Pixhawk 4 Holybro nastavení RTH
Pixhawk 4 Holybro nastavení RTH
Zdravím, poradil by někdo s nastavením px4 holybro, RTL mode u modelu letadla. Návrat na misto vzletu a následné kroužení dle nastavených parametrů mi funguje bezvadně, ale jen když ho zapnu za hranicí nav_loiter_radius (100m) a nad výškou rtl_descend_alt (60m). Pokud je letoun pod hranicí výšky nebo vzdálenosti a zapnu rth začne letoun přistávat což nechci. Potřebuji aby po přepnutí na rth nastoupal a kroužil i když je pod limity alt descend a nav loiter radius. Dík za nápady.
- robinj
- Kontaktovat uživatele:
Re: Pixhawk 4 Holybro nastavení RTH
Dobrý den
Pošlete sem link na FC. Dále na čem Vám to běží? na ardupilotovi bo INAV? Vše se nastavuje v PC. Ale pokud jste pod hranicemi tak by letadlo mělo nejdřív nastoupat do výšky,a pak RTH.
Pošlete sem link na FC. Dále na čem Vám to běží? na ardupilotovi bo INAV? Vše se nastavuje v PC. Ale pokud jste pod hranicemi tak by letadlo mělo nejdřív nastoupat do výšky,a pak RTH.
Robbe FutabaFX 20
,Funtic Pelikán,SM Binary,Skywalker 1720 RCF su29 superlite series. MPX funcub NG
,Funtic Pelikán,SM Binary,Skywalker 1720 RCF su29 superlite series. MPX funcub NG
Včera jsem to vzdal, napadlo mě v blizkosti homepointu použít mód hold, ten by měl kroužit ve výšce aktivace, až bude lepší počasí odzkoušim a dám vědět. Je to vlastně podobný jako u pixhawk 4 holybro mini co mám na kvadře, pokud je dál tak nastoupá vrati se do blizkosti homepointu, kde sklesá, doleti na homepoint a pristane, pokud je do cca 20m od home tak jenom přistane. Je to pixhawk 4 od holybro nefunguje s ardu fw jen s ofiko px4 a ladim to na qground control. Inav a ardu odmítá.
- robinj
- Kontaktovat uživatele:
ten FC stojí minimálně3x tolik co Matek F 405 wing. To bych musel být blázen abych do toho šel.Jěště to nemá current sensor v sobě, a nemá to v sobě OSD. Velikostně tak zhruba 2x tolik co normální F 405, to již dnes dělají menší. Ta 405ka a další umí INAV i ARDUPILOT.
https://www.youtube.com/watch?v=91VGmdSlbo4
Tady ho nastavují přes PC. no to nastavení nebude problém. Můžu pomoci třeba přes teamwiewer?
https://www.youtube.com/watch?v=91VGmdSlbo4
Tady ho nastavují přes PC. no to nastavení nebude problém. Můžu pomoci třeba přes teamwiewer?
Robbe FutabaFX 20
Mam to uz dobry tri roky, na tu 405 jsem taky koukal, osd nepotrebuji, litam s dji air unit a osd si beru z omnibus f4v6 kterej mam prifarenou k jednotce, cely to je odnimatelny abych to mohl pouzivat na vsech modelech co mam. Litam trimetrovky misto v modelu a vahu moc neresim. Nastaveni jako takovy neni problem, vsechno mi funguje, vcetne misi,problem je jen to divny chovani rth kdyz je to blizko homepointu. Jasne vidim z logu ze pokud je bliz jak hranice loiter a niz jak hranice descend alt automaticky vypise ze se nachazi na homepointu a ze dochazi k aktivaci land. Pokud je dal za loiter radius a je jedno ze je pod hranici alt zacne stoupat vrati se na homepoint a krouzi tak jak ma.
- robinj
- Kontaktovat uživatele:
OK, na yt jsem viděl že je to pokračovatel APM to znamená že by tam měl jít nahrát ardu. Pokud chcete můžeme si zavolat? telefon pošlu do sz.
Robbe FutabaFX 20
Když jsem do něj nahrál ardu fw, což lze, tak se mi nespojil s žádným softem. U holybra v manualu píšou jedine qground control. Ještě budu chvíli hledat. Nějaký parametr to chování ovlivňovat musí.