Graupner HOTT a telemetrie
Re: Graupner HOTT a telemetrie
Pardon, config súbory tam sú. Idem to pozrieť
Graupner mx-20, pohony elektro, pohodové lietanie
Ano napětí měřím, jen kalibrace je trochu pakárna, musí se to dělat opětovným nahráváním programu s upraveným RATIO.
Upozorňoval jsem na to nastavení desky. není to v souborech , ale v hlavičce nástroje nahrávacího programu. Procesor....
Upozorňoval jsem na to nastavení desky. není to v souborech , ale v hlavičce nástroje nahrávacího programu. Procesor....
MAXION,IONPRO i mini,Jantar 3,6m MVVS 8E, EDGE 540-MVVS 80ccm, Graupner MC-20 HOTT.
OK1VOX
OK1VOX
Ach ano. To mám nastavené správne. Práve som nahral tvoj program do Arduina a čakám na GPS fix. Trochu to trvá
To Neo 6m startuje i minutu
MAXION,IONPRO i mini,Jantar 3,6m MVVS 8E, EDGE 540-MVVS 80ccm, Graupner MC-20 HOTT.
OK1VOX
OK1VOX
slowake píše:Ach ano. To mám nastavené správne. Práve som nahral tvoj program do Arduina a čakám na GPS fix. Trochu to trvá
Jak budeš ty GPS data využívat? On line nebo offline?
OK1VOX
OK1VOX
Bude to štandard - online prenos do vysielača a tam nahrávanie na SD kartu/zobrazenie na displeji/hovorenie do sluchátiek.
Už mi to chytilo GPS fix, ale na vysielači žiadne údaje, presne tak ako s mojou starou konfiguráciou. Ešte to skúsim na inom arduine, hoci aj tam som to už skúšal. Som z toho na vetvi.
Našiel som projekt oXs na RP2040, tak to začínam pozerať. Vypadá to zaujímavo
Už mi to chytilo GPS fix, ale na vysielači žiadne údaje, presne tak ako s mojou starou konfiguráciou. Ešte to skúsim na inom arduine, hoci aj tam som to už skúšal. Som z toho na vetvi.
Našiel som projekt oXs na RP2040, tak to začínam pozerať. Vypadá to zaujímavo
A uvazujes ty GPS data použít pak online z karty. Já zkoušel Graubner hott manager a tuhne to a mapu to nezobrazí.
OK1VOX
OK1VOX
janch píše:A uvazujes ty GPS data použít pak online z karty. Já zkoušel Graubner hott manager a tuhne to a mapu to nezobrazí.
Ja používam Data Explorer, tam je to perfektné. Mapu s trajektóriou letu zobrazí v Google Earth
slowake píše:Ja používam Data Explorer, tam je to perfektné. Mapu s trajektóriou letu zobrazí v Google Earth
Jak převádíš ty data na kartě ve formátu *.bin na asi CSV pro DATA-explorer ?
OK1VOX
OK1VOX
Tak nechodí mi to ani s druhým arduinom. Nateraz končím
slowake píše:Tak nechodí mi to ani s druhým arduinom. Nateraz končím
Co fw v rx.a tx?
OK1VOX
OK1VOX
janch píše:
Jak převádíš ty data na kartě ve formátu *.bin na asi CSV pro DATA-explorer ?
Do dataExploreru sa načítajú priamo tie bin súbory. Musí tam byť nastavené device = HOTT. Tých HOTT zariadení je tam viac, už neviem, ktorý je najlepší. Odišiel mi notebook, kde som to všetko mal.
Ináč pre techniku Graupner je dobrá stránka http://www.gh-lounge.de/. Je v nemčine a treba sa tam prihlásiť. Ale má aj voľne prístupnú wiki stránku http://www.gh-lounge.de/mediawiki/index.php/Hauptseite
Ak si nenašiel ten DataExplorer, tak je tu https://savannah.nongnu.org/news/?group=dataexplorer
Díky,
tak jsem explorer nainstaloval, vidím grafy , ale nevidím nikde mapu.
OK1VOX
OK1VOX
janch píše:Díky,
1. Treba si nainštalovať Google Earth
2. Hore sú 2 modré ikonky v tvare zemegule. Jedna je na konfiguráciu, druhá priamo vyvolá Google Earth a zobrazí tu trajektóriu letu
Moc pravděpodobný to není, ale zkusil bych Arduino 3,3V (GPS pravděpodobně pracuje interně na 3,3V). Pokud to nemáš ošetřený jinak.slowake píše:..Používam Arduino Pro mini 5V. ...