Oprava vysílače JR Propo xg7
Oprava vysílače JR Propo xg7
Zdravím, mám vysílač JR Propo xg7, praskla mi v něm pojistka, tak sem jí vyměnil, vysílač se tváří že funguje. Žádný příjímač nereaguje a nejde to ani nově spárovat. Neporadil by mi někdo, kdo by se šťoural v těchto věcech? Moc díky
- Celeron
- Kontaktovat uživatele:
Re: Oprava vysílače
A zjistil příčinu proč pojistka rupla? Nejspíš tam někde musel proběhnout dost velkej proud aby rupla. Co třeba prodřený vodiče ke knyplům? Čuchometricky spálenina nikde žádná? Co třeba někde něco zčernalýho, puchejř na některým pouzdru součástky?
To asi nebude tak jednoduchý, nejspíš budeš muset hledat značkovej servis.
Jak píše Celeron.Jinak je to vlastně JR 7202,DSX7,Spektrum DX7.Dej sem fotku toho RF modulu z druhé strany.Býval tam lineár reg. 3.3V a dost topil.Pokud se upekl tak nejde napájení modulu.
blembondo píše:Jak píše Celeron.Jinak je to vlastně JR 7202,DSX7,Spektrum DX7.Dej sem fotku toho RF modulu z druhé strany.Býval tam lineár reg. 3.3V a dost topil.Pokud se upekl tak nejde napájení modulu.
Koukněte na ty fotky, já se v tom fakt nevyznám. A dá se to někde koupit ten modul? Nejradši bych to někomu dal ať se na to podívá. Ale vůbec nevím, kdo tyto opravy dělá.
Celeron píše:A zjistil příčinu proč pojistka rupla? Nejspíš tam někde musel proběhnout dost velkej proud aby rupla. Co třeba prodřený vodiče ke knyplům? Čuchometricky spálenina nikde žádná? Co třeba někde něco zčernalýho, puchejř na některým pouzdru součástky?
Ani sem ten vysílač nenabíjel, prostě ho vezmu do ruky a mrtvej. Jako něco z toho cítit je, to jako jo
Tak ten linear tam je.Chce to oměřit.U DX7 ta pojistka nejčastěji odešla při nabíjení.Měla by tam být F250V/3A.Napiš si do profilu bydliště třeba se někdo ozve.Netuším kdo u nás dělá JR.
blembondo píše:Tak ten linear tam je.Chce to oměřit.U DX7 ta pojistka nejčastěji odešla při nabíjení.Měla by tam být F250V/3A.Napiš si do profilu bydliště třeba se někdo ozve.Netuším kdo u nás dělá JR.
No to já právě taky netuším kdo to dělá, proto sem se obrátil na odborníky v rcmánii. Rád bych ten vysílač nechal opravit, mám spoustu příjímačů a je mi to líto zahodit. Prosím o nějakou radu.
Re: Oprava vysílače JR Propo xg7
Zkusil jsi Hnízdila -RC servis ?
Pokud nepůjde rádio opravit, dá se určitě pořídit druhé rádio z bazaru. Případně rádio s multiprotokolem, ten DSM2 umí..
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka)
MTM mu nepomůže.JR propo má vlastní protokol DMSS a koupit jiné rádio už není tak lehké.Ten Hnízdil by mohl pomoct.
corsair píše:Zkusil jsi Hnízdila -RC servis ?
Napsal jsem mu, tak uvidíme. Na netu jsem právě jiné rádio XG7 nenašel. Mám tu soupravu opravdu dlouho a spoustu příjímačů k tomu. Nikdy jsem s tím neměl problém, tak je mi to líto vyhodit. Aspoň kdybych k jinému rádiu mohl používat tyto příjimače DMSS
- Celeron
- Kontaktovat uživatele:
Já mu radši volám na mobil v době, co má psáno že je na prodejně.
blembondo píše:MTM mu nepomůže.JR propo má vlastní protokol DMSS a koupit jiné rádio už není tak lehké.Ten Hnízdil by mohl pomoct.
Ajo, tak pak možná ten bazar, případně si udělat radost novou hračkou: https://www.jrpropo-jp.com/product-page ... ransmitter
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka)
- TomasC
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
corsair píše:Zkusil jsi Hnízdila -RC servis ?
Zdeněk je teď na výletě s padákem...