Potíže s televizí

Pokud máte chuť jen tak tlachat, tak tady je to správné místo... také sem budou admini přesouvat věci, které podle jejich názoru jinam nepatří.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Zpráva
Autor
Kiwira
Kontaktovat uživatele:

Potíže s televizí

#1 Příspěvek od Kiwira »

Dobrý den,
potřebuji prosím poradit – chtěl jsem zprovoznit televizi Orava LT 612 LED A 82B, která už dlouhou dobu, po odchodu od T- mobile, pouze stojí bez užitku na mém psacím stole v mém pokojíku. Koupil jsem si pokojovou anténu Philips SDV6227/12, vše zapojil a ejhle… 25 polských programů a ani jeden český ( Bydlím v Havířově , což je poblíže polských hranic ) . To bude chtít asi set top box ( televize není nejnovější ) a tak jsem přikoupil přijímač digitálního pozemního vysílání Tesla TE-300. Vše jsem zapojil a opět 25 polských programů a ani jeden český . To bude tou pokojovou anténou (špatný příjem ) a tak jsem koupil: EVOLVEO HDO, aktivní venkovní DVB-T/T2 anténu. Zapojil anténa- set top box - televize . A opět 25 polských programů a ani jeden český.
Teď už zbývá jen vyměnit televizi … pomůže to , když si koupím nový televizor ? Nerad, jakožto důchodce, bych vyhodil 4000 za televizi, která by mě ve finále nefungovala. Děkuji vám za radu. Mirek
Sorry, ale nemám se s kým poradit, jelikož jsem modelář, tak o tu radu prosím Vás modeláře.
Hrom do vrtule !!
STROHUR
Kontaktovat uživatele:

Re: Potíže s televizí

#2 Příspěvek od STROHUR »

Setobox bych naladil u někoho kdo kde příjem skutečně je. Pak můžeš laborovat s antenou.
Stávalo se že slabší signál setobox při automatickém ladění vyhodnotil jako nevyhovující a ignoroval jej.
Možnost je je zadat přijímaný kanál do setoboxu ručně , ale musíš zjistit / net , soused / přesně kanál na kterém je vysílán.
A pak laborovat s antenou.
jio

#3 Příspěvek od jio »

Otázkou je, jestli ten setopbox je pro aktuální normu DBV-T2 HEVC, jestli to není pro tu minulou.
https://www.antena.cz/vse-o-vysilani-v- ... v-cr-c216/
STROHUR
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od STROHUR »

Setobox by měl dle tohoto být ok. https://www.datart.cz/set-top-box-tesla ... gJtevD_BwE
Kiwira
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Kiwira »

Setobox je OK - šel jsem jej reklamovat, pán prodač jej zapojil u nich na prodejně , dal tam stejnou pokojovou anténu jak jsem měl já a světe div se ! Jemu to fungovalo. Jediné co bylo jiné byl televizor.
Proto bych potřeboval poradit , zda tu televizi koupit , či nikoli. Abych nevyhodil 4000 Kč oknem.
Děkuji Mirek
Hrom do vrtule !!
novfra

#6 Příspěvek od novfra »

Kiwira píše:Setobox je OK

Jakým kabelem je propojen STB s TV?
automet

#7 Příspěvek od automet »

Bude to SCART, tú teslu mám doma.
Skôr by ma zaujímalo ak sa jedná o smerovú anténu, či je správne orientovaná na vysielač a má správnu polarizáciu na ČR programy...
Kuta33

#8 Příspěvek od Kuta33 »

Poláci zatím nejedou na DVB T2, za to mají skvělý signál.
Sbalil bych televizi i se setop boxem, při neděli udělal nějakou rodinnou návštěvu a zkusil připojit na anténu, která určitě funguje. Může být jenom slabý signál z Lysé hory, který setop box při lazení neuloží.
Rozdíl mezi chlapcem a mužem je pouze v ceně jeho hraček.
Kiwira
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od Kiwira »

automet píše:Bude to SCART, tú teslu mám doma.
Skôr by ma zaujímalo ak sa jedná o smerovú anténu, či je správne orientovaná na vysielač a má správnu polarizáciu na ČR programy...

Anténa je https://www.zbozi.cz/vyrobek/evolveo-hdo-tde-hdo/vsechny-recenze/
Recenze : Plná spokojenost. Lepší anténu jsem ještě neměl a ani druhému pak nemontoval. Je opravdu silná, bere vysílače "i za kopcem", je výborná na dálkový příjem i hornatý terén apod.
Nasměrovaná na vysílač Hošťálkovice, který je cca 10 km vzdušnou čarou.
Tak nevím...
Jo setobox s televizí je propojen SCART kabelem.
Hrom do vrtule !!
novfra

#10 Příspěvek od novfra »

automet píše:Bude to SCART, tú teslu mám doma.

Vycházím jen z návodu
Přílohy
návod.jpg
STROHUR
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od STROHUR »

Televizi máš přeplou ma vstup scart ? Přepínáš programy ovladačem setoboxu ?
Arcicorsa
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od Arcicorsa »

Televizí to samozřejmě není. V tomto případě slouží jen jako monitor. Problém je ve slabém signálu z místních vysílačů.. Všechny ty vnitřní antény jsou slušně řečeno k prdu pokud nejste kousek od vysílače. Jejich zesilovač zesiluje v celém spektru stejně což je blbě.. Silné stanice zesílí tak, že selektivita přijímače není dostatečná a není pak schopný přijímat slabší signály.. Pokud mohu doporučit tak dát na střechu logaritmicko-periodickou směrovou anténu, k té dát v případě nutnosti zesilovač, ale takový který má pásmové propustí a zesílí jen žádané frekvence... Takový zesilovač vám buď někdo udělá nebo se podívejte na teroz.cz popřípadě jim napište a udělají vám zesilovač dle specifikací. Pokud nemůžete dát anténu na střechu tak můžete vyzkoušet dát mezi pokojovou anténu a settopbox kanálovou zádrž a utlumit tak polské vysílače.. Ono anténí technika je celkem alchymie, část života mě TV anténí technika živila..
Goblin 500 Spirit@MiniProtos Spirit@Oxy3 Spirit@Taranis + Xlite RC@ www.arcitimer.com
Kiwira
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od Kiwira »

Arcicorsa píše:Televizí to samozřejmě není. V tomto případě slouží jen jako monitor. Problém je ve slabém signálu z místních vysílačů.. Všechny ty vnitřní antény jsou slušně řečeno k prdu pokud nejste kousek od vysílače. Jejich zesilovač zesiluje v celém spektru stejně což je blbě.. Silné stanice zesílí tak, že selektivita přijímače není dostatečná a není pak schopný přijímat slabší signály.. Pokud mohu doporučit tak dát na střechu logaritmicko-periodickou směrovou anténu, k té dát v případě nutnosti zesilovač, ale takový který má pásmové propustí a zesílí jen žádané frekvence... Takový zesilovač vám buď někdo udělá nebo se podívejte na teroz.cz popřípadě jim napište a udělají vám zesilovač dle specifikací. Pokud nemůžete dát anténu na střechu tak můžete vyzkoušet dát mezi pokojovou anténu a settopbox kanálovou zádrž a utlumit tak polské vysílače.. Ono anténí technika je celkem alchymie, část života mě TV anténí technika živila..

Ale já nemám vnitřní anténu, já mám venkovní : https://www.zbozi.cz/vyrobek/evolveo-hd ... y-recenze/ nasměrovanou na vysílač Hošťálkovice, který je odemne cca 10 km. Anténu jsem namontoval na střeše rodinného dvojdomku na stejnou tyč na které má anténu můj soused, mám ji natočenou stejným směrem jako sousedova anténa jen je na té tyči o 70 cm níže. Je pod anténou mého souseda. Jenže moje anténa nějak nefunguje a nevím proč. Jedině ji zkusit otočit na vysílač Lysá hora, ale tím směrem je bohužel sedmipatrový panelový dům, který bude stínit.
Hrom do vrtule !!
Bildy

#14 Příspěvek od Bildy »

Podívej se u sousedů, co chytají a na jakou anténu.
Vysílač na Lysý je jak daleko 20-25km? Ten by měl do Havířova dosáhnout, výkonem to není žádný tintítko. Samozřejmě, že i tak to chce směrovou anténu a né ty všesměrový bazmeky.
Nejdříve bych vzal "setík" testnout k někomu na jinou anténu a zkusit naladit...ideálně, když to bude v tvém blízkém okolí....pokud nebude problém, pak se vrhnout na anténu (předpokládám, že máš k té aktivní anténě, co sis koupil, zaplý napájení...ale když to chytá poláky, tak asi ano). Na Lysou to bude chtít směrovou anténu a její trochu přesný nasměrování, alespoň podle azimutu, když ne podle signálu.
...nebo stačí dát dotaz spíše zde, asi se dostaneš k řešení dříve :
https://www.digitalnitelevize.cz/forum/ ... spevky.php
Asek
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od Asek »

Jen pro jistotu (jak už se ptal STROHUR) - máš v TV zvoleno jako zdroj signálu ten SCART?
Futaby T14SG, T9CP+Duplex, FC16+FrSky
už jen elektry, LMS Beckov
Odpovědět

Zpět na „Smetiště“