Pokud máte chuť jen tak tlachat, tak tady je to správné místo... také sem budou admini přesouvat věci, které podle jejich názoru jinam nepatří.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Dnes se na twitteru objevily fotky sestřeleného "kamikaze dronu" (neznám lepší překlad pro loitering munition) údajně polské výroby s názvem Warmate. Na fotkách mě zaujala česká stopa - motor AXi. Poznal byste někdo typ, nebo alespoň velikost?
Dost by mě zajímalo ostatní vybavení, zpracování atd. Jestli je to jen lepší model nebo to je hardcore vojenská technika, co s modelem nemá nic společnýho. Teda kromě Axíka
Jestli jo a zjisti to Putin...... A takove dobre vztahy jsme meli.....
vzhledem k tomu, že to polská armáda má ve výzbroji už asi pět let, koupili to jak turci, tak i SAE, licenčně se to vyrábělo (í) i na ukrajině, tak o nějakém překvapení se dá mluvit dost těžko.
ondra1402 píše:Dnes se na twitteru objevily fotky sestřeleného "kamikaze dronu" (neznám lepší překlad pro loitering munition) údajně polské výroby s názvem Warmate....
Teda nechcem tu kaziť všeobecné modelárske nadšenie, ale jednak sa mi mi nezdá, že by čosi takýchto rozmerov unieslo serióznejšiu muníciu a potom: akože zostrelili kamikadze dron a on nevybuchol? No neviem, ja by som to skôr zaradil medzi rozprávky starej ... ééé ... súdruhov Putina a Lavrova
X9D & T16Pro & TX16S & nejaké lietadlá, heli a koptéry www.rcmodelytt.sk
Tak ruSSáky to nepřekvapí-jednu verzi jejich trojdílného skládacího samokřídla pro průzkum pohání taky AXI. Orlan-10 (to jsou ty 3,6 metru, dvojdílné trupy) s různou optikou a vybavením vč. kapkou termolepidla ovládaných Canonů tahá vzduchem čtyřdobé Saito 70 ccm.
Modelářských stop je v téhle válce hodně a určitě nebudou ubývat. Celá UA Aerorozvidka vznikla 2014 jako parta modelářů, kteří se nabídli armádě. A dodnes jsou to víc modeláři než vojáci.
Zrovna včera jsem viděl reportáž, kde jaksy UA voják (právě z Aerorozvidky) říkal, že s koupil za vlastní drog (nevím, asi DJI), a právě s ním provádí ty průzkumné lety. Prý na něj (na drona) russáci stříli, ale díky jeho velikosti (malosti) to nejsou schopni trefit.
Model motors má teď asi trochu kostlivce ve skříni.Motory pro Lancety byly vyrobeny v srpnu 2022 ale chápu že napřímo to k zákazníkovi rozhodně nešlo. [youtu_be]http://youtu.be/aspOo3X8aZ0[/youtu_be]