Celeron píše:Je to tím, že už jsi dlouho neviděl, jak hoří kanystr benzínu.

Molotovova sedmička benzínu dokázala zlikvidovat tank pokud se trefily žaluzie motorovýho prostoru. Myslím, že nějakej hořící čtyřčlánek je proti tomu slabej odvar.
Ovšem jakej táborák bude celá baterka elektroauta, to posoudit nedokážu.

No a to jsou právě ty argumenty bez souvislostí.
Kolik Km ujedeš autem na 7l benzinu?
kolik Km ujedeš autem na 4 čl lipol?
takže bud si přepočítej ty lipolky na banzin, nebo ten benzin na ty lipolky a teprve potom srovnávej co je nebezpečnější-----budu hádat, 7 litru benzinu přepočítaného na lipolky--co by modelářský zdroj na letiště se budeš bát nechat v tom autě i přez noc, zatím co 50 litru benzinu v nádrži auta tě nechá naprosto chladným.
Já se na to dívám z pohledu--koupil jsem si 5 let staré elektroautu za pár korun, puvodnímu majiteli odešla baterka tak si koupil nové, mě tady to daj do cajku kluci od nás ze servisu a na to moje poskakování mi to bude stačit---nebude, nebude to takto fungovat, není to benzín nebo nafta, je to něco jako auto na plyn, kde ta kapalina v podstatě vyteče dirkou i do kopečka.
Autorizovaný servis?noo, nevim jak je to u aut, synek opravuje iphony, má stevební školu, ale bavilo ho hranbat se v mobilech, nakonec se tím začal živit--spolupracuje i s autorizovanými servisi, posílají mu opravy, které oni neumí, nebo mu volají co a jak opravit, když si myslí, že by to zvládli jen díky radě po telefonu.Je to daný už jenom tím, že nějaké opravy autorizované servisy vubec nesmějí opravovat--mají nabídnout za výhodnou cenu nový mobil, nebo na nějaké opravy nemají manualy--tedy nevědí, jak to opravit a to si piš, že manuál u elektroauta rozhodně nebude mít návod, jak vyměnit jednu vadnou baterii když jsou všechny ostatní funkční a pouze palubní počítač označil celou baterii jako vadnou.
Ale nejde srovnávat hrabání v mobilu a hrabání v elektroautě, to podle mě nikdo nedovolí--jako že to bude trestné vubec něco takového dělat a pokud autorizovaný servis, tak zase tak drahé, že to bude mít smysl možná u auta kde ti z nějakého duvodu neuznají reklamaci v záruční době a pořád bude menší zlo do auta za milion a pul který máš jen dva roky si raději zaplatit repasi baterie za 500k než znovu koupit auto za milion a pul.
ale rozhodně si nekoupíš starší auto za 100k s tím, že stačí dokoupit baterii za 500K a jezdíš.
nebude to fungovat a možná až přejde vlna těch prvotních nákupu elektroaut, kdo ví, jestli si budou ty lidi chtít znovu koupit elektromobil.
Lidi, co měli na nové auto mám pocit, že s ním většinou nejezdili až do zvrakování--10/15/20 let
ale třeba po 3 pěti letech to zase otočili do dalšího nového---ale nevim, fakt nevim.
Ono je sice fajn, že elektroauto bude stárnout pomaleji--nooo mě by se to líbilo, jenže mě by bylo uplně jedno, že o mojí Tesle bude po několika letech mluvit jako o tý z prvních mrdek co kdysi tesla dělala, ale nevím nevím, jak toto ustojí někdo, kdo má na zápěstí rolexky.