RC Factory STEP ONE + TWO

Informace, plánky i stavební vlákna k modelům které mají vzletovou hmotnost nižší než 250g.
Pravidla fóra
Pro modely do 250g.
Odpovědět
Zpráva
Autor
krupi

Re: RC Factory STEP ONE

#106 Příspěvek od krupi »

HONZIK 22 píše:Taky jsem zvedav. Jak se to projevi, myslim ,ze pronikavost proti vetru bude lepší, kdyz tam nebude 10mm hrana jak od stolu. ...

Ahoj,
měl bych otázku, pomohlo zaoblení všech náběžných hran?
Pořídil jsem klukovi (mě :-)) StepOne a boj s větrem je docela k prdu. Bojuje statečně, tak hledám jak mu ulehčit aby to nebyl jen boj s větrem.

Koukal jsem na fotky a pokud jsem to správně vykoukal, tak na křídle máš nalepenou balzu + nalepený proužek EPP - vše je zabroušené do rádiusu. To samé s výškovkou a směrovkou. Na odtokové straně není žádná úprava - to není potřeba?
Přemýšlím že bych podobnou úpravu provedl i s čumákem a kabinkou, trochu zakulatit a prodloužit čumák (několikrát to tu někdo zmiňuje). Tyhle plochy jsou také dost velké. Mohl bych alespoň vyndat ty dvě závaží z čumáku, musím tam mít 2x5g i když mám doporučenou výbavu ale bez podvozku.

Mírný vítr a slunce v zádech :-)
HONZIK 22

#107 Příspěvek od HONZIK 22 »

Ahoj ,ja jsem s tou upravou jednoznacne spokojen.
Step leta stale pomalu ,ale lze jej i urychlit ,coz bez uprav neslo.
Taktez vychylky kormidel jsem o 15procent zmensil ty nabezne hrany ocividne zapricinili lepsi ovladatelnost vlivem ,mensiho turbulentniho proudeni na kridle. I ocaskach.
Pronikavost proti vetru je i vlivem vetsi rychlosti na tu vahu a plochu lepsi.
Jen poznamka. Zanedlouho bude v prodeji Step one 2.Jsem na nej zvedav . A jiste u mne taky pristane.
Janek2

#108 Příspěvek od Janek2 »

HONZIK 22 píše:
Jen poznamka. Zanedlouho bude v prodeji Step one 2.Jsem na nej zvedav . A jiste u mne taky pristane.

Jak to víš? Pochlub se.
HONZIK 22

#109 Příspěvek od HONZIK 22 »

Janek2 píše:HONZIK 22 píše:

Jak to víš? Pochlub se.

Z diskuse na ,,Facebuku,,. Bylo to tam zmineno pri doporucovani kolegovi cim zacit.Zanedlouho bude predstaveni.
Janek2

#110 Příspěvek od Janek2 »

Já jsem vloni v létě koupil Step One a můj vnuk se s ním naučil létat. A teď už zvládá i létání, když to i víc fouká. A velmi dobře.
Takže jestli je to pravda, tak bych mu ten nový model koupil.
HONZIK 22

#111 Příspěvek od HONZIK 22 »

Ja jsem na tom stejne Janku. :mrgreen: Jen ti moji trpaslici jeste sami neletaji,ale nalepil jsem je na letadylka uz dostatecne.
krupi

#112 Příspěvek od krupi »

HONZIK 22 píše:Taktez vychylky kormidel jsem o 15procent zmensil ty nabezne hrany ocividne zapricinili lepsi ovladatelnost vlivem ,mensiho turbulentniho proudeni na kridle. I ocaskach.
Pronikavost proti vetru je i vlivem vetsi rychlosti na tu vahu a plochu lepsi.

To je povzbudivé, jdu přemýšlet jak na to.
Step One 2? Týjo a před pár dny jsem si koupil jedničku :lol:
Úsměv

#113 Příspěvek od Úsměv »

Také jsem loni začal na Step One. Při přemýšlení co bude NextStep mne zaujalo toto:
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=HJt7_h89-4w[/youtube]
Zatím jsem se do toho ještě nepustil. :D
S úsměvem jde všechno líp.. :D
Janek2

#114 Příspěvek od Janek2 »

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=HJt7_h89-4w[/youtube]

Hned jak jsem uviděl to letadlo na začátku videoklipu, tak mě okamžitě napadl Julius Perdana. Neboť mám dost zhlédnutých jeho videí.
On se s tou výrobou moc "nepárá" :P a létá mu to slušně.
Ještě doplním, že jak to vyrábí vlastně "na koleně", tak mu to i dobře vzhledově vypadá.
Naposledy upravil(a) Janek2 dne stř 26.07.2023 13:26, celkem upraveno 1 x.
Janek2

#115 Příspěvek od Janek2 »

Nevím kdo to udělal, ale dík za vložení videa do mého příspěvku. :P Já to neumím.
Úsměv

#116 Příspěvek od Úsměv »

On tam má ještě jedno. Maličko méně elegantní. Mám dojem, že stavebně i letově víc prozačátečnické
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=FxS3_R0m7KA[/youtube]
Ano, nepárá se s tím a to se mi taky moc líbí. :D
Janek2

#117 Příspěvek od Janek2 »

Má tam taky pěkný dvouplošník. Julius Perdana - YouTube
Ale to už jsme mimo dané téma. I když chlapík je to velmi tvořiví.
HONZIK 22

#118 Příspěvek od HONZIK 22 »

Step se stal predlohou ocividne i tady . Tedy co se hranatosti trupu tyka.
Jinak kridlo ma profil. A cena je jinde,ale na pomery neni zla.

https://www.mojerc.cz/index.php?option= ... lWEALw_wcB
Úsměv

#119 Příspěvek od Úsměv »

No já jen, jestli to není přeci jen malinko jinak. Sky Arrow byl už někde 2008, 2012. A pokud se matně vzpomínám i daleko před ním bylo asi pár letadýlek právě v tomto dizajnu. Musel bych zapátrat. Napadá mne náš MK-1 Kocour, ten měl velmi podobný tvar a i to už bude dobrých 50 let.
Co se týče ceny. Pokud to někdo zkusí podle J.P. tak bude ale výrazně dole. Možná jen pět, deset procent. I kdyby se napoprvé povedl až třetí kus tak to je cenově někde jinde. Ale mohu se mýlit, nejlépe by to věděli odhadnout chlapi co vedou kroužky. Samozřejmě pokud to dělá firma, je to rázem úplně o něčem jiném :D
Janek2

#120 Příspěvek od Janek2 »

Vlákno k nové Betě je v tématu "Letadla - začátečník". Vlákno má název "Beta 1400 - další Souhrn a další diskuze.". Ale je to až u konce.
Já jsem si tam svůj názor na novou Betu napsal.
Zde krátký úryvek:
To co jsem zatím napsal výše, tak to bylo hodnocení ne moje, ale hodnocení druhých modelářů. A teď napíšu co si myslím já. Já osobně bych si tu novou Betu nekoupil. Ne že by vypadala špatně, nebo snad špatně létala, ale mě připomíná ty Hackerovi "placáky" a ty jeho modely se mě prostě nelíbí.

Každý máme právo vyjádřit svůj názor ať se to někomu líbí, nebo ne. Jsme jen lidi a každý jeden z nás má odlišný názor na věc.
Odpovědět

Zpět na „Letadla do 250g“