Je absolutně poddajná - oproti běžným tkaninám silnější(myšleno tloušťka) - v podstatě jako deka
Děkuju.
TomasC píše:Na pohled se mi zdá, že každé druhé vlákno v jednom směru je tenčí. To je podle mě důvod poddajnosti. A taky jiných vlastností v jednom směru.
Ani mne nebijte Ď. Základem vláken nemusí být monofil (typ rybářský vlasec), ale příze (mohou být různě "chlupaté)". Těm pak lze, různými postupy, při výrobě udělit požadované vlastnosti. Jedním z postupů je zkrucování (měří se počtem zákrutů na jednotku délky), čím víc zákrutů tím tužší příze. Existuje ještě netkaná textilie v modelářských prodejnách má tuším označení "vlákna". Je to různě volně překřížená divočina skleněných vláken, trochu drží i pohromadě. (Hlavně z toho vypadávají krátké skleněné kousky a prach. Kouše to na kůži.) Tuším že v šedesátkách to bývalo v soupravách s Epoxy 1200.Steve píše: ... Jen úvaha, nebij mě.
guchar píše: Ani mne nebijte Ď. Základem vláken nemusí být monofil (typ rybářský vlasec), ale příze (mohou být různě "chlupaté)". Těm pak lze, různými postupy, při výrobě udělit požadované vlastnosti. Jedním z postupů je zkrucování (měří se počtem zákrutů na jednotku délky), čím víc zákrutů tím tužší příze. Existuje ještě netkaná textilie v modelářských prodejnách má tuším označení "vlákna". Je to různě volně překřížená divočina skleněných vláken, trochu drží i pohromadě. (Hlavně z toho vypadávají krátké skleněné kousky a prach. Kouše to na kůži.) Tuším že v šedesátkách to bývalo v soupravách s Epoxy 1200.
11marty11 píše:Ahoj. Dokázal by prosím někdo identifikovat tkaninu dle foto?
Je absolutně poddajná - oproti běžným tkaninám silnější(myšleno tloušťka) - v podstatě jako deka![]()
Děkuju.
veka1 píše:Rudo .... asi starnu, ale nepamatuji , ze by Mira Havel v poslednich 22 letech tento chlupaty hadr nabizel,nebo mi ho umyslne zatajil...............
[/i] veka1