Spektrum DX8 zkušenosti a pod.

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Odpovědět
Zpráva
Autor
DXS

Re: Spektrum DX8 zkušenosti a pod.

#976 Příspěvek od DXS »

kira44 píše:Děkuji za ochotu to waring je mysleno vsrováni po zapnuti vysilacky že
Ke nejaky rozdil mezi DX8 g2 a dx9 krom kanalu?

Varování si můžeš nastavit pro dost věcí samostatně. Navíc jde navolit i předletová kontrola.
Když nepočítáš ten cenový, tak jednoznačně lepší vzhled i zpracování u DX9.
Ne každý na to kouká stejně, ale pro mě to byla jedna z rozhodných.
Navíc v mém případě byl cenový rozdíl tisíc korun, takže tady nebylo ani co řešit.
kira44

#977 Příspěvek od kira44 »

Kdyby byl rozdil 1000kč též bych neřešil ,ale ted mají akci DX8+prijimač za 7,5t a též se mi líbí víc DX9(původní DX8 je hezčí:d mám jí a jsem spokojený,ale jak jsem psal nevsiml jsem si přeplého módu)
Jaroslav54

#978 Příspěvek od Jaroslav54 »

Pořídil jsem si k dx8 začátečnický model od HobyZone AeroScaut s přijímačem AR636 s technologiím SAFE a teď nevím, jestli se má nahrát nějaký hotový SW nastavení modelu do vysílačky nebo jen nastavit vysílač ručně - nákup byl přes internet a teď nevím s kým se poradit. Potřebuji jen přiřadit letové režimy na některý přepínač a tlačítko záchrany. Nějaké jednoduché modely s běžným 4K přijímačem jsem již nastavoval, ale jen základní funkce bez přepínačů. Jestli tedy můžete někdo poradit, PAVLÍK
DXS

#979 Příspěvek od DXS »

Jaroslav54 píše:Pořídil jsem si k dx8 začátečnický model od HobyZone AeroScaut s přijímačem AR636 s technologiím SAFE a teď nevím, jestli se má nahrát nějaký hotový SW nastavení modelu do vysílačky nebo jen nastavit vysílač ručně - nákup byl přes internet a teď nevím s kým se poradit. Potřebuji jen přiřadit letové režimy na některý přepínač a tlačítko záchrany. Nějaké jednoduché modely s běžným 4K přijímačem jsem již nastavoval, ale jen základní funkce bez přepínačů. Jestli tedy můžete někdo poradit, PAVLÍK

Stačí nastavit vysílač dle návodu, stáhnul jsem jen EN strana 5. Nicméně v balení by měl být i CZ přeložený od Astry.
Přílohy
Screenshot_20200908-220715.png
Miro_V

#980 Příspěvek od Miro_V »

Jaroslav54 píše:Pořídil jsem si k dx8 začátečnický model od HobyZone AeroScaut s přijímačem AR636 s technologiím SAFE a teď nevím, jestli se má nahrát nějaký hotový SW nastavení modelu do vysílačky nebo jen nastavit vysílač ručně - nákup byl přes internet a teď nevím s kým se poradit. Potřebuji jen přiřadit letové režimy na některý přepínač a tlačítko záchrany. Nějaké jednoduché modely s běžným 4K přijímačem jsem již nastavoval, ale jen základní funkce bez přepínačů. Jestli tedy můžete někdo poradit, PAVLÍK

Cele nastavenie modelu je nahrate v prijimaci (v skutocnosti sa tam vacsinou dava AR636a , nie AR636 - verzie "A" sa nedaju preprogramovat na iny model , max.sa daju pouzit v niecom podobnom). Ide tam myslim menit len zisk stabilizacie cez programator ale to ty zatial riesit nemusis.

Takze staci len na vysielaci priradit spinac a prepinace na spravne kanaly tak ako ti radil DXS. Poriadne si to skontroluj na zemi , hlavne to prepinanie letovych rezimov - tym sa meni typ a zisk stabilizacie - a funkciu tlacitka Safe - to mam na tlacitku BIND-TRENER ale mam SAFE + , na tvojom to moze byt trosku inac...
Radiomaster TX16s / FrSky Horus X12s / Spektrum Dx8 G2 + pár lietadielok....
Orel999

#981 Příspěvek od Orel999 »

Jsem relativně začátečník s Carbon Cup S+ Pořídil jsem si k tomu místo setové vysílačky starší DX8 G2 abych rozchodil i klapky. Docela bláhově jsem si doufal, že podle toho jak spektrum poskytuje nastavení modulů pro jednotlivé typy vysílaček, že si takový setup stáhnu, nahraji a mám hotovo. Stáhl jsem si odpovídající model ale po importu se bohužel téměř nic nestalo. Ani přiřazení přepínačů, ani nastavení klapek a mixů. Myslel jsem, že se tím minimálně budu inspirovat. Tak se tím musím taky prokousat sám. Oceńil bych radu, jak nastavit hodnoty pro klapky a výškovku na přepínači klapek. Děkuji :-)
prikrylm

#982 Příspěvek od prikrylm »

DX8 G2 už nějakou chvíli nemám, ale od boku střelím (dle návodu strana 39) - povolit model s klapkama, ve "Flap System" přiřadit a naladit, případně v menu "Channel Asignment" (str 17), přiřadit na správné fyzické kanály.

Při troše zlé vůle bych mohl zkusit pomoct osobně. Ideálně za světla v zamilcu. :)
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka)
BoBik_CZ

#983 Příspěvek od BoBik_CZ »

Bádám nad tím, jak na DX8 G2 nastavit siganlizaci varia zvukem. Vario jako takové funguje, na displayi vidím jestli stoupám nebo klesám, ale na nastavení zvukové signalizace nemůžu přijít.

Jde to vůbec? Všechny ostatní telemetrické vstupy mají možnost nastavení zvuku, ale u varia vidím jen možnost vypnout/zapnout zobrazení na displayi.
nadkachna

#984 Příspěvek od nadkachna »

Pořídil jsem pro syna bazarovou DX8 G2 a nemám k ní česká návod. Nemá někdo přebytečný kousek na prodej, případně i v pdf?
Jokoha

#985 Příspěvek od Jokoha »

nadkachna píše:Pořídil jsem pro syna bazarovou DX8 G2 a nemám k ní česká návod. Nemá někdo přebytečný kousek na prodej, případně i v pdf?

Zdravím,
mám jeden doma, rád odprodám. Více v SZ.
nevlad
Kontaktovat uživatele:

#986 Příspěvek od nevlad »

nadkachna píše:Pořídil jsem pro syna bazarovou DX8 G2 a nemám k ní česká návod. Nemá někdo přebytečný kousek na prodej, případně i v pdf?

Napiš na nevlad@atlas.cz, mám návod a programování, pošlu odkazy na stažení.
Accipiter Badius II, Piper Cub J-3, FunCub, Gama2100, FrSky Tandem X20
nadkachna

#987 Příspěvek od nadkachna »

Měl bych jeden dotaz z praxe ohledně výpadků signálu. Po prvním letu s Timberem X vybaveným přijímačem AR631 telemetrie zaznamenala během cca 4 minut čistého času létání F: 156, H: 0. Když jsem pak během simulované zkoušky dosahu sledoval data, letěl při sníženém výkonu vysílače počet výpadků během chvilky přes 500. S druhým přijímačem AR620 v jiném letadle to samé. Samotné ovládání během letu i testu funguje bez zaváhání. Může být v chyba v DX8 G2, nebo to navzdory instrukcím v manuálu (max. 50 ztrát během 20 minut) nemám řešit. Pár takových dotazů už zde padlo, ale jednoznačnou odpověď jsem nenašel. Je to můj první vysílač s telemetrií… :-)
DXS

#988 Příspěvek od DXS »

Zkontroluj si polohu přijímače i antén a víc neřeš. Co v návodu píšou je úplný nesmysl, který v běžných podmínkách nejsi schopný dosáhnout.
Problém bude až ti naskočí Hold, to jsou celkový výpadky mezi Tx a Rx.
nadkachna

#989 Příspěvek od nadkachna »

To jsem kontroloval jako první a nic nepatřičného jsem nenašel. Je to BNF, takže umístění od výrobce, druhý vysílač byl vysloveně venku mimo trup. Hlavně mě překvapilo, jakým tempem naskakovaly chyby během testu. Každopádně díky za uklidnění, jedno éro nám díky synovo zazmatkování nedávno uletělo, tak bych nerad kupoval třetí letadlo :-)
Kraken

#990 Příspěvek od Kraken »

panove dotaz poridil jsem jetou DX8 gen 2 protoze staricka DX7 doslouzila a jaka prekvapeni DX8 gen 2 pokud to je EU verze neumi DSM2 jde to nejak firmwarem zapnout? legisltativu nechame bokem....
HK500 GT
HK450-480 4clanek
MCPX 2S power
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“