Leprechaun profil

Název je dostatečně samovysvětlující...
Zpráva
Autor
Aven

Re: Leprechaun profil

#16 Příspěvek od Aven »

Rytmus_3.png
Rytmus_3.png
Pánové děkuji všem za odpovědi. musím se přiznat, že mé pohnutky jsou jiné. Chtěl bych si postavit model s retro vzhledem, ale nejsem soutěžní pilot, nemusím mocí mermo dodržovat nějaká pravidla. Při brouzdání internetem mi padl do oka model Mirka Musila Rytmus 2 z roku 1945, který se mi tvarově i koncepčně zalíbil. A tak jsem se pustil do kreslení. Jde jen o první nástřel, namalován je s profilem DAE 51, ale jen pro srandu králíků. Proto jsem se ptal na profil Leprechauna, protože hloubka křídla toho drobka je při rozpětí 3 metry 340mm, což se vymyká standardům modelů podobného rozpětí. Klidně bych to obšlehnul z jiného modelu, ale moc moderních modelů nemá tyto parametry. A vůbec se nebojím použít uhlíkové pásnice, uhlíkové trubky a podobný materiál. Plánuju stavbu s deltaboxem, proto je náběžná hrana z přímých úseků a né elipsa, aby to bylo jednodušší. Ony ty tvary nejsou úplně jako na původním modelu, o to ani nejde, plán údajně nebyl nikdy vydán, za což mě aspoň nebudou historici upalovat u kůlu. Jde jen o inspiraci. Stavba klasická klidně s uhlíkem, možná by ta elipsa šla na trubkách stavět taky dobře, navíc by byly součástí konstrukce. Je tam namalován i vrtulový kužel pro případný pohon elektromotorem. Ale jak říkám, jde o první nástřel.
veka1
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od veka1 »

....pekne ti to kresli.. to ja neumim. :(

Cas od casu se mi do laminatu namichji drevene piliny,nebo jine latky a dostavi se myslenkovy pretlak.

V priloze nekolik fotek uchylnych myslenek, co mi rachtali v sisoidu pred nekolika lety.... nastesti zatim furt ve stavu nafrezovanych trisek. :lol:

polotovary  _ 01112020.jpg

Od pocatku uvazuji o dvou, pudorysne stejnych, ale konstrukcne a profilazne rozdilnych kridlech s jinym uchycenim k trupu a motorove i bezmotorove verzi poletovadl a s kridelky i bez. :wink:

Abych si zjednodusil zivot, zneuzil jsem jiz pripravene kridla a VOP k modelu Pedro s profilem G5P. viz : https://veka1.rajce.idnes.cz/?sort=date&page=6

Pak mi to nedalo a navrhl jsem si totez letadlo ale s profilem LHK 009 mod . Profil urceny do slabsich podminek na svahu ( vitr 3-7m/s) vznikl zakazkove. Jsem ho narouboval i na moji verzi modelu Cejka. Slusne klouze ,byt Cejka je poradny pluh na vzduch a da i zakladni akrobacku, viz nektere videa Cejky na mem Yutube uctu.

safra _demonstrator _003.jpg

safra _demonstrator _004.jpg

safrda _klenuty profil.jpg

safrda _profilaz.JPG

safrda _ rucne  nacmarana  idea  kridla.jpg

safrda _stavebni sablony.JPG

safrda _stin.jpg

veka1
Aven

#18 Příspěvek od Aven »

To mi trochu připomnělo větroň, který mne kdysi zaujal, a sice Bro-5 Rüta II litevského konstruktéra jménem Bronius Oškinis, který je podle mne docela vhodný pro modelářské zpracování.
Přílohy
1341o_bro-5_projekc.jpg
Odpovědět

Zpět na „Větroně“