Přijímače Graupner Hott a central box JETI

Přijímače, serva, regulátory, BEC, palubní napájení, ale i telemetrie
Odpovědět
Zpráva
Autor
Velorex

Přijímače Graupner Hott a central box JETI

#1 Příspěvek od Velorex »

Ahoj,
máte někdo zkušenosti a jde vůbec propojit přijímač Graupner např. GR-24 a např. Jeti central box 200 po sériové komunikaci ? Přijímače Graupner umí poslat sumu kanálů po jednom sériovém výstupu a Jeti box by to také mněl umět přijmout ve formátu např. PPM . Zkoušel to někdo a používá to někdo ? Nechci telemetrii z Central boxu, jde mi jen o pouhé zálohování přijímačů, baterie a rozvod napětí pro serva. Samozřejmě to jde řešit i jinak, ale zajímá mně to.
koko
Kontaktovat uživatele:

Re: Přijímače Graupner Hott a central box JETI

#2 Příspěvek od koko »

Pochybuju, že by někdo kombinoval Graupner a Jeti, i když možné to asi je. Já bych šel cestou zdvojení Graupner přijímačů. Systém je na to stavěný.
LMK Říčany
Graupner HoTT mz-32
Velorex

#3 Příspěvek od Velorex »

Můžeš mně prosím nasměrovat, jak přijímače zdvojit ? Je to jen rozložením serv na dva přijímače, které jsou svázané s vysílačem ? Nebo to jde nějak propracovaněji, aby v případě výpadku jednoho přijímače převzal kompletní ovládání druhý přijímač ?
prikrylm

#4 Příspěvek od prikrylm »

O možná záloze Graupner RX jsem taky četl, ale nikde jsem nenašel, jak se TO dělá, takže by mě zapojení záložního Graupner RX taky zajímalo. Jediné, co jsem se dozvěděl, že se to provádí přes SUMD.

Zkušenost se zálohovanými RX mám akorát s FrSky RX, jejichž R-xxxx řada může být zálohována libovolným s.bus přijímačem. Zkoušel jsem DSMX, FlySky a FrSky nebo FrSky 868MHz jako záložní.
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka)
Velorex

#5 Příspěvek od Velorex »

Taky jsem to našel. Ale končí to ve ztracenu.
koko
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od koko »

Co máš za radio? Kupříkladu mz32 umí nabindovat 4 (čtyři!) samostatné přijímače najednou.
LMK Říčany
Graupner HoTT mz-32
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od jyrry »

koko píše:... mz32 umí nabindovat 4 (čtyři!) samostatné přijímače najednou.

Ale to ještě neznamená že se v případě poruchy jednoho zastupují navzájem.
Mám Mx-20 a 2 (dva!) přijímače na jeden model používám (v případě vhodnosti) celkem běžně, to samé Mz-16.
jyrry.webnode.cz
Velorex

#8 Příspěvek od Velorex »

Mám MC-20, ta to umí taky, dva mám vyzkoušené. Bohužel, to co jsem myslel, s Jeti boxem nejde, neboť Jeti nepodporuje digitální signál SUMD, což mám já na výstupu z přijímače. Mněl jsem dojem , že jde navolit na přijímači i PPM, což by mnělo fungovat, ale bohužel ne. Šlo mi o komplexní zálohu napájení, přijímače atd. Takže asi skončím u dvou bindovaných přijímačů. Zde mám dotaz, zda to někdo má vyzkoušené a není tam problém. Pokud použiji přijímače se stabilizací (vyrovnání větru ) , v případě rozhození serv do dvou přijímačů předpokládám, že stabilizace musí být nastavena v obou úplně stejně (parametry).
Odpovědět

Zpět na „Palubní elektronika“