve verzi 10ch - obr), AFHDS2A je v 4in1 jako FlSky2A. Ten velký Rx jsem měl doma a s 4in1 fungoval, malý 3ch AFHDS2 mám v "myši".
to Prikrylm, nějak se v tom nevyznám, ale dle popisu má Turnigy 8K ( 9X8CV2 ) co je na fotografii úplně dole protokol AFHDS. Moje otázka je, zda fungují s multimodulem IRangeX IRX4 LITE, které se dají umístit do novějších FrSky vysílačů? Díky za odpověď.
Nejsem Přikryl ale AFHDS2 není v 4in1 modulu.Je tam jen AFHDS a AFHDS2A.Pár příspěvků zpět je to napsané. IRangeX IRX4 LITE tedy umí AFHDS/označený jako Flysky/ a AFHDS2A/označený jako Flysky2A. Pro párování s přijímačem 9X8CV2 zvolíš Flysky a subprotocol Std.
Pip píše:"Cmin" nastavuji při aktivní telemetrii (načteno 16 telem. hodnot) "Cmin" mám jako Senzor 17 a ten by měl být typu "vypočtený", tudíž nepředpokládám že by jej měla telemetrie obsahovat. Tato nabídka pro výběr mi vyskočí při kliknutí na "Vybrat senzor článku".
Jo toto nefunguje... Tak TO je podivné. Možná - já používám EN verzi. Mohla by být v CZ nějaká ošklivá chyba? A "umí TO" ten cell senzor? A Cel1-3 jsou senzory nebo počítané senzory? A cell senzor je jakého typu?
Údaje zobrazené pod čísly 1 až 16 jsou data která přichází z telemetrie v modelu a dá se s nimi "pracovat"(zobrazovat). Údaje "Cels 12.38V", "Cel1 až Cel3" přicházejí z telemetrie modelu, tudíž nejsou "vypočítané" a není problém je zobrazit na displeji, včetně hodnoty "Cels 12.38V".
@ prikrylm: Dík za zájem mi pomoci. Momentálně mám dvě možnosti: 1. oželet "Cmin" a přejít pouze na "Cels" (jde o mini model na 300mAh baterii-max odběr 4A) a počkat na další verze ETX 2. přejít na OTX (na ETX jsem přešel před pořízením tohoto modelu). Ještě jednou dík.
Edit: 1.leden na obrázku je následek poklesu napětí na RTC baterii.
Přílohy
Pokud něco nefunguje, tak je čas pročíst si návod k obsluze ...
Na "barevných rádiích" je vidět, jaký trim pro daný letový režim nastavujete, ale u čb je jen řada a to v pořadí RETA. Proč zrovna RETA?
Netušíte jestli je nějak "jednoduše" (ne (jen?) přes LUA) dostupná podpora interního GPS a gyra u X12S? Na "home" stránce je vidět počet naladěných satelitů, jinak jsem na nic dalšího nepřišel.
Takhle se mi zobrazí jednotlivé senzory po rozkliknutí, včetně Cels (celkového napětí). Senzory nejsou "vypočítaný" . Abych taky "konečně" odpověděl co je je to za čidlo, tak se jedná o přijímač s integrovanou telemetrií "řídící jednotka Spektrum" BNF modelu.
Přílohy
Ještě něco málo k EdgeTx a telemetrii BNF modelu. Stále se "hrabu" v možnostech nastavení této telemetrie v EdgeTx. Doposud jsem nepřišel na způsob jak zprovoznit "hlášení nejslabšího článku" i když telemetrie nabízí zobrazení "hromady údajů" Testoval jsem i "ShowItAll" telemetrii, ale jedná se o zobrazení telemetrických údajů na jedné obrazovce, tudíž malá písmena, číslice a přepínače Tx včetně grafického znázornění výchylek kniplů, což je pro mne nevhodné (hodně informací na malé ploše).
Přílohy
Tato obrazovka je pro ilustraci jak vypadá aktivní telemetrie na obrazovce 2.
Obrazovka 2, na které je napětí jednotlivých článků, celkové napětí a maximální napětí článků (není specifikováno kterého, jelikož všechny mají stejné napětí). Toto provedení je čitelné, ale bohužel jsem zatím nenašel způsob jak toto využít pro nastavení hlášky "Nejslabší článek" .
Obrazovka 1 je nastavena na zobrazení "Celkového napětí", ale zobrazuje se na ní i aktuální napětí jednoho článku (kterého?). Velikost číslic je titěrná, při řízení modelu nepoužitelné.
Zatím, nevyzkoušený "BattAnalog2" (zip rozbalit ve složce WIDGETS) - když se v nastavení widgetu vybere CelL, měl by se snažit najít Cel1-Cel3, z nich vybrat nejnižší a z toho brát napětí. Jinak by měl fungovat stejně jako původní "BattAnalog".
Zkusil jsem akorát simulátor, nepadalo mi to, ale jestli TO funguje, vůbec netuším.
Ahoj. Otestoval jsem hlášení pro jednotlivé články a to dopadlo dobře. Obrázky jsou z jejich nastavení. Hlášky fungovaly jak jsou nastaveny a vždy se spustily při dosažení zadané hodnoty. @prikrylm BattAnalog2.zip otestuju. Zatím moc děkuju.
Přílohy
Tak jsem provedl test s 3S pakem který má všechny články se stejným napětím, tudíž nedokážu posoudit zda hlásí "nejslabší" článek. Následně i test s 4S pakem (obr1- vlevo jsou jednotlivé články_č1 nahoře_č4 dole, vpravo je samotný BattAnalog2). Zde je BattAnalog2 tak, jak je "stvořen", bez doplnění senzoru "senzor". Obrázek 2 je z nastavování "BattAnalog2", bohužel jen nevím jaký vybrat senzor "senzor" (takže jsem žádný nevybral). BattAnalog2 zobrazuje napětí schodné s napětím jednotlivých článků. Nastavení "hlášky" na BattAnalog2 jsem ještě netestoval.
Přílohy
Ono, když se podíváš dovnitř toho BattAnalog2, tak pokud je zaškrtnuto to CelL, tak na zvolený senzor nebere ohled a zobrazí nejnižší článek z prvních 3 jednotlivých článků, konkrétně explicitně z Cel1, Cel2 nebo Cel3. Cel4 určitě neumí. Pokud BattAnalog2 fungoval aspoň trochu, můžu se pokusit rozšířit na ~6 článků s tím, že by se "nějak" ověřovalo, že tam ten x-tý článek skutečně je... Zatím nevím, jak TO rozumně testovat, takže zkusím střílet od boku a testování nechat na jiných. Co jsou ty 4 jednotlivé články netuším, zkusím se podívat do kódu, co to má zobrazovat.
Ahoj. Takže při aktivním CelL není potřeba vybírat senzor "senzor", aby to bralo (hlídalo Cel1-Cel2-Cel3)? Dnes jsem stvořil redukci na 2x2 články, abych mohl nasimulovat různá napětí na článcích paku (3 článkový pak nemám z čeho sestavit). Model je na 3 až 4 článkové paky. Proto ty 4 články nastavené na obrazovce. Složený 4 článek měl na jednotlivých článcích 4,11V, 4,11V, 3,73V, 3,73V, ale očekávaný zobrazený rozdíl napětí se nedostavil - všechny články měly zobrazeno stejné napětí. Přitom v přijímané telemetrii má každý článek své ID (4302, 4304, 4306, 4308) - jsou vlastní, nikoliv vypočítané.
Přílohy
Pravá strana obrazovky - Cels, ale napětí 1 S / min 0,00V. Modré napětí zůstává na hodnotě článků.
CelL deaktivován, ponechán sensor Cels
Nastavení kdy hlásí min. napětí
Data na obrazovce, kdy začne BattAnalog2 hlásit nastavené minimální napětí.