Open TX, FrSky OS, jiné systémy vysílačů

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Odpovědět
Zpráva
Autor
S_H

Re: Open TX, FrSky OS, jiné systémy vysílačů

#196 Příspěvek od S_H »

tomashr píše:Poznámka pro případné rýpaly - F5J létám a nadále budu létat s Futabou, do hrátek s OpenTX jsem se pustil kvůli F3K, kde chci zkusit lehoučký "gamepad" X-Lite S. Ten výzkum F5J je vedlejší efekt, protože je šablona od stejného autora atd., tak jsem se na to více díval vyloženě pro poučení. Možná pak zkusím v praxi na soutěži ve stopalcovce (to je programově stejné).

Ahoj,

Mám dotaz na Tomáše Hrubého, ohledně reálné zkušenosti s Xlite S nebo Pro v F5J, tady jsem se dočetl, že to možná zkusíš?
Rozmýšlím se o další vysílačce viz dotaz ve vláknu :http://www.rcmania.cz/viewtopic.php?f=128&p=1509747#p1509747
tam jsem dostal zajímavý odkaz od: prikrylm - https://rc-soar.com/opentx/setups/esoarplus/index.htm

Za případnou reakci děkuji

Standa Hanuš
prikrylm

#197 Příspěvek od prikrylm »

E-soar plus je hrozný "moloch", zkus raději "jednodušší" a přívětivější SoarOTX.

Pak na F5J je možná potřeba více režimů letu, na to by mohl mít X-lite málo přepínačů, co?

No, a Futaby jsou na F5J dělané přímo, takže tam je to "bez práce".
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka)
S_H

#198 Příspěvek od S_H »

Stáhnul jsem si tu šablonu E Soar plus a trochu po ni pokukuju v companionu, takhle bych to snad, možná i nějak přeluštil (ne že bych teda všemu hned rozuměl, to ne) ale je toho opravdu hodně a u takhle obsáhlých výtvorů mám trochu problém, že pochopím začátek a než dojdu na konec tak už si to nepamatuju :) Po delším čase mám stejný problém i s vlastnoručním obsáhlejším výtvorem.
Taky asi na tom Xlite by nebylo úplně snadné použití trimů levého ovladače pro seřizování dif křidýlek, kompenzace butterfly a ještě je tam kompenzace vop do motoru, ale to můžu udělat i rukou přímo výškovkou. Myslím, že pro použití levých trimů na Xlite se musí ještě zmáčknout joystick a to bych v té chvíli přestal řídit. S tím bych určitě něco musel udělat a nejsem si úplně jistej co, snad jestli by šla tato funkce joysticku nahradit třeba stiskem jednoho momentového tlačítka (verze Xlite pro). To seřizování pomocí trimů se mi líbí, protože nemusím hned chodit do mixéru nebo upravovat křivky, to je pro mě inspirující.

Každopádně díky za info, kouknu i po jednodušší verzi.

Standa
chorche

#199 Příspěvek od chorche »

Tak OpenTX neni jeste uplne mrtve, vcera vysla oficialni verze 2.3.12 - konecne zapracovane zmeny pro ty o pouziaji ExpressLRS, IRC Ghost, TBS modulu, neni poterba pouzivat "nightly" testovaci sestaveni.
Hacker Rapier; MPX FC,EG,ES; Phoenix 2k; RCF SBach 342XL
mikroheli a hromada kopter
FrSky Horus X10s
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“