Elektromobil na dálnici

Pokud máte chuť jen tak tlachat, tak tady je to správné místo... také sem budou admini přesouvat věci, které podle jejich názoru jinam nepatří.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Zamčeno
Zpráva
Autor
MPml

Re: Elektromobil na dálnici

#1456 Příspěvek od MPml »

Kuba78 píše:na druhou stranu, oficialni reseni pozaru elektromobilu je ponorit jej po zahoreni do nadrze s vodou na 48 a vice hodin. Zde, pokud hori elektromobily na lodi pod carou ponoru, se reseni primo nabizi.. :-)

kazdopadne to video je nejake podivne. na videu udajne zachranuji posadku z te lodi, ale nejdriv je zaber na horici lod https://www.marinetraffic.com/en/ais/de ... LICITY_ACE s automobily a pak je zaber jak vytahuji lidi z tohoto tankeru.. https://www.marinetraffic.com/cs/ais/de ... NT_WARRIOR
kazdopadne, tohle musi byt pro pojistovnu skutecne terno.. blafne jedno elektroauto a 4000 ostatnich i s celou lodi je na odpis jako totalni skoda.

Jo, to je taky řešení - pro námořní hasiče ekovozů s nulovou uhlíkovou stopou doplnit školení.
https://www.youtube.com/watch?v=CPUc-cWAzBg
a nebo by se taky asi dala použít metoda "Hood"
DAF
Kontaktovat uživatele:

#1457 Příspěvek od DAF »

MPml píše:Jo, to je taky řešení - pro námořní hasiče ekovozů s nulovou uhlíkovou stopou doplnit školení.
https://www.youtube.com/watch?v=CPUc-cWAzBg
a nebo by se taky asi dala použít metoda "Hood"

Nedala, ta loď určitě nemá skladiště střeliva.

Ale k tématu, zahlédl jsem video na Streamu (nemůžu ho zpětně najít), kde vychvalovali baterkový Fiat 500 jako ideální autíčko do města. Ano, ideální, ovšem jen do chvíle, kdy se člověk dozví, že dojezd jen tak tak 100 km a cena asi 650 tisíc. A když si prý připlatím asi stovku, že to dojede i 150 km. Ten dojezd by u městkého vozu nejspíš stačil, ta cena je příšerná. Za obrovské peníze si koupím autíčko, se kterým nemůžu za hranice města a pak si za mega a čtvrt koupím druhé, které mě doveze na chalupu (ale už ne zpátky), skvělé. Větší Fabie stojí polovičku, Octávka je za stejné prachy.
Když je to tak skvělá technologie, která nás určitě zachrání, proč jí obrovské množství lidí odmítá? Když čtu diskuze pod články (a nejsou to weby hanící EV), všude čtu o odporu proti nim. Nadšení je vidět jen a pouze na webech o elektromobilitě.
Hitec Aurora 9X
Kuba78
Kontaktovat uživatele:

#1458 Příspěvek od Kuba78 »

DAFe, otazka na telo - kdybys mel na vyber spalovaci fabii a elektrickou petistovku, oboje za stejne prachy.. co by sis vybral?
DAF
Kontaktovat uživatele:

#1459 Příspěvek od DAF »

Obávám se, že bych si nejspíš vybral hybrida, dojezd na baterku ve městě 50 - 80 km, venku 6 - 800 km. Jízdy máme +/- halb und halb, takže hybrid by byl asi nejrozumnější volba. Navíc já bych měl, na rozdíl od mnoha dalších nejen zde diskutujících, možnost celkem bezproblémového "tankování" ze zásuvky, nebydlím v 15. patře na Jižňáku. Jinak ta Fábie má pořád o trochu širší záběr, byť by oba vozy stály stejně, využije se v i mimo město. Fiátka pětikilo E opravdu jen a pouze v tom městě. Já potřebuju rozumné rodinné auto, univerzálnější, a na rovinu, mít dvě auta jen proto, že to jedno budu mít pouze do města a to druhé na vyjížďky, to bych se (podle příkladu jednoho zdejšího) opravdu neuskromnil, spíše naopak. Pokud EV, tak v ceně a velikosti Octávky a s reálným dojezdem cca 5 - 600 km, nikoliv dojezdem až (a to jen když pojedu z kopce, nebude foukat protivítr, ale do zad, jsem tam sám a manželka se zbytkem rodiny pojedou busem).
Hitec Aurora 9X
Celeron
Kontaktovat uživatele:

#1460 Příspěvek od Celeron »

Hóši, hóši, protože mám dálkovej odpočet elektroměru distributorem, tak mi včera ČEZ poslal fakturu za leden, skutečná spotřeba. Sazba D57. Topím tepelkem, vařím na elektrice, větší spotřeba ještě 3 fáz Nautila a 3 x 1,5KW v bojléru. Na střeše 5KW FVE, co v lednu nevyrobí víc než 60 KWh.
Asi 7 dní jsem topil dřevem z rozmlácených palet, co mi přišly v průběhu roku. Zima mírná, celková spotřeba za leden 1580 KWh a cena sakum prásk 7570,-. To je 4,80 za KWh.
Kdybych netopil těch 7 dní dřívím, tak by to bylo kolem 9000,-
Když byla mrazivá zima, třeba 2017, tak byla lednová spotřeba 2578 KWh, to by bylo dnes 12500,- Aby mě na to vůbec stačila penze. :roll:

Vloni jsem měl v lednu spotřebu 1780 KWh bez topení dřevem a zaplatil jsem u Bohemky necelý 4000. Takže meziroční nárůst ceny 100%.

A teď si k tomu připočtěte ještě nabíjení auťáku každej den (předpokládám ježdění do práce, na nákupy a s dětičkama), ať nežeru, cca 20 KWh. To je další spotřeba cca 600 KWh za 2900,-

Až to bouchne na Ukraině, tak mají jít ceny energií o cca 100% kam jinam než nahoru. To si pak užijem....
Kuba78
Kontaktovat uživatele:

#1461 Příspěvek od Kuba78 »

to sou celkem rakety ty spotreby.. kolik platis za cely rok elektriku, ze jsem tak smely? respektive, platil do lonska?
Celeron
Kontaktovat uživatele:

#1462 Příspěvek od Celeron »

Velký spotřeby elektriky u plně elektrifikovanýho RD? Plyn nemám, topení tepelkem. Kdyby to bylo v přímotopu tak sežeru ještě o cca 60% víc KWh. A to je barák v roce 2003 zateplenej fasáda a půda kamiónem vaty a má trojtý špaletový okna.
Peníze nevím ale roční spotřeby v KWh mám evidovaný:
2017 - 11328 od distributora + 2893 ze svýho soláru
2018 - 9954 od distributora + 3186 ze svýho soláru
2019 - 9773 od distributora + 3485 ze svýho soláru
2020 - 8432 od distributora + 3062 ze svýho soláru
2021 - 8850 od distributora + 2542 ze svýho soláru
DAF
Kontaktovat uživatele:

#1463 Příspěvek od DAF »

Elektromobilita se víc než dost točí okolo peněz, tady https://www.autoforum.cz/predstaveni/ce ... d=15509553 je něco o penízkách za baterky. Většina z nich je v hodnotě dnes běžného vozidla na spalovák. Ekologii určitě prospěje, když EV nebudou po 8 - 10 prodejná a lidé, tedy ti, co na to budou mít, si budou kupovat zase nová a ta stará budou vyhazovat. A prospěje proto, že díky této politice jich nebude moc v provozu, takže "My pro vás ten svět zachráníme, i kdybyste měli chcípnout!".
Hitec Aurora 9X
Dáva

#1464 Příspěvek od Dáva »

Celerone ty máš vyúčtování spotřeby eletriky každý měsíc?
Já jednou ročně.To jsem nevěděl že to jde změnit.
Skyfun pulse projekt a pár poletuch
Celeron
Kontaktovat uživatele:

#1465 Příspěvek od Celeron »

Dáva píše:Celerone ty máš vyúčtování spotřeby eletriky každý měsíc?
Já jednou ročně.To jsem nevěděl že to jde změnit.

Jo, už asi 10 let. Každej kdo má FVE s povoleným přetokem do distribuční sítě musí mít čtyřkvadrantní elektroměr a ten má v sobě GSM bonzovadlo na všechny registry, co ten elektroměr obsahuje. Pokud máš jen odběr, i když měřenej digitálním elektroměrem, tak bonzování není a tudíž ti nemůžou měsíčně fakturovat skutečnou spotřebu. Tedy v ČR. Třeba ve Francii mají bonzování všechny digitální elektroměry a starej mechanickej jsem tam nikde, ani na samotách u lesa v horoucích prd elích neviděl.
Kuba78
Kontaktovat uživatele:

#1466 Příspěvek od Kuba78 »

Celeron
Kontaktovat uživatele:

#1467 Příspěvek od Celeron »

Dneska koukám, na jedný z nejlevnějších pump, kam jsem dosud jezdil, byla nafta za 44.90. Tak jsem vzal barel a dojel k zemedělcům, kde asi tolik nesledují média a mají naftu stále za 36,60.
Včera jsem viděl maníka, co vezl z Lídlu přes půl košíka batérek do akunářadí Parksize. Všechny co měly, vykoupil. Chtěl jsem se ho zeptat, jestli si bude dělat elektroauto a nebo jen powerbanku ale vypadal nasr aně a tak jsem ho nechtěl provokovat. Já si koupil tři balíky pracovních fuseklí abych nemusel tolik topit. :wink:
DAF
Kontaktovat uživatele:

#1468 Příspěvek od DAF »

Pokud nepůjdou sítě a PC, byl by problém natankovat standardním běžným způsobem. Ovšem z nádrží čerpacích stanic by se palivo do nádrží aut dostat dalo, navíc se dají naplnit kanystry, či jiné zásobníky. U baterkáčů nic podobného nejde (kromě některých jedinců, kteří si mohli zřídit soláry - délka nabití baterky tak nejméně tři dny, a to musí vypnout všechno ostatní :lol: , a případně mají "ostrov").
Hitec Aurora 9X
Miro_V

#1469 Příspěvek od Miro_V »

Celeron píše:Dneska koukám, na jedný z nejlevnějších pump, kam jsem dosud jezdil, byla nafta za 44.90. Tak jsem vzal barel a dojel k zemedělcům, kde asi tolik nesledují média a mají naftu stále za 36,60.
Včera jsem viděl maníka, co vezl z Lídlu přes půl košíka batérek do akunářadí Parksize. Všechny co měly, vykoupil. Chtěl jsem se ho zeptat, jestli si bude dělat elektroauto a nebo jen powerbanku ale vypadal nasr aně a tak jsem ho nechtěl provokovat. Já si koupil tři balíky pracovních fuseklí abych nemusel tolik topit. :wink:

Ani mi nehovor , dnes som tankoval 40 litrov a ked som sa kukol na cenu tak som sa skoro posral.
Na najlacnejsej benzinke v Ziline - 1,54 Eura za 95ku.
A este to pojde hore , a mozno aj na dvojnasobok ci viac. Skurveny Putin

Este ze mam zajednanu Hondu Pcx 125, ale pride az niekedy koncom maja ci pred prazdninami. A na tom sa da jazdit tak 6-8 mesiacov v roku. V zime asi pesi :?
Radiomaster TX16s / FrSky Horus X12s / Spektrum Dx8 G2 + pár lietadielok....
novfra

#1470 Příspěvek od novfra »

Celeron píše:Dneska koukám, na jedný z nejlevnějších pump, kam jsem dosud jezdil, byla nafta za 44.90. Tak jsem vzal barel a dojel k zemedělcům, kde asi tolik nesledují média a mají naftu stále za 36,60.

Dnes ráno 1l nafty / 35,90. A tankuji jen proto, že jedu okolo a bylo v nádrži skoro sucho (čti něco málo přes 70l)
Ale teď večer už mají na stránkách pumpy cenu 38,90.
Zamčeno

Zpět na „Smetiště“