výpary oleje z ledničkového kompresoru

Pokud máte chuť jen tak tlachat, tak tady je to správné místo... také sem budou admini přesouvat věci, které podle jejich názoru jinam nepatří.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Zpráva
Autor
VTjr

Re: výpary oleje z ledničkového kompresoru

#46 Příspěvek od VTjr »

On ten problém s vodou je silnĕ odvislý od aktuálních atmosferických podminek, tedy i okamžitých lokálních povĕtrnostních. Tedy teploty a relativni vlhkosti vzduchu, tedy v sumáru spíš absolutní vlhkosti. Proto nĕkdo problém s vodou mít může a jiný ne. A taky i ten samý jednou ano a jindy ne. :wink:
Neviem byť stručný :(, ale mnohé myšlienky sa dvoma slovami povedať nedajú :)
pepin

#47 Příspěvek od pepin »

Tak hotovo, už to jen namontovat pod auto a koupit origo koncovku.

tlak je hlídaný minutkou a pumpičkou s přefukem nastaveným pružinou na 1 bar.

jako vzduchovou spojku jsem použil gardenáckou plastovou.

P1120151.JPG

P1120152.JPG

P1120154.JPG
varok

#48 Příspěvek od varok »

pepin: Nevím jestli jste ten kompresorek co jsem dával odkaz viděl naživo, né na videu, ale zase takový kravál to není. To je trošku zkreslené, asi to někdo nahrával na mobil nebo kameru moc zblízka a......
Samozřejmě se to hlučností nikdy nevyrovná těm ledničkovým, protože ty jsou utopené v oleji, který ten hluk tlumí. Když porovnáte ty levné plastové za pár korun a tenhle hliníkový, tak je to nebe a dudy. Ale už jste se rozhodnul.
pepin

#49 Příspěvek od pepin »

varok píše:pepin: Nevím jestli jste ten kompresorek co jsem dával odkaz viděl naživo, né na videu, ale zase takový kravál to není. To je trošku zkreslené, asi to někdo nahrával na mobil nebo kameru moc zblízka a......
Samozřejmě se to hlučností nikdy nevyrovná těm ledničkovým, protože ty jsou utopené v oleji, který ten hluk tlumí. Když porovnáte ty levné plastové za pár korun a tenhle hliníkový, tak je to nebe a dudy. Ale už jste se rozhodnul.

souhlas, že ty zvukové nahrávky jsou většinou problém a z videa klamou.

Tím, že se mi ale zřejmě podařilo rozběhat ten ledničák přez jeden měnič a snad i dostatečně vyřešit případný problém s prskáním oleje, hlukově je ten ledničák opravdu bezkonkurenční.
ufon13
Kontaktovat uživatele:

#50 Příspěvek od ufon13 »

paráda ,
tak tohle jsem před 14 dny natáčel pro bohdalku jak virobit z ledničáku:
20210306_144207[1].jpg

bude tam i návod na odlučovač oleje a pračku vzduchu to je ta druhá menší nádoba vedle....

A tohle jsem dával jako článek před pár roky do časopisu jen nevím jestli RCR nebo RCM:
20210306_144224[1].jpg

Jako filtr používám sypaný vapex ze zásob a jako prací medium bud líh proti vodě nebo ředidlo dle systému který stříkám.... mám to jako zdroj pro mou mikrofixírku.
JOOOO a bude pokračování , ten kompresorek používám na vakuování masa při nakládání , na maso to stačí , na odlévání resinu né..... ale o tom až zase u bohdalky :wink: .
Chudži Mudži

#51 Příspěvek od Chudži Mudži »

Otázka trošku mimo téma: Nemáte někdo vyzkoušeno, jaký maximální tlak jsou ty ledničáky reálně schopny nafoukat?
ufon13
Kontaktovat uživatele:

#52 Příspěvek od ufon13 »

pokud běží tlakují hodně manometr jsem měl do 16 atm.a ručička byla zakouslá na plné výchylce přičemž se už nikdy nevrátila na nulu.... ověřeno nechtěně - zasekl se mi odfukový ventil na vzdušníku.
VTjr

#53 Příspěvek od VTjr »

No jak jsem psal hned v prvním svém příspěvku viewtopic.php?f=22&t=89564&start=30#p1504501 fouká sice pomalu, ale vytrvale. :P Pokud se nepoužije přetlakový ventil, tak je schopen roztrhnout i pneumatiku kola, asi i auta, jen by mu to trvalo déle. Mám v garáži takové 2ks. Jeden byl určen na to stříkání s tím odlučovačem a hasičákovou nádobou (jak jsem sem dal ty fotky), druhý má jen na výstupu nabastlenou automobilovou hustící hadici. S tím dofukuji kola, ale nikdy ne bez dozoru, poněvadž pojistný ventil tam nemám a tlak v pneumatice zkouším jen rukou. Ale plánuji ho doplnit manometrem. :wink: Manometr mám, jen musím k němu vyrobit příslušnou armaturu.
Neviem byť stručný :(, ale mnohé myšlienky sa dvoma slovami povedať nedajú :)
ufon13
Kontaktovat uživatele:

#54 Příspěvek od ufon13 »

na auta mám verzi hadice+ manometr nabastlenou na podvozek ze staré nákupní tašky . kompresor nemá rozběhové relátko tomu to na dvorečku nesvědčilo má jen rozběh pomocí toho červeného tlačítka vedle vypínače.
20210310_154322[1].jpg
pepin

#55 Příspěvek od pepin »

Tak hlásím, že v praxi funguje ten ledničkový kompresor na dofoukání paddelboardu na jedničku, už jsem přestal vozit pro sichr i tu originál velkou ruční pumpu. přidělanej na trvalo z venčí do boční kapsy rámu není dovnitř auta slyšet jak při jízdě cvaká vnitřek kompresoru o tu vnější nádobu.

veliká spokojenost, foukat to ručně bylo peklo a ty origo foukadla to je opravdu rachot, občas to v těch kempech někdo má a to je prdlání opravdu na celý kemp.
Celeron
Kontaktovat uživatele:

#56 Příspěvek od Celeron »

pepin píše: přidělanej na trvalo z venčí do boční kapsy rámu není dovnitř auta slyšet jak při jízdě cvaká vnitřek kompresoru o tu vnější nádobu.

Dávej bacha, aby se ti přílišným "cvakáním" po čase vevnitř nezlomila výtlaková trubička. Už jsem takovej kompresor viděl, běží ale žádnej tlak nedává.
pepin

#57 Příspěvek od pepin »

Celeron píše:Dávej bacha, aby se ti přílišným "cvakáním" po čase vevnitř nezlomila výtlaková trubička. Už jsem takovej kompresor viděl, běží ale žádnej tlak nedává.

Diky za info. To me nenapadlo. Ja teda nevim. Jestli tam ty vnitrnosti pri jizde litaj. Ale kdykoli jsem v aute prevazel lednicku. Nebo lednickovy kompresor tak to obcas cvakalo. Tak predpokladam ze tady ten si obcas taky cvaka. Prave i proto jsem ho kdyz to slo dal zvenci do prahu.jinak pomalu uz mi zacina byt mala i ta dodavka.
JardaRůžička

#58 Příspěvek od JardaRůžička »

Samotný kompresor je uvnitř té bandasky zavěšený na pružinách kvůli nepřenášení jeho vibrací ven. Ty ale nejsou - kromě rozběhu - nijak významné. Ty opačné, zvenčí dovnitř při dopravě, budou významně větší a podle toho se kompresor uvnitř na svých pružinách bambelá.
Odpovědět

Zpět na „Smetiště“