Servis Graupner

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Zpráva
Autor
Sagitt62

Servis Graupner

#1 Příspěvek od Sagitt62 »

Tak jsem bez radia. /Mx-20/ Včera jsem odlítal 6 pohodových letů s Jazzem,vklidu dal nabíjet baterky a nachystal si Allegro. Nahodil jsem motor,odzkoušel funkce,roluju na start. Chtěl jsem trimem trošku zvýšit volnoběh – a konec,vysílač se vypnul,či spíš zmrznul. Vymaže se displej,svítí červená kontrolka nefunkčního RF modulu (či co to je),nic nereaguje a kontrolka na přijímači bliká jako v párovacím modu. Pustíš trim,za cca1,5 vteřiny Tx znovu naběhne a mile se tě optá,jestli má RF modul spustit. A vše funguje a tváří se bezproblémově – než sáhneš na trim.Totéž u trimu výškovky,jak jsem posléze zjistil. A zajímavé – dělá to jen při trimování „nahoru“(potlačení výškovky nebo přidání plynu),“dolů“ jdou trimy M a V bez problemu, trimy na křidélka a směrovku reagují normálně.Platí to i pro jiné přijímače/modely - takže nejspíš zrada Tx. Měl jsem víc štěstí,než rozumu.Živě si umím představit,jak sáhnu do trimu – a „fail-safe“ „nefail-safe“ éro jde po rypáku nejlíp do aut nebo do lidí,krucipes!

Dnes jsem volal p. Hnízdilovi,ale už prý servis nedělá. Prý jen Pelikán - bojim,bojim.
Nevíte někdo o schopné/ochotné osobě? Samozřejmě dík za každou radu...
S62
FunCub,Solius,Texas-"Rudý skřet", Middle Stick, Admirál II... + Graupner Mx-20 Hott
prikrylm

Re: Servis Graupner

#2 Příspěvek od prikrylm »

Co oficiální servis centrum Graupner? Poštou to je do 14-ti dní i zpět, ne?
Nebo vlastními silami? Bojím se, že v případě odkráčivšího TX modulu bude rozumná akorát jeho výměna. Takže sehnat a vyměnit?

No, a pak trochu drzá nabídka. Co rádio s multiprotokolem? Vyzkoušeno s Graupner 12L, funguje, nastavuje, telemetrie bez problémů ...
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka)
MPml

#3 Příspěvek od MPml »

Sagitt62

#4 Příspěvek od Sagitt62 »

Takže v Česku se servis nekoná,to je bída... Chudáci frickové až budou číst můj blábol, zbastlenej google- překladačem. Ale co,malá pomsta za ten jejich příšernej návod! :) Díky všem za echo.
Jen nevím,jestli je ten vysílací modul fakt v háji - dokud se nesáhne na trim,vše chodí. Ale jsem elektronikou nepolíbený moula... :cry:
Co se týče "radia s multiprotokolem": Viz výše. Přečetl jsem ve vlákně mnoho,nerozuměl jsem ničemu. Takže ve výsledku by to bylo jako dát opici handgranát,možná horší. :lol: Takže tudy cesta nevede. A mrzí mě to,Gr přijímače nepatří k nejlevnějším...
S62
FunCub,Solius,Texas-"Rudý skřet", Middle Stick, Admirál II... + Graupner Mx-20 Hott
koko
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od koko »

Tady jsi se ptal?

https://graupner.tech/cs/
LMK Říčany
Graupner HoTT mz-32
Sagitt62

#6 Příspěvek od Sagitt62 »

Díky,"Koko". Právě jsem s nimi domluvil. Nepotěšili mě. Věci prý stejně posílají do rajchu,kde to dělá nějaká soukr. firma - bývalí zaměstnanci Graupnera. A ze zkušenosti se oprava nevyplatí,pod 5tis asi nepůjdu a to už se prý vyplatí koupit nový vysílač. :( S62
creagel

#7 Příspěvek od creagel »

Pridam osobni zkusenost - vloni v breznu jsem posilal MC-32 na pozarucni servis do Pelikana- potreboval jsem bocni potenciometr. Vysilac mi prisel ted v tydnu zpet :D

Suma sumarum neco pres rok. Nejdriv krachl graupner, pak corona vir, pak temer 3/4 roku nedokazali najit dil v prevzatych kontejnerech, co od graupnera kopili. Az kdyz jsem to ted v kvetnu resil s nekym jinym (do te doby s nejakym vedoucim servisu), tak se najednou dil nasel (bohuzel si nepamatuji jmeno toho pana, ale mnohokrat mu dekuji - sel to osobne najit a kupodivu to nasel docela rychle). Docela smutny pribeh.

Za me bohuzel rada - zkus to pripadne opravit kdekoliv jinde. Ja zatim presel na Jeti, kde je (nejenom) ten servis je uplne o necem jinem. Cekat rok na opravu (ne tak uplne davno vlajkove lodi graupnera) je trochu moc.
HONZIK 22

#8 Příspěvek od HONZIK 22 »

Jsem rad, ze se Graupner opet chytl alespon co se Rx a Tx tyka. Prvne to byly zaplavy v Cine pak stehovani do Koree. Pak Covid a tomu neuteces, proste kdyz ta svina kolovala po svete rok a pul a ted koluje opet v Asijskem regionu, to opravdu nic nezmuzes. Z home_ofice obslouzit zakaznika nelze, z zavrenych servisu a obchodu take ne. Ano vyrobu jsme omezili minimalne, ale napr. Italove, Spanele..... mohli jit z domu 300m. Zaroven se rozpadla Evropska struktura zastoupeni. Pak servisni retezec.
Proste nalet Boziho nestesti, kobylek.
Jeti, to je cesta. Ale porad a stale doufas, ze se to zlepsi. A nebudes muset prodavat hafo prijimacu.
A ucit se znova to co umis.
Za me, platit za opravu Tx 5tis a mit ji za rok. Tak to bych si koupil bazarovku. Nebo novou se zarukou za cca 5000 bez DPH.
A tato suma by byla pro me motivujici pro prechod na neco jineho. Nastesti mi Graupner funguje ve ctyrech exemplarich od MC24 do zminene Tx spolehlive. Ale jednou to jiste buchne i u me.
Pozn. Pro kolegu. Ja vim, ze to nevedel ale bocni potak by vymenil jakykoliv opravar mobilu jen ho mit.
Sagitt62

#9 Příspěvek od Sagitt62 »

to creagel: Opravu jinde? Njn... Ale kde? Kdo se hlásí dobrovolně? :?
S62
janva9

#10 Příspěvek od janva9 »

Nejhorší je, že se to většinou po...... na začátku sezony. Ještě bych ho zkusil probudit. SZ
Ground Penetration Tester
slowake

#11 Příspěvek od slowake »

Ja som posielal moju mx-20 do Pelikána asi pred 5 týždňami. Odišiel slot na SD kartu. Oprava trvala nejaké 4 týždne, cena 32.-EUR. Pritom tá istá oprava asi pred 4 rokmi bola za 70.-EUR.
Graupner mx-20, pohony elektro, pohodové lietanie
creagel

#12 Příspěvek od creagel »

Sagitt62 píše:to creagel: Opravu jinde? Njn... Ale kde? Kdo se hlásí dobrovolně? :?
S62

To nevim - dneska uz bych si potak menil sam a packu tisknul na 3d tiskarne :/
Blby je, ze ted dela servis graupner radii clovek, co to predtim nedelal (delal jine znacky). S nim se komunikuje suprove, ale je mozny, ze mu bude chvilku diagnostika trvat (u takovehle chyby).
Sagitt62

#13 Příspěvek od Sagitt62 »

Tak po konzultaci/-ích/ objednán nový vysílač. Snad vydrží... :mrgreen: S62
to "slowake": No,potěškoště! Měsíc na výměnu slotu... :roll:
prikrylm

#14 Příspěvek od prikrylm »

Kdyby ses chtěl toho nemocného rádia ekologicky zbavit, zkusil bych na něm opravu... :)
Třeba bych byl rychlejší jak 4 týdny, kdyby se mi oprava (výměna TX modulu?) náhodou povedla.
Co?
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka)
Sagitt62

#15 Příspěvek od Sagitt62 »

Mnóóó... Jen aby to bylo echt ekologicky,to víš-u Gretičky Thunbergové už to mám dost polepený za "čmouďáky"... :lol: Jinak -klidně. Zbytek v SZ.
S62
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“