Gratuluji k záletu.
To rozkomíhání bylo větrem, ale myslím že posunutí těžiště dopředu, by to řešilo.
Podvozek neměl v trávě v Lipencích (předpokládám) šanci.
Dural bude asi těžší. Já bych ho udělal širší a ne z ASA, ale ASA 275, nebo PetG. Oba materiály jsou znatelně pružnější.
Já co tisknu podvozky, tak vždy mohutné a nemaketové.
A nebo přistávat na asfalt. Tam je to v pohodě.
Taky dost pomůže uhlíkový roving přilepený po obvodu a prosycený vteřiňákem. Na petku ale vteřiňák moc dobře nedrží.
Ten dural to vyřeší, ale přidělal bych ho na gumy a podobně, aby sebou nevzal kus trupu.
Zlin Z50 z 3D tisku
Re: Zlin Z50 z 3D tisku
Zenair píše:To chce gratulaci, vypadá to na vydařený první let
Díky, řekl bych opatrně, že byl "potenciálně vydařený"
Benzín.heli vl. konstrukce, mot. G290RC, Spirit; heli 120 vl.konstr.; hk250(MD500); Sniper, Spirit
dudaj píše:Gratuluji k záletu.
To rozkomíhání bylo větrem, ale myslím že posunutí těžiště dopředu, by to řešilo.
Podvozek neměl v trávě v Lipencích (předpokládám) šanci.
.
.
.
Díky. Podvozky už jsou z duralu tl. asi 1,8, ale bohužel jsem nohy zapomněl zvážit, vzpomněl jsem si až s namontovanými koly a už se mi nechtělo je sundávat. Teď už jsou našroubovaný na éru.
Ty vytisklý byly silný cca 5mm, vypadá to, že byly na jedné straně špatně slepené. Tiskl jsem je ze 4 dílů . pravou a levou nohu, každou ze dvou, dělené byly uprostřed ve svislé rovině. Obě nohy, pravá a levá, jsou pak spojené dvěma uhlíkovými čepy. Rozlomilo se to u kola, ale ve spoji. Ale i kdyby to bylo špatně slepené, tak myslím, že dlouho by nevydržely.
Máš pravdu, že ASA 275 je gumovější, PET-G nemám, takže nevím.
Zkouška nebyla v Lipencích, ale plocha tam byla v podstatě stejná.
Benzín.heli vl. konstrukce, mot. G290RC, Spirit; heli 120 vl.konstr.; hk250(MD500); Sniper, Spirit
Ahoj,
včera odpoledne mělo foukat minimálně, tak jsem vyrazil na další letovou zkoušku, podvozky jsou už duralové a snížil jsem výchylky křidýlek - zjistil jsem, že jsem je po dokončení modelu jaksi zapomněl ve vysílači upravit a byly nesmyslně velké.
Udělal jsem 2 lety, nakonec foukalo úplně stejně jako při prvním letu, ale menší výchylky křidýlek zafungovaly a stalo se z toho docela hodné éro. Nechá si to hodně líbit, nemá snahu padat do vývrtky, jenom neumím přistávat. Asi 15 let lítání s helinami je znát, éro si ve vzduchu nezastavím, ale mám tendenci ho zpomalit tak, že přistání je spíš pád. Jedním kotrmelcem jsem prověřil, že konstrukce je docela pevná
Podvozkové nohy jsou upevněné na dílech z ASA. V trupu je 6 upevňovacích bodů z ASA, první pár asi 50mm před podvozkovýma nohama, druhý pár v místě podvozků a třetí pár v místě spojky křídel. A díly v každé trojici jsou společně spojené uhlíkovou kulatinou 4mm, takže se podvozky jen tak nevylomí.
Takže celkem spokojenost, ještě to chce nějak oživit, vybrat nějakou jednoduchou variantu zbarvení s bílým základem.
P.
včera odpoledne mělo foukat minimálně, tak jsem vyrazil na další letovou zkoušku, podvozky jsou už duralové a snížil jsem výchylky křidýlek - zjistil jsem, že jsem je po dokončení modelu jaksi zapomněl ve vysílači upravit a byly nesmyslně velké.
Udělal jsem 2 lety, nakonec foukalo úplně stejně jako při prvním letu, ale menší výchylky křidýlek zafungovaly a stalo se z toho docela hodné éro. Nechá si to hodně líbit, nemá snahu padat do vývrtky, jenom neumím přistávat. Asi 15 let lítání s helinami je znát, éro si ve vzduchu nezastavím, ale mám tendenci ho zpomalit tak, že přistání je spíš pád. Jedním kotrmelcem jsem prověřil, že konstrukce je docela pevná
Podvozkové nohy jsou upevněné na dílech z ASA. V trupu je 6 upevňovacích bodů z ASA, první pár asi 50mm před podvozkovýma nohama, druhý pár v místě podvozků a třetí pár v místě spojky křídel. A díly v každé trojici jsou společně spojené uhlíkovou kulatinou 4mm, takže se podvozky jen tak nevylomí.
Takže celkem spokojenost, ještě to chce nějak oživit, vybrat nějakou jednoduchou variantu zbarvení s bílým základem.
P.
konec dobrý, všechno dobré.
Koukám, že sis neudělal klapky, tak si alespoň naprogramuj flaperony.
Dej si třeba 3 polohy na přepínač, ať můžeš laborovat ve vzduchu.
Pro začátek neřeš výškovku. Často není potřeba a někdy jen velice malý mix.
Na přistání to pomůže.
Koukám, že sis neudělal klapky, tak si alespoň naprogramuj flaperony.
Dej si třeba 3 polohy na přepínač, ať můžeš laborovat ve vzduchu.
Pro začátek neřeš výškovku. Často není potřeba a někdy jen velice malý mix.
Na přistání to pomůže.
Ahoj,
padesátka snad ani klapky nemá. Flaperony by asi bylo zajímavý zkusit, nikdy jsem je na ničem neměl. Bude to ale chtít najít někde manuál od vysílače a podívat se jak to nastavit. Nevím jak novější Futaby, ale ta moje prastará FF-9 moc intuitivní není. Momentálně mám serva křidýlek připojený k jednomu kamálu klasickým "Y" kabelem.
padesátka snad ani klapky nemá. Flaperony by asi bylo zajímavý zkusit, nikdy jsem je na ničem neměl. Bude to ale chtít najít někde manuál od vysílače a podívat se jak to nastavit. Nevím jak novější Futaby, ale ta moje prastará FF-9 moc intuitivní není. Momentálně mám serva křidýlek připojený k jednomu kamálu klasickým "Y" kabelem.
- RiMr
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj Pavle,
nebyla by data k padesatce na prodej?
To je samý Edge, samá Extra...
Předem díky za info.
nebyla by data k padesatce na prodej?
To je samý Edge, samá Extra...
Předem díky za info.
Tak k téhle prosbě se s chutí připojuju také.
Předem díky