Ahoj kolegové,
prosím o radu - v lodi na 2 kanálu mám zapojený regulátor a elektromotor. Přes V kabel je současně připojen zvukový generátor. Problém: nesouměrné nastavení zvuku a otáček, tzn. elektromotor má střední otáčky a generátor zvuku teprve volnoběh. Potřebuji namixovat 2 kanály, starší souprava Optic 6 (je to jen do lodi) a problém je, že když připojím regulátor do kanálu 5 a dám ho jako "slave" přiřazený ke kanálu 2 který je jako "master" tak to vůbec nefunguje. Je to naprogramované, zapnuté, aktivní a nic. .
Problém č. 2 - potřebuji, aby na kanálu 5 byl exponenciální průběh, kdežto na kanálu 2 lineární. Řešil někdo podobnou záležitost? Díky za každou radu. Poslední možností je samozřejmě koupit jiné rádio, ale to až nakonec.
Mix kanálů
Re: Mix kanálů
Nenapsal jsi co máš za zvukový modul (ZM). Každopádně u něho nastavení vnitřních referencí (porovnávající příchozí délku servo pulsu) je odlišné od odpovídají délky pulsu Min a Max pro ESC, co řídí otáčky motoru. Jde tedy o to zda změnou parametrů (nebo příkazů) programu u ZM s uP, případně nastavením odporového trimru u analogových ZM nejde změnit nastavení referenčních časů. Které ZM používá k odvození kmitočtu zvuku. Tj. vhodně změnit nastavení odvodu, co délku impulsu převádí na napětí, které pak řídí výstupní frekvenci použitého převodníku napětí kmitočet.
-
MARTIN RCSVET
- Kontaktovat uživatele:
Ja by som to skúsil skôr nastaviť v programe heli - tam sa nastaví len 90 stupňová mechanika (aby zbytočne nemixovalo kanály cykliky) a na nastavenie pomeru používať krivku plynu - kolektív
Pilot RC Extra 260NG 78" ,OMP Edge 540 106"
Zkusil bych místo reglu a zvuku připojit serva, koukat jestli se to vůbec hýbe...
jyrry.webnode.cz
Ahoj, mě to přijde trochu zmatečné. Kolega píše, že má na jednom výstupu přijímače (kanál 2) připojen Y kabel (předpokládám, sice píše V kabel, ale předpokládám že jde o Y kabel). A na tom kabelu má zvukový modul a regulátor pro elektromotor.
Takže může mixovat na vysílači co chce jak chce, ale pořád se to bude chovat stejně. Prostě potřebuje nastavit buď regler, nebo zvukový modul, nic jiného k lepšímu sladění otáček nepomůže. Tedy nastavit počáteční a koncové body těch zařízení, pokud to jde, podle jejich návodu.
Takže může mixovat na vysílači co chce jak chce, ale pořád se to bude chovat stejně. Prostě potřebuje nastavit buď regler, nebo zvukový modul, nic jiného k lepšímu sladění otáček nepomůže. Tedy nastavit počáteční a koncové body těch zařízení, pokud to jde, podle jejich návodu.
PBS píše:Ahoj, mě to přijde trochu zmatečné...
Mě to tedy zmatečné nepřijde, nebo jen mírně...VitezslavRais píše:... v lodi na 2 kanálu mám zapojený regulátor a elektromotor. ... když připojím regulátor do kanálu 5 a dám ho jako "slave" přiřazený ke kanálu 2 ...
Hm, to se funkčně liší jak?PBS píše:sice píše V kabel, ale předpokládám že jde o Y kabel
jyrry.webnode.cz