sampoalphascan píše:U devila 505 těch 16 mm mechanicky vychází. Kdysi jsem zkoušel postupně zkracovat a dá se dostat i na 12 mm. Nicméně pokud se to zkrátí pod 15 tak hrozí, že se očko sekne o hranu serva.
Nerozumím, jak je možné, že Ti to vychází. Mám páku serva předpisových 16mm. Mám na vysílači ATR 100%, ani podle nastavení vysílače v K-bar jsem to nijak výrazně neměnil. Přepákování u vrtulky je jasné, tam se nedá nic změnit. Stejně tak táhlo ocasem. Mechanicky sestavené a zapojené. Použité setové servo na vrtulku. A přesto, při pohybu kniplem se velmi rychle dostávám na mechanický doraz. A to na obě strany (protože i vycentrování přepákování je mechanicky ok). Takže nerozumím, jakto že Ti to sedí a nemusel jsi výrazně něco omezit - buď zkrátit páku serva, nebo snížit mechanické dorazy v řídící jednotce, nebo snížit ATR na vysílači. I MS Composit psal, že na goblin 500 standardně omezoval pohyb v řídící jednotce na 40-60, což by asi odpovídalo i tomu, jak mi to vychází. Opravdu jsi to nemusel výrazně redukovat?
Tomu problému s možným seknutím očka o hranu serva rozumím, to by opravdu mohl být problém.