Na vánoce jsme si (teda dětem) naježili drona Hubsan X4 H502E, koupený od jednoho zdejšího člena za 1800.
Párkrát jsme ho venku vyvětrali a takové jsou první dojmy:
GPS je super, drona si pěkně hlídá. Jednou jsme letěli, aniž bychom počkali na 6 satelitů a to je pořádný rozdíl, dron byl celkem neklidný, až mě to překvapilo. Ale jakmile má těch min. 6 družic, tak je "vzorný". Ovládání je pak jednoduché i pro naprosté začátečníky, jako jsem já a naši kluci (9 a 7 let), postupně se učíme...Klukům se nejvíc líbí fce RTH (return to home), kdy se po zmáčknutí tlačítka dron sám vrátí (i celkem přesně, i když ne úplně) na místo startu. Baterka ubývá celkem rychle, ale těch 10-12 minut asi dá, neměřil jsem, máme dvě, ještě dvě přiobjednám, pak to bude už velmi slušné... Ovladač (gamepad) je velikostně tak akorát, sedne i dětem do ruky. Kvalita foto a videa je podprůměrná, ale v této ceně asi nic lepšího sehnat nejde...Pro ilustraci přikládám sestřih z jednoho z prvních poletování.
https://www.youtube.com/watch?v=eDvKjijxkn8
Jak jsem naznačil, mám v plánu dokoupit 2 baterky, ochranné kryty vrtulí a kdyby někdo věděl jak upgradovat kameru, tak bych byl rád
Všem majitelům dronů zn. Hubsan ZDAR!