Šrouby M2 na stranovej klíček
- Celeron
- Kontaktovat uživatele:
Šrouby M2 na stranovej klíček
Hledám na netu, jestli existujou M2 šrouby s šestihranou hlavou a vypadá to že né. Materiál je vuřt. Zapuštěný nebo válcový s drážkou či křížákem a inbusy, to se dá koupit ale je mi to k prdu, protože nad hlavou šroubu je jen 10 mm, takže osově to utáhnout nejde. Já snad budu muset připájet na závitovku M2 matku a zabrousit čelo. Otázka je, zda to bude v pájení PbSn 60/40 dostatečně držet při utahování klíčkem. Mosazí či stříbrem by to drželo ale autogén to nejspíš odfoukne a nebo rovnou spálí. 
Re: Šrouby M2 na stranovej klíček
Ano , existuju , uz som ich parkrat videl , su aj plastove,mosadzne ... napr. :
plast https://www.conrad.sk/p/toolcraft-839999-sesthranne-skrutky-m2-20-mm-vonkajsi-sesthran-din-933-plast-polyamid-10-ks-839999
mosadz https://www.conrad.sk/p/toolcraft-216291-sesthranne-skrutky-m2-10-mm-vonkajsi-sesthran-din-933-mosaz-10-ks-216291
Antikor https://www.fabory.com/sk/skrutka-so-%c5%a1es%c5%a5hrannou-hlavou-din-933-nerezoce%c4%be-a2-70/p/51010?q=%3Arelevance%3AFA2500%3AM2&categoryCode=010202
Urcite sa najdu aj nejake obchody v CR ktore ich maju...
plast https://www.conrad.sk/p/toolcraft-839999-sesthranne-skrutky-m2-20-mm-vonkajsi-sesthran-din-933-plast-polyamid-10-ks-839999
mosadz https://www.conrad.sk/p/toolcraft-216291-sesthranne-skrutky-m2-10-mm-vonkajsi-sesthran-din-933-mosaz-10-ks-216291
Antikor https://www.fabory.com/sk/skrutka-so-%c5%a1es%c5%a5hrannou-hlavou-din-933-nerezoce%c4%be-a2-70/p/51010?q=%3Arelevance%3AFA2500%3AM2&categoryCode=010202
Urcite sa najdu aj nejake obchody v CR ktore ich maju...
Radiomaster TX16s / FrSky Horus X12s / Spektrum Dx8 G2 + pár lietadielok....
- Celeron
- Kontaktovat uživatele:
Hmm, tak jsem hledal u nesprávných spojmatů.
Ale stejně, plast to nezvládne, prodejny Fabory už skončily v Česku před pár lety, tedy určitě ta, co byla v Hradci Králové. Takže jen jejich centála. Aspoň že ten Conrád. A koukám všude žádná láce.
Zkusil jsem si šrouby spájet z M2 závitovky a matky. Kupodivu se překroutí závitovka ale v pájení PbSn to drží. Jen se musí znova protáhnout závit očkem, protože se zaleje dost daleko od matky (při použití neutrální pájecí kapaliny, co mívali v GESu). Takže v podstatě vyřešíno.
Díky
Zkusil jsem si šrouby spájet z M2 závitovky a matky. Kupodivu se překroutí závitovka ale v pájení PbSn to drží. Jen se musí znova protáhnout závit očkem, protože se zaleje dost daleko od matky (při použití neutrální pájecí kapaliny, co mívali v GESu). Takže v podstatě vyřešíno.
Díky
Jinak na mrňavý autogen: mám vyrobený malý hořák ze železa na kyslíko-vodíkovou směs. Je vyvrtaný 0,5mm vrtáčkem a žere to asi 3 litry směsi za minutu. To jen že to existuje, nic jsem s tím zatím nepájel ani nesvařoval.
- Rosta2
- Kontaktovat uživatele:
https://www.kondik.cz/distancni-sloupek-m2-8mm-221/
Stačí upravit hlavičku na správnou výšku, a je hotovo.
Stačí upravit hlavičku na správnou výšku, a je hotovo.
- Celeron
- Kontaktovat uživatele:
tuareg píše:Jinak na mrňavý autogen: mám vyrobený malý hořák ze železa na kyslíko-vodíkovou směs.
Jo, taky jsem někde viděl, hořáky z injekčních jehel, snad pro zlatnické práce. Já mám PB+kyslík s klasickejma velkejma hodinama a mám docela problém na nich nastavit hodně malý průtoky, hlavně na PB. Používám klempířskou pistoli a nejmenší acetylénovej hořák a na PB je docela problém ho seřídit. PB hořáky vypadaj jinak, mají kromě středový trysky ještě 3-5 malých postraních. Cena těhle hořáků je ale skoro o dva řády vyšší než jednoduchých na acetylén.
Kyslíkovodíkovku měl udělanou z Nifkových batérek kámoš. S čistým rozkladovým kyslíkovodíkem mu to řezalo/pálilo. Pokud chtěl svářet nebo pájet, musel přidat směšovač na redukci propanem. Máš to taky tak?
Na ty sloupky bych si dal pozor , i když material udávají ocel běžně je ukroutím.
-
Petr Budai
Celeron píše:Jo, taky ...taky tak?
Já používám tento https://www.nipo.cz/mini-autogen-horak-s-rukojeti-P3056/#top
Používán na PB+ kyslík. PB mám z malé 2 kg lahve s regulačním ventilem a kyslík z 8 kg s "klasickými hodinami". Nejvíc sestavu prodražila lahev na kyslík. Výhodou je, že zle koupit různé trysky. Používám to ale hlavně na tvrdé pájení mosazí.
[/quote]
Máš to taky tak?[/quote]
Já jsem to trochu blbě napsal.
Teď to mam mimo provoz, protože jsem měl malý nerezový elektrolyzér se třema neutrálníma deskama, a ten dával na 12V právě tak ty 3 litry směsi což akorát stačilo na ten hořáček. Nešlo to tedy regulovat ani přidávat plyn kvůli svařování. Jenže jsem ty elektrody měl kolem dokola olaminovaný z papíru, a to byl špatný nápad, protože ten louh z elektrolytu mi ten papír vevnitř toho laminátu pomalu sežral a rozpadlo se to. Prakticky jsem to nikdy nevyužil.
Někde na netu je ale chlapík, který má také tu kapalinovou Ni-Cd baterku o které píšeš. Řeže s tím plechy. Když chce řezat, připojí na ni usměrněnou svářečku, a řeže. Už to prý takhle používá 20 let.
Použít jehlu jako hořáček jsem zkoušel taky, ale mě to nešlo. Ona se mi rozpálila do červena a následovala havárie. Uspěl jsem až z hořáčkem z pořádnýho kusu železa který tu teplotu vydržel.
Máš to taky tak?[/quote]
Já jsem to trochu blbě napsal.
Teď to mam mimo provoz, protože jsem měl malý nerezový elektrolyzér se třema neutrálníma deskama, a ten dával na 12V právě tak ty 3 litry směsi což akorát stačilo na ten hořáček. Nešlo to tedy regulovat ani přidávat plyn kvůli svařování. Jenže jsem ty elektrody měl kolem dokola olaminovaný z papíru, a to byl špatný nápad, protože ten louh z elektrolytu mi ten papír vevnitř toho laminátu pomalu sežral a rozpadlo se to. Prakticky jsem to nikdy nevyužil.
Někde na netu je ale chlapík, který má také tu kapalinovou Ni-Cd baterku o které píšeš. Řeže s tím plechy. Když chce řezat, připojí na ni usměrněnou svářečku, a řeže. Už to prý takhle používá 20 let.
Použít jehlu jako hořáček jsem zkoušel taky, ale mě to nešlo. Ona se mi rozpálila do červena a následovala havárie. Uspěl jsem až z hořáčkem z pořádnýho kusu železa který tu teplotu vydržel.
tuareg píše:Někde na netu je ale chlapík, který má také tu kapalinovou Ni-Cd baterku o které píšeš.
Jen malé upřesnění. Mám dojem, že Celeron píše o NiFe akumulátoru.
Celeron píše:Kyslíkovodíkovku měl udělanou z Nifkových batérek kámoš.
Na podobnou práci je ale zaplavený NiCd akumulátor lepší. Je to prostě nesmrtelný akumulátor.
Co mám informaci, tak nejstarší akumulátor NiCd o kterém vím, že je stále funkční, je z roku 1943.
Vojenský "materiál".
Co vydrží zaplavený NiCd je neuvěřitelné. A nevyžaduje zacházení v rukavičkách.
- Celeron
- Kontaktovat uživatele:
novfra píše:Na podobnou práci je ale zaplavený NiCd akumulátor lepší.
Já jsem tím myslel hornický světla, těm se říkalo Nifky. Hlava se žárovkou, otočným vypínačem, metr kabelu a škatule na opasku. V ní byly (už nevím přesně) 2 nebo 3 kovový články, škatule rozměru asi 120 x 70 x 25. Nahoře z toho čuměly dva vývodní šrouby asi M5 a uprostřed byla plnící díra s zvláštním dutým šroubem, na kterým byl jednosměrnej ventil z gumový hadičky, něco jako starý ventilky na kolo. Lilo se do toho KOH. Ty baterky se dělaly už za (možná už před) 2WW, viděl jsem je s nápisem Wermacht. Ještě v 80-tých letech je používala Tesla Liberec jako zálohu pro ústředny požární signalizace.
Ty asi myslíš trochu větší plastový šedivý škatule s uchem z plastovýho pásku, asi dvojčlánky. Ty byly NiCd.
- Celeron
- Kontaktovat uživatele:
miho píše:Já používám tento https://www.nipo.cz/mini-autogen-horak-s-rukojeti-P3056/#top
Používán na PB+ kyslík. PB mám z malé 2 kg lahve s regulačním ventilem a kyslík z 8 kg s "klasickými hodinami". Nejvíc sestavu prodražila lahev na kyslík.
S tou Kemper pistolí to asi musíš mít na hadicích různě průměrově redukovaný, Kemper má přeci slabší hadice než klasickej autogén. Já jsem pistoli, hořáky, kyslíkovej redukčák a dva protišlehy kromě hadic dostal od jednoho penzisty za tekutou měnu, včetně 25l kyslíkovky. PB mám v desetilitrovce se stavitelným redukčákem od hořáku PB/vzduch na lepenku. Bohužel má moc velkej průtok a blbě se reguluje. Taky jsem chtěl nejdřív nastavitelnej redukčák našroubovatelnej na dvoukilovku ale ten jsem ve svářecích potřebách nesehnal.
Když se vrátim k původní otazce, tak já bych na M2 šroubek s třeba válcovou hlavou našrouboval M2 matičku až k samotné hlavě a ten styk propájel SnPb pájkou. Matky jsou větši než běžné válcové hlavy, takže vysledkem bude 6-hran a měkké spájeni ne velke ploše se hned tak neuvolní.
Neviem byť stručný :(, ale mnohé myšlienky sa dvoma slovami povedať nedajú :)
Celeron píše:Já jsem tím myslel hornický světla, těm se říkalo Nifky.....
Lilo se do toho KOH.
Nifka je hovorový název pro snad většinu alkalických akumulátorů a nic neříká o chemickém složení. Tento název vznikl podle výrobních závodů firmy SAFT, kde jejich továrny byly pojmenované jako SAFT Nife. A toto označení se u NiCd zaplavených akumulátorů firmy SAFT používá dodnes.
V NiFe (Edisonův akumulátor) se používá jako elektrolyt roztok hydroxidu sodného NaOH a v NiCd je to roztok hydroxidu draselného KOH.