Hitec AURORA-9 pokračování
- Celeron
- Kontaktovat uživatele:
Re: Hitec AURORA-9 pokračování
Díky za info. Takže při zapnutí vysílače nejdříve nastavit černou ikonu Blokování plynu a pak teprve připojit régl k baterkám.
Presne ako píšeš, po zapnutí rádia treba prepnúť páčku prepínača.
Michal
Michal
Hitec Aurora 9 - nastavení mixů
Dobrý den,
jsem lehce, ale opravdu lehce mírně pokročilý pilot a potřeboval bych poradit s nastavením mixů a buterfly brzdy na mém novém éru Pulse od Kavana. Je to mé první éro s klapkama i s křidélky a nejsem se s tím schopen domluvit. Teda, abych to vysvětlil. Do vzduchu jsem to dostal, lítá to krásně, ale nejsem schopen přijít na to, jak namixovat buterfly brzdu a jak si nastavit letové režimy např. pro termiku a pro rychlost. Teď jsem ve stavu, že mám při aktivaci buterfly brzdy křidélka tam kde mají být, ale klapky zhruba v půlce rozsahu serva a musím si je ještě manuálně přitáhnout. Někde dělám chybu a nevím kde... Rád bych to zkonzultoval s nějakým zkušenějším kolegou ideálně osobně z Ostravy a okolí, případně písemně s někým kdo má Auroru 9 a nějakého elektrovětroně, abych naplno využil potenciál toho éra. Ještě tedy má konfigurace: Vysílač Hitec Aurora 9, přijímač Hitec Optima 7 a na éru vyměněné ypsilon káblíky za prodlužovací, abych mohl ovládat každé servo zvlášť.
Díky za rady
Radek
P.S.: nevěděl jsem do jakého vlákna to dát, takže případně prosím správce o přesun kam uzná za vhodné...
jsem lehce, ale opravdu lehce mírně pokročilý pilot a potřeboval bych poradit s nastavením mixů a buterfly brzdy na mém novém éru Pulse od Kavana. Je to mé první éro s klapkama i s křidélky a nejsem se s tím schopen domluvit. Teda, abych to vysvětlil. Do vzduchu jsem to dostal, lítá to krásně, ale nejsem schopen přijít na to, jak namixovat buterfly brzdu a jak si nastavit letové režimy např. pro termiku a pro rychlost. Teď jsem ve stavu, že mám při aktivaci buterfly brzdy křidélka tam kde mají být, ale klapky zhruba v půlce rozsahu serva a musím si je ještě manuálně přitáhnout. Někde dělám chybu a nevím kde... Rád bych to zkonzultoval s nějakým zkušenějším kolegou ideálně osobně z Ostravy a okolí, případně písemně s někým kdo má Auroru 9 a nějakého elektrovětroně, abych naplno využil potenciál toho éra. Ještě tedy má konfigurace: Vysílač Hitec Aurora 9, přijímač Hitec Optima 7 a na éru vyměněné ypsilon káblíky za prodlužovací, abych mohl ovládat každé servo zvlášť.
Díky za rady
Radek
P.S.: nevěděl jsem do jakého vlákna to dát, takže případně prosím správce o přesun kam uzná za vhodné...
- Celeron
- Kontaktovat uživatele:
Re: Hitec Aurora 9 - nastavení mixů
Na Auroře si udělej letový režimy normal, klapky a butterfly na trojpolohovým přepínači. A na klapky a butterfly v jejich režimech použij Camber mix. Vše reaguje na páku J2 (plyn). A vše musíš mít separé, pak ten Camber je jinej pro klapky a butterfly.
Když mi pošleš do SZ email, tak ti to nafotím.
Mám to takhle na čtyřservovým Multiplexáckým FunRay. Navíc tam jsou ještě kompenzace výškovky na polohu klapek.
Když mi pošleš do SZ email, tak ti to nafotím.
Mám to takhle na čtyřservovým Multiplexáckým FunRay. Navíc tam jsou ještě kompenzace výškovky na polohu klapek.
- Liška Pepa
Ahoj,
Jak máte řešené variometr, když originál nejde sehnat?
V létě jsem na nějaké akci vyděl i přidělaný mobilní telefon.
Do budoucna chci kupovat jinou soupravu, tak ideálně něco univerzálního.
Předem děkuji za odpověď
Jak máte řešené variometr, když originál nejde sehnat?
V létě jsem na nějaké akci vyděl i přidělaný mobilní telefon.
Do budoucna chci kupovat jinou soupravu, tak ideálně něco univerzálního.
Předem děkuji za odpověď
používám k plné spokojenosti toto :https://aerobtec.sk/altis-gps/ + https://aerobtec.sk/telemetry-converter-hs/
Aurora,EasyGlider, Tetra Telink, MiniCorado, Stork 6, Mistral 4.0, Infinity Evo, Asperatus
Jak tohle prosimtě funguje, to posílá data normálně na displej vysílače ?
http://mara126.rajce.idnes.cz/
Ano, krabička GPS+vario je zapojeno přes převodník Hitec do datového vstupu Optima 7 nebo 9. Na obrazovce Aurory se v sekci EZ-view zobrazí údaje GPS (rychlost + výška) nebo na další obrazovce údaje z Varia (výška). Zaznamenány jsou i max.výška a rychlost. Současně funguje vario - akustický signál zda model stoupá či klesá. Data se zaznamenávají a je možné je přes USB stáhnout do PC.
Aurora,EasyGlider, Tetra Telink, MiniCorado, Stork 6, Mistral 4.0, Infinity Evo, Asperatus
Takže je tam i zvukový signál, to je dobrý, to sem se někde nedočetl
http://mara126.rajce.idnes.cz/