Shorty píše:Víš co. Ono je to i o tom, s čím lítáš. Pokud bych lítal s Betou a velkou baterkou, budu lítat cca 20 min. A to většinou přistanu dřív protože se mi zdá, že už jsem si polítal dost.
Ovšem, když letím s Delfínem, kde letím část na 1/2 - 3/4 plynu a mezi tím pár obratů na plnej plyn, poletím s menší rezervou na přistání cca 5 min. Pokud bych nechával ,,tvojí" rezervu a k tomu bez poměru, letěl bych tak 2-2,5 min. Takže bych vlastně odstartoval, obletěl letiště a šel na přistání. Během letu mi tel. hlásí pokles na 3,6 V při plným plynu. A podle poměrovýho času po těch 5 min mám po přistání a odpočinutí tak 3,8-3,7 V, což je ta rezerva. Mohl bych to ještě chvíli možná dojit, ale nerad lítám na doraz.
A teď mi řekni jak bys s normálníma stopkama určil, jak dlouho letět, když každej let má jiný letový fáze. Jednou víc pod plynem, jednou pomalu.
Předem - napsal jsem
můj názor na poměrové stopky. Někdo si na základě zkušeností dokáže dle způsobu letu čas korigovat, někdo použije poměrové stopky, někdo údaje z telemetrie.
Pokud by to bylo drahý dmychadlo, tak s telemetrií, měření spotřeby, pokud nějaká houba tak klidně na stopky. Po pár letech bych nějaký rozumný čas dosáhl. U Speedfire (hotliner F5B) mám motorový čas cca 2 min, létá se buď plný plyn nebo bez plynu, takže se to dá stopkama v pohodě zvládnout (mám tam telemetrický regulátor, ale jeho údaje mepoužívám). U jedné heliny mám telemetrii - létám na spotřebu, u druhé létám na stopky. Akrobaty létám na stopky, pokud hodně blbnu, tak si zkracuji čas, pokud trénuji sestavu, tak tam je to skoro přesně stejný každý let. Spalováky létám na čas.
MC-20HOTT,DS-16,X10S,14SG,S-trino MkII,SpeedFire, Extra 102",MiniCorado,LOGO550SE,Goblin570