Graupner HOTT a telemetrie
-
zdenek-kun
Re: Graupner HOTT a telemetrie
Jo někdy se mi to stane ,zkus šipky u ESC,jestli se zobrazí výběr senzoru
Už to nevím přesně,vždycky to musím znovu zkoušet
Už to nevím přesně,vždycky to musím znovu zkoušet
Díky levé šipky zabraly. Problikne viz obr
MAXION,IONPRO i mini,Jantar 3,6m MVVS 8E, EDGE 540-MVVS 80ccm, Graupner MC-20 HOTT.
OK1VOX
OK1VOX
tak do varia se dostanu. díky
MAXION,IONPRO i mini,Jantar 3,6m MVVS 8E, EDGE 540-MVVS 80ccm, Graupner MC-20 HOTT.
OK1VOX
OK1VOX
-
zdenek-kun
Je to takový zmatečný,taky mě to dost potrápilo
Moc díky za navedení. Dělám Vario a měření napětí podle openXsensor.
OK1VOX
OK1VOX
-
zdenek-kun
Rád jsem pomohl
Copak je to openXsensor?
Copak je to openXsensor?
I když do tohoto vlákna už několik let nepřispívám (změna značky), tak tuhle otázku nemůžu přejít mlčky. OpenXsensor je výborná "stavebnice" různých senzorů, pro různé protokoly a umí i HoTT. Dělal jsem jich hodně a nikdy nezklamaly. Tady je odkaz ke stažení.zdenek-kun píše:...Copak je to openXsensor?
A tady ještě odkaz na některé senzory (pro HoTT je to stejný)
-
zdenek-kun
Díky moc za odkazy
Kolegové, je tu někdo, kdo zobrazuje OFF line data GPS v mapě. Zkoušel jsem vzít data z micro SD karty a v Graupner studiu zobrazit v mapě. Na všech PC co mám dostupné to zamrzne. Nemáte jiné řešení promítnutí do mapy? Děkuji
OK1VOX
OK1VOX
ellet píše: I když do tohoto vlákna už několik let nepřispívám (změna značky), tak tuhle otázku nemůžu přejít mlčky. OpenXsensor je výborná "stavebnice" různých senzorů, pro různé protokoly a umí i HoTT. Dělal jsem jich hodně a nikdy nezklamaly. Tady je odkaz ke stažení.
A tady ještě odkaz na některé senzory (pro HoTT je to stejný)
Haló ellet
robil si už openX senzor s GPS?. Ja sa o to pokúšam a nijako mi to nejde. Na vysielači Graupner mx-20 mi to ukazuje, že je pripojenný general modul, ale žiadne data sa nezobrazia. Aj keď na GPS module Beitian BN-180 bliká červená LED - to by malo znamenať, že GPS má fix. Vieš poradiť, popr poslať priamo tvoj kód pre Arduino? Vďaka
Graupner mx-20, pohony elektro, pohodové lietanie
Já nyní s openxaensor dělám GPS, Vario a voltmetr a s neo6m mě to chodí. Mám Arduina mini pro 3.3V.
Pozor při nahrávání FW správně nastavit v ino desku.
Pozor při nahrávání FW správně nastavit v ino desku.
OK1VOX
OK1VOX
Předpokládám, že píšeš o openXsensor s proc, ATmega328. GPS jsem dělal s čidlem BN-220, ale už ne pro HOTT. Použil jsem (z lenosti) konfigurátor a na žádný problém jsem nenarazil. Snad jen na větší prodlevu, než se po zapnutí senzor objevil. Pro jistotu přikládám správné zapojení vývodů čidla. Jinde by snad neměl být problém, BN-180 ale neznám.slowake píše:...Haló ellet robil si už openX senzor s GPS?...
Beitian BN-220 GPS
1. černá, GND na Arduino pin GND
2. bílá, TX na ..............RX
3. zelená, RX na ..........6
4. červená, VCC na.......3,3-5V
Vím, že nejsi začátečník (a kdysi jsme něco už řešili), pokud bys chtěl, třeba pro porovnání, můžu konfigurační soubory vygenerovat, ale už to nemám jak ověřit.
Naposledy upravil(a) ellet dne pon 26.02.2024 11:07, celkem upraveno 1 x.
přikládám soubory
- Přílohy
-
- EEPROMAnything.zip
- (328.23 KiB) Staženo 24 x
-
- oXs_config_basic.h
- (721 bajtů) Staženo 14 x
-
- oXs_config_advanced.h
- (672 bajtů) Staženo 12 x
OK1VOX
OK1VOX
Tak jsem byl s nabídkou pomalej, slowake sice o měření napětí nepíše, ale s tím si určitě poradí.janch píše:přikládám soubory...
(Vidím, že napětí už i tobě chodí ?!)
Vďaka obidvom za rýchle tipy.
GPS mám zapojené tak, ako píše ellet. Modul funguje, po pripojení na u-center to hlási 3D fix dokonca za oknom v izbe.
Používam Arduino Pro mini 5V. Hľadal som v ino súbore nejaké nastavenia pre typ dosky, ale márne. janch, môžeš to upresniť? Tie config súbory - nastavenia mám rovnaké.
Projekt, čo si priložil je oXs? Nemá to config súbory
Ináč ano meranie napätia, prúdu a teploty sú bez problémov. Mám na jednom kuse skúšobne pripojené GY86 s variom a kompasom. Ale to mi moc nechodí, nevadí, nepotrebujem
GPS mám zapojené tak, ako píše ellet. Modul funguje, po pripojení na u-center to hlási 3D fix dokonca za oknom v izbe.
Používam Arduino Pro mini 5V. Hľadal som v ino súbore nejaké nastavenia pre typ dosky, ale márne. janch, môžeš to upresniť? Tie config súbory - nastavenia mám rovnaké.
Projekt, čo si priložil je oXs? Nemá to config súbory
Ináč ano meranie napätia, prúdu a teploty sú bez problémov. Mám na jednom kuse skúšobne pripojené GY86 s variom a kompasom. Ale to mi moc nechodí, nevadí, nepotrebujem
Graupner mx-20, pohony elektro, pohodové lietanie