Taranis X9 lite párování s Access Archer R6

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Odpovědět
Zpráva
Autor
Slavekz

Taranis X9 lite párování s Access Archer R6

#1 Příspěvek od Slavekz »

Dobrý den, mám rádio frsky taranis X9 lite, a pořídil jsem si přijímač Access Archer R6, a ne a ne ho spárovat. Doufám že postupuji správně- zapnu na přijímači registraci[Reg] a potom držím tlačítko na přijímači, a přivedu napájení. Červená i zelená dioda svítí, což by měly. V tuhle chvíli nastává můj problém, vysílač nemůže přijímač najít. Ve videích od rcstudia se jim chytil hned, mě ani po 10 minutách. Proto jsem začal přemýšlet, jestli nemám náhodou špatný firmware, doufal jsem že ne, protože mám rádio teprve od vánoc. Prosím o případnou opravu postupu registrace, nebo pomoc s aktualizací firwaru.
malé zvíře

Re: Taranis X9 lite párování s Access Archer R6

#2 Příspěvek od malé zvíře »

Přijímač i vysílač musí mít EU /nonEU firmware. A ještě stejnou/podobnou verzi. FW v rádiu jde zobrazit v nastavení rádia - dlouhý stisk menu, potom dlouhý stisk page a zvolit "Verze modulu a RX". Měl by ukázat něco jako 2.1.x EU, LTB atd,... (pokud byl koupený v EU) Přijímače koupené v zahraničí (ali, BG,...) mívají většinou non-EU FW, který se s tím EU nekamarádí. Potom je třeba aktualizovat FW v přijímači. Práce na cca 2 minuty ;) Návody na YT i RCStudiu.
Last one alive, lock the door!
Slavekz

#3 Příspěvek od Slavekz »

Přijímač i vysílač byl od rc studia, a proto jsem myslel, že to bude bez další práce- spáruju a letím
Miro_V

#4 Příspěvek od Miro_V »

Slavekz píše:Přijímač i vysílač byl od rc studia, a proto jsem myslel, že to bude bez další práce- spáruju a letím

Tiez som si kebysi myslel :D Ale to nie je problem s RC Studiom ale s FrSky a ich zmenami protokolov.

Pri protokole ACCESS je treba previest registraciu + parovanie (bind) , len klasicke parovanie nestaci - asi najcastejsi zdroj problemov pri access , ludia skusaju len bind.

"Registrace - predani klice pro sifrovani do prijimace. Radio pak dovede ovladat funkce jako pujcovani prijimacu.
Parovani - otevreni komunikace ovladani a telemtrie. Telemetrie se pak rozlisuje kdyz prichazi z RX1,2,3 dostane tedy svoje zarazeni"

Treba si velmi pozorne prejst toto video (aj viackrat) , su tam dolezite veci - napr. ci sa vo vysielaci ukaze meno prijimaca (ak nie - robis niekde chybu alebo nepasuju protokoly) a pod. a podla neho postupovat dalej

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=MhEcOS9yTww[/youtube]
Radiomaster TX16s / FrSky Horus X12s / Spektrum Dx8 G2 + pár lietadielok....
Slavekz

#5 Příspěvek od Slavekz »

Já jsem se pokoušel o registraci, a vysílač mi nenašel typ přijímače, který měl registrovat. Video jsem viděl už dřív, a zasekl jsem se na tom, že jsem zapnul na vysílači registraci, držel tlačítko a přivedl napájení, a vysílač mi daný typ přijímače nenašel
Linj

#6 Příspěvek od Linj »

Pak bych se obrátil přímo na RC studio. Pan Urbánek reaguje jak na telefon, tak i na email (osobně před několika dny vyzkoušeno).
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“