Nevím zda budu čekat, asi dřív zkusím vykroužit ty dutiny vyvrtávací hlavou, když už ji mám. Ale uvidím, mám teď docela dost jiné práce a na rekonstrukci těch motorků možná zbyde čas až na svátky a do té doby se to opravdu klidně může objevit i v našich Lidlech.
Jinak cesta do brněnského Lidlu nebyla úplně marná, koupil jsem tan kuchynské DAB rádio, co se montuje pod horní skříňku linky. Ono je jak pro DAB tak i pro příjem FM a docela dobře to hraje (tedy v Brně hrálo, jak jsem to hned testnul (kdyby něco, tak abych to mohl ještě tam reklamovat). Nevím jaký budu mít příjem a kolik je v SK vysílačů s DAB, ale jelikož bydlím na kopci, 220m nad městem a třeba DVBT jak českých multoplexů tak i slovenských chytám doslova na kus drátu, tak věřím, že i nějaký DAB signál se zatoulá. Teď nevím (musím nastudovat), zda ty DAB stanice jsou součástí těch DVBT multiplexů (protože tam opravdu jsou mnohé rozhlasové kanály), nebo DAB je extra, něco zvlášť. Tedy zda DAb rádio umí vycucnout rozhlasové kanály z DVBT multiplexu, či nikoliv.
Já už se totiž svého času zamýšlel nad tím, že si seženu nějaký levný televizní SetTopBox a dám si ho do dílny jako rádio.

Dokonce jsem takový jeden už i měl odložený, ale než jsem to stihl zprovoznit, tak přišlo DVBT-2, ale ten byl bohužel jedničkový, a tak poputoval do šrotu.
Ty nové technologie mě někdy dost štvou, protože jsou to prostě požírači HW. Ne tak dávno jsem koupil špičkový a poměrně drahý televizor, který má v sobě implementovaný jak satelitní přijímač tak i DVBT tuner. Když jsem ho kupoval, ta prodejce tvrdil, že tento TV je už prý připraven i na MPEG-4, tde i na normu DVBT-2, která ještě nebyla, ale byla na spadnutí. Jenže ouhle, MPEG-4 kodek tam sice je, ale ne ten, který se nakonec pro DVBT-2 prosadil. A tak jsem musel k němu zakoupit moderní SetTopBox. Krom toho je tam i satelitní přijímač DIGI-TV. To že ho má v sobě i můj TV mi je houbelec platné, protože DIGI-TV karta jde spárovat jen s tím jejich boxem. Takže nakonec veškeré finesy tohoto TV nevyužiji a musím bojovat s ne příliš UserFriendly FW jak satelitního tak i DVBT-2 přijímače. Zejména ten poslední mě strašně štve, protože jeho FW je prostě tragicky nepraktický. Fakticky ho využívám jen když občas satelit kvůli atmosférickým podmínkám nejde, nebo pro stanice, které nemám v DiGi-TV nabídce. Ono je vůbec problém s koupí jakéhokoli SetTopBoxu, je to prostě zajíc v pytli. O tom jak hrozný je jeho FW se člověk doví až když si to doma zapojí.
Požírači HW jsou i programátoři nových aplikací pro Android.

Poslední dobou se objevuje spousta aplikací, které mi po stažení do mobilu hlásí, že jsou s nim nekompatibilní a zrovna tak už i u tabletu.

Někdy dokonce fungující aplikace se chce aktualizovat a pak vyhlásí, že v tomto mobilu nebude fungovat. A stará verze už není podporována. Budu muset co nevidět řešit nový smartfón, a to ten starý není zas tak starý.
Ať mi pak začne někdo něco tvrdit o ekologii a boji proti odpadu.