DPD podvod?

Pokud máte chuť jen tak tlachat, tak tady je to správné místo... také sem budou admini přesouvat věci, které podle jejich názoru jinam nepatří.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Zpráva
Autor
matko33

DPD podvod?

#1 Příspěvek od matko33 »

Myslim, ze nedavno sa tu rozoberal system podvodu cez DPD.
Ani vo sne by ma nenapadlo, ze sa to dotkne aj mna.
Dal som inzerat ze predam rc prijimac spektra. Behom par hodin sa ozvala zaujemkyna (?!). Vid priloha.
Co mam dalej cakat? Ako to funguje? Kedy sa ma prist o tovar/peniaze?
Přílohy
Screenshot_20230829_192133_com.whatsapp_edit_53908009306877.jpg
novfra

Re: DPD podvod?

#2 Příspěvek od novfra »

matko33 píše: Kedy sa ma prist o tovar/peniaze?

Princip je stejný, postupy se inovují.
https://www.policie.cz/clanek/podvod-pres-inzerat-431640.aspx

Nebo třeba tady:
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/tech-technologie-pro-zbozi-si-prijede-kuryr-podvod-znamy-z-bazaru-vas-muze-stat-statisice-218608

A jsou dvě možnosti. Vůbec nereagovat, nebo kontaktovat Policii.
DAF
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od DAF »

Ano, sama si zabezpečí dopravu přes DPD, peníze se potvrdí přes SMS a ty budeš v PRD... (u vás sa hovorí RIT). Pokud má zájem, zajistíš dopravu ty sám - zásilkovna (funguje i u vás), balíkovna (ta nevím), pošta. Maximálně dostane číslo konta, kam má poslat peníze a žádné potvrzování přes SMS nebo údaje z karty. Kdykoliv jsem něco kupoval z e-bazaru, vždy jsme se dohodli na převodu na konto, který jsem já provedl (cena + poštovné) a prodávající zajišťoval (dohodnutou) dopravu. Buď přistoupí na tvé podmínky, nebo ať si to koupí jinde, neriskoval bych.
P.S. Prvním znakem je - viz novfrův odkaz, "zajistím si sám přepravní společnost".
Hitec Aurora 9X
jag42

#4 Příspěvek od jag42 »

Tohle řeším zásadně dobírkou.
matko33

#5 Příspěvek od matko33 »

Dik za info :)

A nevedeli by sme vymysliet nieco, cim by sme tu krasku natiahli? :)
(nemyslim tym penis, ale ako ju obrat o peniaze, je jasne ze to ta kraska nebude, naco by jej bol rc prijimac?)

Zatial som odpisal, ze kartu mam momentalne expirovanu a nova mi este neprisla

Celkom pekna modelarka... nie?
Přílohy
Screenshot_20230829_201033_com.whatsapp_edit_56805523082998.jpg
novfra

#6 Příspěvek od novfra »

matko33 píše:A nevedeli by sme vymysliet nieco, cim by sme tu krasku natiahli? :)

To je pak ta druhá možnost, co jsem uvedl. Kontaktovat Policii.
Na druhé straně může být nějaký bambula, ale taky ne. A nezapomeň, že už o tobě něco ví.
DAF
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od DAF »

Hlavně se nepouštět do žádných velkých akcí. Co si myslíš, že dosáhneš? Nemáš takové možnosti, navíc oni (policajti)mají možnost mezinárodní spolupráce. Navíc "brání spravedlnosti do vlastních rukou" se ti může vymstít, sám se v dobré víře něčeho dopustit. Nedělám si iluze, že vyšetří všechno, ale ty se nedostanešvůbecnikam.
Naposledy upravil(a) DAF dne úte 29.08.2023 21:28, celkem upraveno 1 x.
Hitec Aurora 9X
matko33

#8 Příspěvek od matko33 »

Ok, mate pravdu

Ale nevzdava sa, na to ze nemam kartu ma zacal-a poucovat ako to funguje :)

Tak som polozil otazku, lebo tomu nerozumiem, ze ci tovar posielam az ked mi pridu peniaze? :)

Uvidime ako zareaguje
DAF
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od DAF »

Já bych to ukončil, nebo předal policajtům. Ty se nedostaneš k IP adresám, a když, nezjistíš komu patří a jsi tam kde být nechceš, tedy v .....i. Je to snaha dostat se k tvému kontu. I když by ti tam třeba nic moc nevzali, tak si zřídí úvěr (spousta bank tuhle možnost má) a co ty?
Hitec Aurora 9X
Bayeux
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od Bayeux »

Přeeesně tak to chodí:
- můj inzerát - dětský spacák
- ozvala se přes WhatsApp paní "Tereza Valentová z Třebíče" , taky má děti a nemůže na poštu a ... že ho chce a že pošle kurýra, vyřídí přes Českou poštu i platbu a já si ji tam vyzvednu
- v příloze printscreen webů, podvodný (vpravo) a ČP (vlevo) - rozdíly na první pohled malé, hlavně www adresa a byly další (nefunkční rolety, neúplná menu v tom podvodném = jen pro jediný účel, nasměrovat Tě na "banku")
- přesměrování na moji banku, abych si "vybral svoje peníze" za cenu, že zadám vše potřebné k přístupu k mému účtu ???
- tam mě provázela na technické podpoře krásná Sofia, hezky jsme si povídali - viz přílohy a naše komunikace... Nenutím, ale podle mě zajímavé a poučné !

Nemyslete si - věděl jsem, o co jde - ale chtěl si tu hru záhrát "skoro až" do konce !

Ač tento moloch nemám 2x v lásce - přec nahlášeno České poště, poslána celá tato komunikace i na jakýsi web Policie ČR.
Potěšující bylo, že jsem z obou stran obdržel reakci (poděkování za hlášení a varování, že tyto informace sbírají).
A hlavně jsem tento příběh popsal a poslal svým kolegům a kamarádům, zvláště těm staršího data narození... Tak třeba pomůže i zde ?

Je jasné, že TIHLE si pokoj nedají nikdy, a s výhledem vánoc podvody exponencionálně ještě narostou a budou sofistikovanější !

Takže lidé, bděte - a nechť i tato hezká "modelárka" shoří v pekle :D Bayeux
Přílohy
5.jpg
4.jpg
3.jpg
2.jpg
1.jpg
Weby_ČP.jpg
Naposledy upravil(a) Bayeux dne stř 30.08.2023 7:52, celkem upraveno 1 x.
EXminimaketář & El & CO2 maniac dezertující ke kořenům - KHMM.cz; Hitec FLASHman 4 až 8, HTS
matko33

#11 Příspěvek od matko33 »

poslal som jej / mu / im tento link uvidime ako zareaguje / u : dam vediet vysledok :)

https://www.policie.cz/clanek/podvod-pr ... 31640.aspx
Bayeux
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od Bayeux »

Dobře jsi udělal :!:
EXminimaketář & El & CO2 maniac dezertující ke kořenům - KHMM.cz; Hitec FLASHman 4 až 8, HTS
DAF
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od DAF »

Tady by hlavně každého mělo trknout, že já, jakožto příjemce, se mám přihlašovat do banky, abych "dostal" peníze. Pokud jsem příjemce (prodejce), stačí dát odesílateli (kupujícímu) číslo konta, nic víc nepotřebuje, žádné další přihlašovací údaje (číslo karty, CVV, osobní údaje apod.). Já se pak jen podívám, že peníze dorazily na konto, ale to už se přihlašuju sám v internetovém bankovnictví, o kterém vím, že je to správné a bezpečné. Průs...švih je s podvodnými e-shopy, kde si člověk něco objedná a musí přes platební bránu zaplatit, tam se zadání čísla karty a CVV nevyhne.
A jinak se připojuji k Bayeuxovi, že jsi dobře udělal.
Hitec Aurora 9X
ujovko
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od ujovko »

DAF píše: .... a musí přes platební bránu zaplatit, tam se zadání čísla karty a CVV nevyhne.

Nikdy nezadávam skutočné údaje karty.
Používam službu Tatrabanky, ktorá vygeneruje pre internetovú platbu jednorazové údaje ku karte (číslo karty, platnosť aj CVV), platné iba raz, pár minút.
Alternatívou je GooglePay. Ani Pay-Pal už celé roky nepoužívam.
DAF
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od DAF »

Zeptám se na tuto možnost u svého bankéře. Jinak zatím jsem nakupoval v ověřených e-shopech, takže tam problém nebyl, a podobně jsem to měl s e-bazary, zatím všechny obchody bez problémů. Tím se nechci vytahovat, spálit se může někdy každý, jen jsem měl doposud štěstí.
Hitec Aurora 9X
Odpovědět

Zpět na „Smetiště“