Vlnovody
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Vlnovody
Narazil jsem na informaci, že u vlnovodu je prý jedno jaký má vnitřní tvar. Co však nechápu je, že mikrovlny používané pro ohřev vody mají vlnovou délku asi 12cm. Už dříve jsem rozebral vícero těch malých mikrovlnek, a jejich vlnovody určitě 12cm průřez neměly = bylo to jen malé okénko. Tak jsem se teď šel podívat na moderní mikrovlnku, a tam už není ani to okénko je tam jenom perforovaný plech s dírkami asi 3mm. A ještě vevnitř svítí žárovka! (není ale pořádně vidět). Je tedy možné zkonstruovat vlnovod aby byl úzký (štěrbina), při zachování frekvence (podle tabulky jdou rozměry vlnovodu dolů s rostoucí frekvencí ale také klesá výkon) ?
- JirkaA
- Kontaktovat uživatele:
Re: Vlnovody
To je vysvětlování tak na semestr. Koukni na toto.. https://physics.mff.cuni.cz/kfpp/skript ... /03_2.html
OK2WY
Re: Vlnovody
Díky. Je tam vzoreček, kde se ty dva rozměry něco jako sčítají. Tedy asi lze zkonstruovat úzký vlnovod.