Pokus o test lepidel na balzu

Pracovní postupy, technologie, finty, grify, nástroje, poznatky jak co nejlépe něco vyrobit, opravit a tak podobně.
Odpovědět
Zpráva
Autor
MPml

Re: Pokus o test lepidel na balzu

#121 Příspěvek od MPml »

guchar píše:To co mne zarazilo bylo: Až po delší době. Důvodem bude zpomalené difusní pronikání par z vypěněného lepidla do XPS. Těžko říct jak by dopadlo 5 min Epoxy. Ty zrychlené Epoxy bývaly pružnější než 1200 klasika.

Pokud by v vytvrzeném stavu bylo lepidlo skutečně neutrální (tj. opravdu inertní), tak výrazně líp.
Ovšem to dokázat je taky vyšší dívčí - bo by se musel pečlivě vybrat typ, který takový (z hlediska použité chemie) takový skutečně je - může být a hlavně by se musely skutečně přesně dodržet mísicí poměry a rozmíchání - smísení složek (jeho kvalitu).
Takže u epoxy to obecně (za dodržení řady problematických podmínek) tak nějak lze, u polyuretanu co se vytvrzuje vzdušnou vlhkostí (tj. tak nějak, podle toho jaký bylo počasí :lol: ), rozhodně spíš ne.
Diskuze typu "bude to dělat pětiminutový epoxy" jsou celkem k prdu - protože to absolutně nic neříká o chemíí konkrétního lepidla akorát to naznačuje, že díky 5 minutový zpracovatelnosti, určitě nebyl čas to pořádně rozmíchat.
Asi jako když někdo napíše "jel jsem autem a ono se rozbilo - v čem by to asi tak mohlo být" :roll:
guchar

#122 Příspěvek od guchar »

@MPml Až se má mobilita zlepší kouknu co zbylo ve skříni za použitelný druh 5 min. epoxy. 1) zkusit zda namíchaný tvrdne když ano tak 2) Na XPS přilepit vzorky a) smrková lišta b) překližka nebo buková dýha.
Golfista

#123 Příspěvek od Golfista »

Dá se purex nějak před nanesením ředit?
Snažím se stavět letadla tak, aby i po havárii jsem se nemusel stydět za to, jak vypadají vevnitř.
HONZIK 22

#124 Příspěvek od HONZIK 22 »

Ředeni nepouživám. Chci li jej mit řidke jak voda ponorím do vody cca 50 stupnu a on zředne na uroven vody.
Golfista

#125 Příspěvek od Golfista »

Jak voda opravdu ne. Ale řidší než je normálně. Blbě se roztírá a myslím že ho dávám zbytečně víc než je nutné.
Snažím se stavět letadla tak, aby i po havárii jsem se nemusel stydět za to, jak vypadají vevnitř.
HONZIK 22

#126 Příspěvek od HONZIK 22 »

Mno. Pouzivam Soudal lepidla .
Rozlisuji se ciselne dle rychlosti aktivace .
S tou je spojena i vazkost a reakce na teplotu jeste ve flasce.
Ty s delsi dobou aktivace/vlhkost, reaguji na
teplotu vody v nadobe cca 5O stupnu dobre a ridnou.
Nelze se vyjadrit presne ,kdyz lepis Purexem a nevim co mas ve flasce s nazvem Purex . Je to prilis obecne. Proste teplota snizuje vazkost . To jsem psal. Do jake miry to urcuje typ.
Odpovědět

Zpět na „Dílna“