Kua Igor, ty jsi bůh!
Díky moc
Jenom trochu dovysvětlím, asi jsme se nepochopili, nebo možná spíš teď já nechápu úplně tebe, ale:
Polohy sice potřebuji 3, nicméně trigger bude pouze na polohy dvě. Tu třetí polohu, neutrální potřebuji jako výchozí a do které se pokaždé má servo po uvolnění tlačítka znovu vrátit.
Tzn. servo bude ve své neutrální poloze, která bude odpovídat volnoběžným otáčkám.
Zmáčknu jedno tlačítko a po dobu jeho držení se servo přesune na jednu stranu do definovaného úhlu. Jakmile pustím tlačítko, servo se opět vrací na svou neutrální polohu.
Zmáčknutí druhého tlačítka, servo se přesune na opačnou stranu do definovaného úhlu. Pustím tlačítko = opět se vrací do své neutrální polohy.
Dále úprava dvou krajních poloh - v okamžiku kdy bude servo v jedné z krajních poloh, tak bych chtěl tuto polohu upravovat buď do + nebo - stiskem jednoho nebo druhého tlačítka. Uložení by nebylo v tomhle směru žádoucí, tedy by jsem chtěl aby se servo po návratu do neutrální polohy a poté po další aktivaci tlačítka opět přesunulo do polohy definované v programu.
Jediná úprava kterou bych chtěl eventuálně uložit je možná změna neutrální polohy serva, jestli je vůbec možná.
Tedy že bych v režimu, kdy na inputu není aktivované žádné tlačítko pr jednu z definovaných poloh a servo je v neutrálu zmáčkl +/- a tom se v podstatě změnila hodnota neutralniho natočení serva a tím se změnila hodnota volnoběhu motoru.
Tato hodnota by se ovšem asi musela nějak aby se to na tuto hodnotu opět vrátilo i příště při dalším návratu z jedné z krajních poloh, co? Jestli ano, potom by z toho asi mohl plynout problém s pamětí viz. níže, je tak?
Vymýšlím si hovädziny, čo?
Jenom samozřejmě pár dotazů:
Ty krmíš to servo přímo z Arduina, je tak? Známý mi ale říkal že Arduino neumí dát dostatečně velký proud na stabilní funkci serva. Mám tedy použít nějaký step down na napájení serva jako mi tady třeba poslal prikrylm? A z tohoto step downu bych třeba rovnou i bral těch +5V na spínání vstupů, které bych spínal přes obyčejné relé ovládané těmi +12V co by mi lezly z přijímače.
Může tahle být?
Zápis do eprom by asi nebyl vhodným řešením kvůli její omezené kapacitě přepisování, ne?