ahoj
pro Toman (jsem stejná osoba co AlešM, jen se nemohu přihlásit na učet protože si nepamatuji heslo)
Vlečný háček jsem nezkoušel, ale jak píšeš, v trupu je místa dostatek a nebude problém ho zamontovat.
Vlekat půjde velmi příjemně, protože v letu je výrazně pomalý bez snahy o zrychlovaní. Nedokáži si ani představit, že bys někdy řešil, že se snaží vlečnou předlétnout!
S letadlem jsem velmi spokojený. Mám jej asi rok a za tu dobu podle údaje v RC jsem s ním nalétal cca 110hod. Stále vypadá velmi pěkně, povrch je výrazně odolný a jde bezvadně čistit saponátem a houbou na nádobí. Přední část trupu za kuželem, před kolečkem mam chráněnou pouze nálepkou a bez jakéhokoliv poškození, právě díky vystouplému kolu.
Létám s baterii 5000mAh a nastavený čas motorového chodu je 6min. Běžně, bez znatelné termiky a v bezvětří nalétám cca 50-55min. S větrem se letový čas krátí, protože nemá pronikavost. Znovu

v lehkém vánku nebo bezvětří a v termice bude létat překvapivé dlouho a dobře (těžiště 105mm, klapky 4st. dolu +křidélka 2st. dolů) …. spíše tě to přestane bavit a přistaneš, protože sám chceš (lety výrazně přes hodinu zvládá poměrně pravidelně).
Ale upřímně Fox jako plachťák letá tak nějak průměrně a hlavně
stále stejně pomalu! Není schopen zrychlit! Pokud ho rozjedeš tak ihned po srovnání vytratí veškerou energii a zase se bude ploužit. Tohle chování bude hodně lidem vadit.
Obecně
se s ním spíše létá jako se sportovním motorovým akrobatickým letadlem. Je natolik pevný, že můžeš letět střemhlav a přitáhnout co to půjde a křídla se ani neprohnou. Akrobacii umí dobře pod motorem,
bez motoru velmi omezeně. Výkrut je pomalý vždy. Přemet letá snadno, rovně a i na výrazně malém poloměru. Na zádech pouze pod motorem a výrazně musíš tlačit ..letí s výrazným náběhem. Zatáčky letá velmi utažené, není problém s trošičkou plynu létat jedno kolečko za druhým s průměrem cca 5-7m (můj odhad

). Souvrat zvládne poměrně slušný, jen se mu musí pomoci motorem. Někdy s ním létám i "nožák přes celé letiště", ale musí se mu pomoci nakloněním (aby nepadal) a současným odtlačením (letěl rovně)… nízko to vypadá opravdu dobře. Na přidání plynu a motor reaguje velmi příjemně, neznačně samovolně stoupat. Často s ním létám i mezipřistání, což je snadné díky vysunutému kolečku, a jeho pomalosti při letu a energii díky hmotnosti (plachtíš, dotkneš se dráhy a přitáhneš.... přidáš plyn) - kolik plachťáků tohle zvládne

Na výchylky kormidel reaguje spíše rozvážně - ani ty největší možné co jdou nastavit nejsou přehnané. Je naprosto nezáludný, výrazně stabilní a hodný. Na řízení, letovým projevem, stabilitou, je daleko lepší než mnoho doporučovaných pokračovacích modelů pro začátečníky. Startuji výhradně hozením z ruky (sám si ho házím) a jde to překvapivě snadno (při odhozu motor cca 40-60%, klapky cca 30-40st.), ale jsem pravák a létám v modu 4. Pokud máš motor, nebo křidélka na pravé ruce, tak to bezpečně a opakovatelně nehodíš (ovládat tyhle funkce při odhozu je klíčové). JOOO a nehází se

, pouze ho do vzduchu položíš.
Osobně s Foxem létám nejraději takovým způsobem, že pouze nastoupím výšku … plachtím abych vydržel co nejdéle ve vzduchu ( prostě kroužím jedno kolečko za druhým, nebo osmičky stále stejně, stejně pomalu - mám ho na odpočinek

). Akrobačku s ním sám od sebe moc nelétám, protože na to mám jiné výrazně lepší letadla, ale když na to přijde a chci se před někým předvést jde to s ním samo.
Závěr ..FOX není plachťák! …. Jedná se o akrobatické letadlo (motorák) -co vypadá jako plachťák. Umí slušně plachtit, ale pouze stálou pomalou rychlostí. Silný vítr (opravdu silný!) mu prakticky nevadí, jen pokud budeš v takovém počasí plachtit, bude výrazně opadávat!
Za ty peníze je to výhodný nakup. Opravdu obrovský kus polystyrenu, vybavení a zpracování slušné, letadlo překvapivě odolné a moc pěkné na pohled.Pokud ho rozbiji, tak si jej koupím znovu! (ale je natolik odolný, že si takovou bouračku nedovedu ani představit

)