Náhrada knoflíkové baterie CR2032
Náhrada knoflíkové baterie CR2032
Vlastním čidlo na knoflíkovou baterií. Pokusil jsem se ho umístit ven, ale mráz strašně likviduje baterie. Mám u čidla elektřinu - mohu zapojit zdroj, ale hledám něco, čím bych tvarově nahradil knoflíkovou baterií a vedli od toho dráty ke zdroji. Neřešil to již někdo?
DX6i+Taranis X9D+ Blade MSR, GAUI 200CrackWing, CrackCamel, MagnumAcro, MPX FunrayTiny Whoop
Re: Náhrada knoflíkové baterie CR2032
Neřešil, ale napadá mě třeba vyříznout dvě kolečka prům.20 z cuprextitu a slepit, případně ještě něco mezi, aby to mělo cca ty 3 mm tloušťky.
Futaby T14SG, T9CP+Duplex, FC16+FrSky
už jen elektry, LMS Beckov
Připájet na kontakty lůžka baterie dva dráty?
Odpájet jdou vždycky a na funkci se nic nezmění.
Odpájet jdou vždycky a na funkci se nic nezmění.
- Celeron
- Kontaktovat uživatele:
Asek píše:Neřešil, ale napadá mě třeba vyříznout dvě kolečka prům.20 z cuprextitu a slepit, případně ještě něco mezi, aby to mělo cca ty 3 mm tloušťky.
To nebude tak jednoduchý, spousta držáků pro CR2032 má jen boční kontakt pro plus vývod, takže ty dvě kolečka fungovat nebudou.
Taky jsem nad tím už uvažoval, v digitálním odměřování jsou CR2032 dvě a třeba na frézce to znamená každej půlrok výměnu 6 ks baterek.
Ten jeden kroužek by musel být po obvodu pokovený. Oba terčíky by neměl být problém si dát v Číně v Seed studiu vyrobit za pár kaček. Akorát by jich muselo být asi 50 ks.
Já vím, ale to už by pro středně zručného modeláře neměl být problém dobastlit tam nějaký plíšek do "L". Pokovený nemusí být celý obvod stačí jeden, dva dotykové body. Spíš bych se obával jak se zachová povrch té mědi ve venkovních podmínkách (oxidace). Možná by fakt bylo lepší napájet přívody přímo na ty kontakty pouzdra, jak píše jag42.
Futaby T14SG, T9CP+Duplex, FC16+FrSky
https://www.thingiverse.com/thing:5151225
Já bych něco vytisknul.
Já bych něco vytisknul.
- Celeron
- Kontaktovat uživatele:
Já věděl, že jsem to na Thingu před časem zahlídl ale pak už znova nenašel. Díky za tip.
- Celeron
- Kontaktovat uživatele:
Asek píše: Spíš bych se obával jak se zachová povrch té mědi ve venkovních podmínkách (oxidace).
Celoplošný zlato dělal Seed za drobný příplatek. Kdysi jsem tam dával dělat dvojtý kontaktní mezikruží cca 30 mm v průměru a rozdíl galvanický cín a zlato bylo asi 3 koruny na kusu. Ale na sestavě bylo 50 motivů.
Jak je to čidlo velké? Jestli už není v záruce, nevyplatilo by se dát na čidlo nějaký miniaturní konektor typu jack nebo tak něco? je více druhů, určené přímo i pro napájení. Vyvrtat dírku, upevnit zásuvku konektoru a drátky z bateriového pouzdra napájet přímo na ten konektor?