RadioMaster TX16S
Re: RadioMaster TX16S
Tak varianta pro holky, ne?
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka)
Nooo , keby to prilakalo nejake tie dievcata na letisko tak by to malo svoj zmysel 
Radiomaster TX16s / FrSky Horus X12s / Spektrum Dx8 G2 + pár lietadielok....
- ddano007
- Kontaktovat uživatele:
"Vylepšujú" všelijaké píp, ale to napríšernejšie - bočné slidre - sú stále na píp. 
X9D & T16Pro & TX16S & nejaké lietadlá, heli a koptéry www.rcmodelytt.sk
Eachine TX16, kterou dělají, má slidery podstatně lepší - nevím, proč nepoužili ty.
Símův axiom: Každý signál se zlepší, připojíme - li anténu
Dle recenzi jsou bocni slidery, stejne jako potenciometry S1/S2 vylepsene, s lepsim chodem a stredenim.
Doufam ze brzy budou tyto nove dily dostupne samostatne, abych jsem mohl spolu s AG-01 gimbaly vymenit v me soucasne Tx16s a tim padem s klidem prodat Horuse X10, na ktery se tu uz jen prasi...
K barevnym provedenim - jelikoz Radiomaster primarne cili na piloty FPV kopter, je MCK nebo JB edice s ELRS popchopitelny marketingovy krok
Doufam ze brzy budou tyto nove dily dostupne samostatne, abych jsem mohl spolu s AG-01 gimbaly vymenit v me soucasne Tx16s a tim padem s klidem prodat Horuse X10, na ktery se tu uz jen prasi...
K barevnym provedenim - jelikoz Radiomaster primarne cili na piloty FPV kopter, je MCK nebo JB edice s ELRS popchopitelny marketingovy krok
Hacker Rapier; MPX FC,EG,ES; Phoenix 2k; RCF SBach 342XL
mikroheli a hromada kopter
FrSky Horus X10s
FrSky Horus X10s
Koupil sem Eachine TX16S. Za účelem velkého displeje a dobrého zobrazení telemerie.
Většinu modelů mám na FRSKY přijímače a už sem přešel na access.
Interní modul by asi chodil s těmi přijímači ale jen v režimu D8 nebo D16. A nové přijímače vůbec. Ale asi od FRSKY definitivně odejdu, trošku mě prudí jejich současná politika a odklon od OpenTX.
Částečně přecházím na TBS CF mám jejich externí modul a bude v TX16S.
S interním 4v1 modulem nemám vůbec ale vůbec žádné zkušenosti. Existují k němu nějaké levné TELEMETRICKÉ přijímače pro koptery prostě aby se daly spojit s FC a šly kanály i telemetrie(něco jako CF přijímače nebo FRSKY S.potr nebo F.potr).?
Asi by se mě nejvíc líbilo kdyby šlo nahradit interní modul modulem ELRS a externí TBS CF si nechat.
Ale s ELRS taky nemám žádné zkušenosti ale asi se stává hitem je pokud vím otevřený softwere a myslím i HW.
Interní modul by asi chodil s těmi přijímači ale jen v režimu D8 nebo D16. A nové přijímače vůbec. Ale asi od FRSKY definitivně odejdu, trošku mě prudí jejich současná politika a odklon od OpenTX.
Částečně přecházím na TBS CF mám jejich externí modul a bude v TX16S.
S interním 4v1 modulem nemám vůbec ale vůbec žádné zkušenosti. Existují k němu nějaké levné TELEMETRICKÉ přijímače pro koptery prostě aby se daly spojit s FC a šly kanály i telemetrie(něco jako CF přijímače nebo FRSKY S.potr nebo F.potr).?
Asi by se mě nejvíc líbilo kdyby šlo nahradit interní modul modulem ELRS a externí TBS CF si nechat.
Ale s ELRS taky nemám žádné zkušenosti ale asi se stává hitem je pokud vím otevřený softwere a myslím i HW.
NazaM F550-Rozebraná, RCT800-Padená rozbitá
Vektor XXL, EasyGlider,Taranis
HB-D8T Brushless
HB-D8T Brushless
- ddano007
- Kontaktovat uživatele:
Wormsnake píše:...
Interní modul by asi chodil s těmi přijímači ale jen v režimu D8 nebo D16.
Interný modul Ti pôjde s D8 aj D16/LBT. ACCESS Ti nepôjde.
Wormsnake píše:S interním 4v1 modulem nemám vůbec ale vůbec žádné zkušenosti. Existují k němu nějaké levné TELEMETRICKÉ přijímače pro koptery prostě aby se daly spojit s FC a šly kanály i telemetrie(něco jako CF přijímače nebo FRSKY S.potr nebo F.potr).?
Pokiaľ potrebuješ k FC prijímač, šikovný je FrSky R-XSR. Používal som ho hodný čas v FPV poletuchu a chodil OK.
Ale pokiaľ rozmýšľaš o ELRS, tak by som išiel do MATEK ELRS-R24-D, má to diverzitné antény. Ten lietam v FPV momentálne...
- ddano007
- Kontaktovat uživatele:
Recenzia na inovovaný RadioMaster TX16s Mk.II
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=6I9cI3pjR5s[/youtube]
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=6I9cI3pjR5s[/youtube]
Wormsnake píše:S interním 4v1 modulem nemám vůbec ale vůbec žádné zkušenosti. Existují k němu nějaké levné TELEMETRICKÉ přijímače pro koptery prostě aby se daly spojit s FC a šly kanály i telemetrie(něco jako CF přijímače nebo FRSKY S.potr nebo F.potr).?
No napriklad FrSky, treba zminovany R-xsr. Ale popravde, drbat se s Frsky S.Portem/F.portem? Do kopter bych pouzil ten TBS CRSF, pripadne ELRS.
Osobne mam Frsky prijimace uz jen v letadlech nebo integrovane v malych kopterach. Vsude jinde uz jsem prezbrojil na Express LRS.
Wormsnake píše:Asi by se mě nejvíc líbilo kdyby šlo nahradit interní modul modulem ELRS a externí TBS CF si nechat.
Jelikoz CRSF a ELRS jsou si velice podobne, tak to nedava moc smysl. Nova verze Tx16s V2 uz ma moznost interniho ELRS
Hacker Rapier; MPX FC,EG,ES; Phoenix 2k; RCF SBach 342XL
FrSky Horus X10s
FrSky Horus X10s
CRSF mám a 3 diverzitní RX.
Ale čím dál víc se mě líbí ELRS a diverzitní příjímač stojí méně než polovic co diverzitní CRSF RX.
Navíc ELRS má teď obrovský rozkvět asi brzy překoná CRSF jestli se tak už nestalo...
Ale čím dál víc se mě líbí ELRS a diverzitní příjímač stojí méně než polovic co diverzitní CRSF RX.
Navíc ELRS má teď obrovský rozkvět asi brzy překoná CRSF jestli se tak už nestalo...
HB-D8T Brushless
HB-D8T Brushless
Yaapu telemetrický widget...
https://github.com/yaapu/HorusMappingWidget
Pecka co se dá rozchodit na TX za 4000Kč.
Dron sedí na trámu v podkroví přesně pod kurzorem.
https://github.com/yaapu/HorusMappingWidget
Pecka co se dá rozchodit na TX za 4000Kč.
Dron sedí na trámu v podkroví přesně pod kurzorem.
HB-D8T Brushless
HB-D8T Brushless
Při stahování map pro widget se používá Mission Planner a jeho funkce map prefetch.
V popisu píšou ze widget podporuje jen mapy Google, ale zjistil sem ze lze použít mapy seznam.
Mapy seznam jsou pro naše území detailnější a aktuálnější.
V Mission Planneru si prefetchnete Czechsatelitemap a potom je přejmenujete na Goglesatelitemap.
Poté proženete přiloženou aplikací co to zmenší pro použití ve widgetu a nahrajete na SD radia.
Nedá se stáhnout větší oblast map než zhruba pole 20x20km protože pak by počet vzorků mapy šel do milionů a trvalo by vše strašně dlouho.
Už těch 20x20km sbírá Mission Planner klidně celej den (24H). A de o vyšší statisíce souborů.
Nahrát 500 000 mapových vzorků na SDkartu rádia může trvat i 5 hodin v rychlé čtečce karet pře radio sem radši ani nezkoušel.
Lze si vybrat detailnost mapy v rozmezí 1-20 kdy 1 je pohled na mapu světa v jednom vzorku 20 je jeden vzorek pole cca 50x50m jako na obrázku na mém předchozím postu.
V popisu píšou ze widget podporuje jen mapy Google, ale zjistil sem ze lze použít mapy seznam.
Mapy seznam jsou pro naše území detailnější a aktuálnější.
V Mission Planneru si prefetchnete Czechsatelitemap a potom je přejmenujete na Goglesatelitemap.
Poté proženete přiloženou aplikací co to zmenší pro použití ve widgetu a nahrajete na SD radia.
Nedá se stáhnout větší oblast map než zhruba pole 20x20km protože pak by počet vzorků mapy šel do milionů a trvalo by vše strašně dlouho.
Už těch 20x20km sbírá Mission Planner klidně celej den (24H). A de o vyšší statisíce souborů.
Nahrát 500 000 mapových vzorků na SDkartu rádia může trvat i 5 hodin v rychlé čtečce karet pře radio sem radši ani nezkoušel.
Lze si vybrat detailnost mapy v rozmezí 1-20 kdy 1 je pohled na mapu světa v jednom vzorku 20 je jeden vzorek pole cca 50x50m jako na obrázku na mém předchozím postu.
HB-D8T Brushless
HB-D8T Brushless
Eachine TX16S mě padá do nouzáku. Nevím co s tím. A hlavně nevím jak bych to v terénu opravil.
Na rádiu mám dva modely letadlo a dron pod INAV FW a crossfire přijímačem a chodí mi tam i dva telemetrické scripty.
Dokud byl v radiu modul crossfire chodilo to jak mělo oba telemetrické scripty. Mapový jak tu píšu výšše a INAV telemetrický script.
Osadil sem do radia modul ELRS vytvořil nový model spároval holý přijímač a chodilo to i telemerie ne sripty ale v nastavení rádia se hlásily telemetrické údaje z přijímače o vlastnostech signálu.
Dále sem připojil letovou jednotku jen tak co nemám v žádném stroji a naběhli správně další telemetrická čidla z jednotky. Doposud vše probíhalo OK a k mé spokojenosti vše na první dobrou a jak sem si to představoval.
Měl sem tedy nový model a k němu telemetrické spojení až k letové jednotce.
Nechal zaplej přijímač a spustil (na radiu) model letadla co mě už chodil s crossfire že budu vrtět letovou jednotkou na stole a koukat na radiu jak se vrtí umělej horizont na displeji rádia ale rádio šlo hned do nouzáku. Tak sem ho vypl a znovu zapl a zas hned nouzák. Tak říkám něco špatně, vypnu rádio a dám do něj crossfire modul s tím to chodí a ono se to spamatuje. A zas nouzák.
Tak trimy k sobě companion zvolím jiný model uložím do radia. Radio spustím a jede zvolím model letadla s založeným modulem crossfire na kterým mě to už chodilo a zas nouzák.
Něco se asi pokazilo v telemetrickém skriptu? Asi bych ho nahrál znovu a OK.
Ale proč mě proboha ELRS zboural model co mě chodil crossfire režimu? To nechápu, já myslel že ELRS a crossfire jsou pro rádio a jednotku v podstatě stejný modul (protokol) a nebo ne?
Prosím o radu.
Na rádiu mám dva modely letadlo a dron pod INAV FW a crossfire přijímačem a chodí mi tam i dva telemetrické scripty.
Dokud byl v radiu modul crossfire chodilo to jak mělo oba telemetrické scripty. Mapový jak tu píšu výšše a INAV telemetrický script.
Osadil sem do radia modul ELRS vytvořil nový model spároval holý přijímač a chodilo to i telemerie ne sripty ale v nastavení rádia se hlásily telemetrické údaje z přijímače o vlastnostech signálu.
Dále sem připojil letovou jednotku jen tak co nemám v žádném stroji a naběhli správně další telemetrická čidla z jednotky. Doposud vše probíhalo OK a k mé spokojenosti vše na první dobrou a jak sem si to představoval.
Měl sem tedy nový model a k němu telemetrické spojení až k letové jednotce.
Nechal zaplej přijímač a spustil (na radiu) model letadla co mě už chodil s crossfire že budu vrtět letovou jednotkou na stole a koukat na radiu jak se vrtí umělej horizont na displeji rádia ale rádio šlo hned do nouzáku. Tak sem ho vypl a znovu zapl a zas hned nouzák. Tak říkám něco špatně, vypnu rádio a dám do něj crossfire modul s tím to chodí a ono se to spamatuje. A zas nouzák.
Tak trimy k sobě companion zvolím jiný model uložím do radia. Radio spustím a jede zvolím model letadla s založeným modulem crossfire na kterým mě to už chodilo a zas nouzák.
Něco se asi pokazilo v telemetrickém skriptu? Asi bych ho nahrál znovu a OK.
Ale proč mě proboha ELRS zboural model co mě chodil crossfire režimu? To nechápu, já myslel že ELRS a crossfire jsou pro rádio a jednotku v podstatě stejný modul (protokol) a nebo ne?
Prosím o radu.
HB-D8T Brushless
HB-D8T Brushless
Jestli je v rádiu původní SD karta tak zahodit a dát tam něco "normálního".
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka)
Ani nevím jestli tam byla nějaká karta v balení... Mám myslím velmi kvalitní Kingstone rychlou 32GB vím že o rychlosti karty to není. Ale bral sem ji jako kvalitní kartu do Raspberry Pi.
HB-D8T Brushless
HB-D8T Brushless