Neznámý přijímač
Neznámý přijímač
Zdravím pánové,
mám prosbu, potřeboval bych do malého micro modelu nasadit tento přijímač který jsem vyhrabal z "šuflíku". Bohužel na něm nemůžu najít označení +-data. Pokud by někdo mohl poradit předem děkuji.
Karel Brno
mám prosbu, potřeboval bych do malého micro modelu nasadit tento přijímač který jsem vyhrabal z "šuflíku". Bohužel na něm nemůžu najít označení +-data. Pokud by někdo mohl poradit předem děkuji.
Karel Brno
Re: Přijímač
Ahoj, pokud máš nějakou zkoušečku - multimer, tak poznáš která řada pinů je vůči sobě propojena . Prostřední to je +, krajní je mínus. Co mezi sebou propojené není, je signál- data.
Nebo dej foto z druhé strany, tam by to mohlo být i patrné z tišťáku.
Libor.N.
Nebo dej foto z druhé strany, tam by to mohlo být i patrné z tišťáku.
Libor.N.
Dogfighter,Twinstar,Elan,Pirát,MarabuXL,ArsenalVB10, Super Chipmunk ,Sea Fury, Kawasaki KI-61, P-51D
Nejsem znalec elektroniky ale když jsem začínal tak mi zde také bylo raděno zastrkávat konektory dle barvy vodičů tzn.ve tvém případě bílí (žlutý)vodič nahoře ovšem jen pokud máš origo zapojené vodiče do konektoru dle výrobce a né svoji vlastní výrobu a záměnu barev. Dodnes takto zapojuji a bez závad.Předpokládám že se ti určítě ozvou elektro odborníci a toto zapojení potvrdí
Zdravím pánové a děkuji za vaše rady. Multimetr mám tak jdu na to.
Re: Neznámý přijímač
Nic nemusíš měřit, stačí se podívat ze spoda
.
Pokud jsem zastrčil konektor obráceně, nic se nestalo, prostě to jen nešlo. Při pohledu na tvůj přijímač bude od shora signál (je také nejblíž elektronice přijímače), pak bude + a úplně u vnějšího kraje -. Zkus se inspirovat třeba tady https://www.rc-factory.cz/rc/prijimace/ ... y-prijimac. Můžeš si přijímač také otočit a je vysoká pravděpodobnost, že uvidíš k některým pájecím bodům dráhu samostatně, to budou jednotlivé signály, a pak můžou být ty body propojeny mezi sebou (v řadě) a to bude + a - pól.
P.S. Dráhy přívodu signálu jsou na fotce celkem dobře vidět, no je to tak, jak jsem ti to popsal.
P.S. Dráhy přívodu signálu jsou na fotce celkem dobře vidět, no je to tak, jak jsem ti to popsal.
Hitec Aurora 9X
- Celeron
- Kontaktovat uživatele:
Ty horní piny budou nabeton signál (oranžovej). Vychází tak jednodušeji plošák přijímače při návrhu. Ještě jsem neviděl přijímač, kterej by to měl obráceně.
Jak píše Celeron, je to i jasně vidět na té fotce.
Ještě jsem neviděl přijímač, kterej by to měl obráceně.[/quote] Jsou i tací výrobci co to mají různě. 
Dogfighter,Twinstar,Elan,Pirát,MarabuXL,ArsenalVB10, Super Chipmunk ,Sea Fury, Kawasaki KI-61, P-51D
Zdravím pánové,
moc všem děkuji za rady. Je to skutečně tak, že signální vodič je shora. Podařilo se mi ho nabindovat, bude to asi nějaký klon Spektrum. Na mém novém
"Eachine TX16S" na to funguje mód - multi - DSM 2 1F.
Takže ještě jednou všem děkuji za rady.
Karel Brno
moc všem děkuji za rady. Je to skutečně tak, že signální vodič je shora. Podařilo se mi ho nabindovat, bude to asi nějaký klon Spektrum. Na mém novém
Takže ještě jednou všem děkuji za rady.
Karel Brno
Jsou i tací výrobci co to mají různě.Libor.N píše:Ještě jsem neviděl přijímač, kterej by to měl obráceně.
No ono to bude tim že vevnitř bude deska naopak.
Celeron píše:... Ještě jsem neviděl přijímač, kterej by to měl obráceně.
Já takových mám několik...

Jeden jsem odprásknul při zapojování "po paměti" ...
jyrry.webnode.cz
- Celeron
- Kontaktovat uživatele:
Jak psal Blesk, deska je nahoře, dole a nebo je to dvoupatrák? 
Jako ta chytrá horákyně - ani nahoře, ani dole, ani dvoupatrák 
(mínusové piny jsou nahoře, signálové dole)
(mínusové piny jsou nahoře, signálové dole)
jyrry.webnode.cz