Zdravim , mozete mi poradit , rozhodujem sa medzi dvoma regulatormy do 70" extry.
Reg. Castle Phoenix EDGE 100 a druhy Reg. Castle Phoenix EDGE LITE 100. Zdaju sa mi oba rovnake.
2-8 clankov , 100A trvaly prud , 5A BEC atd. Lisia sa tusim v sposobe chlazeni a Castle Phoenix EDGE 100 je viac vhodny do akrobata. Uvazujem správne?
Castle Phoenix EDGE 100 vs Castle Phoenix EDGE LITE 100
Re: Castle Phoenix EDGE 100 vs Castle Phoenix EDGE LITE 100
Hlavne si daj samostatné napájanie serv.
Mňa takto zradil Edge phoenix v akrobate 1,5metra, v nozovej vyvrtke reset prijímača...
Mňa takto zradil Edge phoenix v akrobate 1,5metra, v nozovej vyvrtke reset prijímača...
Tomu celkom nerozumiem , ma to byt spickovy regulator. Ako mohol sposobit reset prijmaca? Zakmit v napajani , alebo nieco podobne a resetlo to prijmac pre ms vypadok napajania?
flyabit píše:Zdravim , mozete mi poradit , rozhodujem sa medzi dvoma regulatormy do 70" extry.
Reg. Castle Phoenix EDGE 100 a druhy Reg. Castle Phoenix EDGE LITE 100. Zdaju sa mi oba rovnake.
2-8 clankov , 100A trvaly prud , 5A BEC atd. Lisia sa tusim v sposobe chlazeni a Castle Phoenix EDGE 100 je viac vhodny do akrobata. Uvazujem správne?
áno, rozdiel je len v chladiči, inak sú identické, pre akrobat vhodnejšia verzia s chladičom
tiež som za oddelené napájanie mimo BEC v regulátore ako spomenul ludicek,
ext. BEC alebo oddelené RX aku
vdaka za pripomienky. Co sa tyka oddelenia napajania serv. Je to myslene : pouzit regulator (vytiahnut cerveny kabel z konektora) v prevedeni OPTO aj ked ma vlastny BEC s pouzitim externeho UBECu na napajanie prijmaca. Pouzival som to doteraz takto . Regulator mal 8A BEC a napajal prijmac klasicky na 3 kanal a mal som aj prijmac napajany este paralelne zo zaloznej baterie 4clanok NIMH.
Dlho som si myslel, že samostatné napájanie treba tak od dvoch metrov rozpätia vyššie, ale mýlil som sa.
Keď sa zresetoval v nožovej vývrtke znamená, že boli všetky servá /rýchle HV Savoxy/ vo veľkej výchylke, ktorú museli držať, /k tomu skoro 3/4plynu/ no a to BEC neutiahol. To som ukončoval nožovú vývrtku do plochej vývrtky a v tejto polohe capol do 2metrovej trávy naplacato a vôbec nič sa nestalo.
Servá + prijímač napájaj samostatne, 1,7metra si už určite zaslúži HV veľmi rýchle servá, do prijímača pichni iba signály a servá + prijímač napájaj buď samostatným výkonnejším UBEC alebo v tejto veľkosti modelu podľa mňa napriamo z 2SLiPo. Stačí pospájkovať chobotnicu z káblov, malá 2SLiPo /cca 1300/ Ti vystačí s rezervou na 2-3lety /podľa serv/.
Mám ale skúsenosť, že v zime pri -17°C mi 2S 1800mAh vydržala len na 1let divokého páčkovania s dvojmetrovkou
Ľ.
Keď sa zresetoval v nožovej vývrtke znamená, že boli všetky servá /rýchle HV Savoxy/ vo veľkej výchylke, ktorú museli držať, /k tomu skoro 3/4plynu/ no a to BEC neutiahol. To som ukončoval nožovú vývrtku do plochej vývrtky a v tejto polohe capol do 2metrovej trávy naplacato a vôbec nič sa nestalo.
Servá + prijímač napájaj samostatne, 1,7metra si už určite zaslúži HV veľmi rýchle servá, do prijímača pichni iba signály a servá + prijímač napájaj buď samostatným výkonnejším UBEC alebo v tejto veľkosti modelu podľa mňa napriamo z 2SLiPo. Stačí pospájkovať chobotnicu z káblov, malá 2SLiPo /cca 1300/ Ti vystačí s rezervou na 2-3lety /podľa serv/.
Mám ale skúsenosť, že v zime pri -17°C mi 2S 1800mAh vydržala len na 1let divokého páčkovania s dvojmetrovkou
Ľ.
Flyabit, cez RC portal sa nedá komunikovat, please, daj e-mail, gkaschny@gmail.com
ludicek píše:Dlho som si myslel, že samostatné napájanie treba tak od dvoch metrov rozpätia vyššie, ale mýlil som sa.
Mám ale skúsenosť, že v zime pri -17°C mi 2S 1800mAh vydržala len na 1let divokého páčkovania s dvojmetrovkou![]()
Ľ.
Je úplně jedno, jestli je spínaný BEC samostatný nebo na regulátoru. Podstatné je to, jaký je tam čip BECu a jak je dimenzovaný. Když má regulátor poddimenzovaný BEC fungovat to nebude, když budeš mít poddimenzovaný samostatný BEC, nebude to fungovat zrovna tak. Ve třech 1,5metrovkách mám přes tisíc startů, ve všech mám stejný regulátor HW80v4 s interním BECem 10 A. Celé je to o dimenzování, to je vše ...