MiNi - kamarád do auta

Informace, plánky i stavební vlákna k modelům které mají vzletovou hmotnost nižší než 250g.
Pravidla fóra
Pro modely do 250g.
Odpovědět
Zpráva
Autor
PeZet
Kontaktovat uživatele:

MiNi - kamarád do auta

#1 Příspěvek od PeZet »

Při sledování vláken, která se věnovala lidláků, jsem nepodlehl svodům bublinek a šel jsem do konstrukčního éra. Výběr padl na MiNi, viz http://www.swplanes.cz/kategorie/modely/mini/ .Konstrukce je víceméně klasika. Co mě ale dostalo je hlavní nosník, který má pro správné lomení 3D výtisky stojiny, pomocí kterých se nosník slepí jako nic do vzepětí a "zalomení". Moc jsem nešetřil s hmotností, ale i tak jsem na letové hmotnosti, viz foto.

Tohle éro létá "samo" a má rádo i přiměřený vítr. Na svahu se mu bude určitě líbit. Tak byť je odedneška lidlak v nabídce obchodu, doporučuji zvážit tuto klasickou alternativu.

Letu zdar!
Přílohy
MiNi_2.jpg
PeZet
TS73

Re: MiNi - kamarád do auta

#2 Příspěvek od TS73 »

Ahoj, mám Mini před dokončením, můžu se zeptat co tam máš za baterku? Zatím mám připravenou 2S 400mAh, ale nevím jak vyjdu s těžištěm.
PeZet
Kontaktovat uživatele:

Re: MiNi - kamarád do auta

#3 Příspěvek od PeZet »

Ahoj, mám tam 300 mAh/2S. Já jsem na zálet dovažoval olovem, ale na letišti jsem polovinu ubíral a asi ještě budu. Ono asi to lomení křídla posouvá těžiště dál, než je na plánu. Dej vědět, až ho zalétneš co a jak.

Letu zdar!
PeZet
Odpovědět

Zpět na „Letadla do 250g“