(video) Mig 29 Freewing v českých barvách
Pravidla fóra
Toto je nové fórum, pokud víte o nějakém vláknu, které by se mělo přesunout do EDF, tak napište SZ na TomasC.
Díky
Toto je nové fórum, pokud víte o nějakém vláknu, které by se mělo přesunout do EDF, tak napište SZ na TomasC.
Díky
Re: (video) Mig 29 Freewing v českých barvách
No tak to je radost... Já jsem rád, že moje stará F 16 funguje, na těch pár startů za rok to lítá výborně a stejně mě už delší dobu nic od Freewingu nijak exrémně nezaujalo - snad jen Raptor.
Vertigo 2m, Extra 330SC, Supertrino F3P (54g)+Lantsov 15", RCFactory Extra 330LT, JETI DS16
HonzaS píše:No tak to je radost... Já jsem rád, že moje stará F 16 funguje, na těch pár startů za rok to lítá výborně a stejně mě už delší dobu nic od Freewingu nijak exrémně nezaujalo - snad jen Raptor.
Toho Raptora jsem nedávno pořídil na tu 90 edf 6S.
Mám teď 9 startů z trávy a pohoda. Jen jsem musel začistit stator - v jednom místě drhnul rotor.
Jinak to chodí pěkně a lítá na pohodu. Osadil jsem ho přijímačem se stabilizací, ale zatím stabilizaci nevyužívám.
Baterka rcline 4500/95C tomu dává docela pohodovej výkon.
[youtu_be]http://youtu.be/iMhYXcvL1VQ[/youtu_be]
- Kuba78
- Kontaktovat uživatele:
ktera presne baterie je rcline 4500/95C? muzes mi pls hodit odkaz? nemuzu ji najit.. dik
Kuba78 píše:ktera presne baterie je rcline 4500/95C? muzes mi pls hodit odkaz? nemuzu ji najit.. dik
Omlouvám se - R-line
https://www.peckamodel.cz/taa45006s95as ... po-battery
- Kuba78
- Kontaktovat uživatele:
dik. a tohle je ta baterka ktera ti drzi bez problemu voltaz jak jsme se bavili ve vlakne o albatrosu predpokladam, mas zmereno kolik ti zere za letu na tom 90mm dmychadle v F22?
Tady jsem to neproměřoval.
U f-16 mne zajímaly tahy a spotřeby, jestli jim to trochu sedí na udávané údaje. Protože to v zásadě sedělo, tak jsem to tady už neřešil.
Navíc ten Raptor má docela přiškrcenej výstup, ale lítám přes 4 minuty a to mě vyhovuje.
Je fajn, že tu baterku použiji jak v tý 70, tak v 90 edf. Mně se hodí i do 600 heliny, takže ji využiji ve všem možným.
U f-16 mne zajímaly tahy a spotřeby, jestli jim to trochu sedí na udávané údaje. Protože to v zásadě sedělo, tak jsem to tady už neřešil.
Navíc ten Raptor má docela přiškrcenej výstup, ale lítám přes 4 minuty a to mě vyhovuje.
Je fajn, že tu baterku použiji jak v tý 70, tak v 90 edf. Mně se hodí i do 600 heliny, takže ji využiji ve všem možným.
Ja ešte dávam do každého modelu vytokovu trubici z durofolu u albika od frewingu stúpol výkon o 20%
Těch 20% mi přijde teda docela hodně na to že i ten originál povrch je slušný. Spíš mě trošku láká udělat zakončení ostřejší, 10mm hrana mi přijde dost, ale aspoň je kolmá 
Trubicu zdurofolu vždy nechávam trčať aspoň desať milimetrov takže hrana je ostrá nárast výkonu je citeľný mám to odskúšané pri tej rýchlosti prúdenia vzduchu tam brzdí model aj sebe menšia drobnosť a má to aj krajší zvuk
EDF píše:Ja ešte dávam do každého modelu vytokovu trubici z durofolu u albika od frewingu stúpol výkon o 20%
Upřímně, tomuhle taky nevěřím.
Jak se měnila spotřeba při tomto měření ?
Byly použity stejné baterky při testování ?
Běžně edf zabudované v trupu ztrácejí na statickém tahu cca 10% proti měření ve stojanu . U Freewingu i přes 15% , ale je to taky dáno zúžením trysky.
Takže můj odhad zisku bych viděl kolem 5%.
Vždy je problém chybovost měření. Je tam souvislost s rozhýbáním baterek, jejich teplotou, jestli EDF fouká do prostoru, nebo na překážku, a asi řada dalších věcí.