NumberOne DLG 600 (H)
-
TomHlavinka
Re: NumberOne DLG 600 (H)
Křídla mám obroušené a slepené do vzepětí. Rozdíl váhy je 2g (15 a 17g) ve prospěch toho s diagonály. Kostry teď přijdou prolakovat řídkým zapoňákem a přebrousit. Křídlo je již stavěno s geometrickým zkroucením. Na uších jsou negativy 2mm na pravém středu je pozitiv 1mm. Model krouží doprava a pozitiv je tam kvůli tomu, aby při hodu šel v levé zatáčce nahoru a při kroužení nepřecházel do šturcky. Éra s menším pozitivem pak musí kroužit roztaženější kruhy. Toto je však často výhodou. Stará dobrá Teorie velkých kruhů
-
naši letci
Dobrý den přeju, kdyby to bylo možné, tak bych objednal dvě stavebnice a dva časovače. Děkuju. K.
-
TomHlavinka
Tyto věci kdyžtak do SZ ať to tady neplníme
-
TomHlavinka
Žebra jsem ještě trochu vytunil uhlíkovýma páskama 1x0,11, přidalo to necelý gram, na krut je to zase o něco lepší, ale není to tak tuhé jako konstrukce s Dboxem. Pásky jsou lepené středním sekunďákem a pomocí lepící pásky.
Naposledy upravil(a) TomHlavinka dne stř 24.02.2021 21:47, celkem upraveno 1 x.
To je paráda!
Tuhost v krutu bych řešil až na potaženém křídle.
Malá poznámka k porování hmotnosti: bylo by zajímavé zvážit nejprve polotovary křídla (náběžka, odtokovka, koncové oblouky atd. A pak porovnat výslednou hmotnost se vstupními daty
Mirek
Tuhost v krutu bych řešil až na potaženém křídle.
Malá poznámka k porování hmotnosti: bylo by zajímavé zvážit nejprve polotovary křídla (náběžka, odtokovka, koncové oblouky atd. A pak porovnat výslednou hmotnost se vstupními daty
Mirek
-
TomHlavinka
Ano to by bylo nejlepší pro porovnání, ale já to zas tak moc neřeším. Klasicky házené bylo dobré kdysi dělat co nejlehčí, ale dnes u kruhového hodu si tím jistý nejsem. Zkušenost je taková, že ty těžší mi lítají lépe.
-
TomHlavinka
Mám dva vzorky super ocasních trubek. Jsou kónické 5mm na 3mm, vyrobené ze skla a HM uhlíku. Hmotnost při délce 530mm je 3g. Pulstruze je asi o 1,5g těžší a není tak tuhá, lítali jsme s ní doteď a funguje taky dobře, kdo však háže na „plný plyn“ tomu přidá tuhý ocas pár metrů výšky navíc.
-
TomHlavinka
První "várka" časovačů byla rozebraná vcelku rychle. Objednal jsem tedy další strojky a o víkendu vyzkouším desky pálit laserem. Tloušťka je asi 0,2mm, snad to půjde.
-
TomHlavinka
Spoje panelů a místo okolo kolíku je potřeba přelaminovat buď tenkým sklem nebo uhlíkem. Já použil odstřižky biaxiálu 28g/dm2. Netvaruje se to úplně ideálně (zvláště ve spoji střed a ucho), ale je to o dost pevnějí než sklo. Já si na dvě hodinky pomohl vakuem. Pro né moc výkonné vrhače asi bude stačit i pásek vliesu nebo mikalenty.
-
Jirka Schifi Zatec
Ahoj Tome a dalsi hazedlari, moc pekna kridla a ten uhlik je tam opravdu potreba, v nouzi nebo v pripade kdo nema uhlik. tkaninu tak lze pouzit i sklo, prouzky z liesu a ruzna zpevneni v lomeni a kor na strane za ktere se to hazi tak tam Vlies fakt nestaci, mnohokrat vyzkouseno a casem to prdne, jak rikam ke konci to ma hroznou prdu a vetsinou to praskne kdy to nejmin cekas na zavodech. Jednou se to kamarad pokousel vyfotit a to je profifotograf a byla tam jen barevna cmouha, Ahoj Jirka Sifi.
-
TomHlavinka
ve stavebnici je kousek skelné tkaniny Interglas 24,5g/dm2.
- sharkmouth
...tuhý ocas přidá pár metrů výšky navíc. Jak jsi to myslel??
Jinak moc pěkný éra!
Jinak moc pěkný éra!
No ty kráso já už se těším
hned jak dorazí to špecielní lepidlo tak se na to vrhnu výžezy jsou fajne
, ještě musím skočit do dílny v DDM tam mám ( nebo bych měl mít ) nějaké ty cheepa
MK Katoda Sokolov :-)
-
TomHlavinka
konečně dorazila aku, tak můžu pohnout s trupem. RC deter je od FFelectronic. Používám to na F1A, F1E a A3 a tak poslouží i zde na házedle. Servo je od Pelikána, typ GO02. Nabíjení akumulátoru a zapínání se řeší zasunutím přijímače do 5pin konektoru, okýnkem na boku hlavice. Celý systém váží něco přes 5g.
ty bláho tome ty jsi samá vychytávka. Ostatně díky tobě jsem se naučil dost nových věcí. Akorát nechápu kde pořád takové věci sháníš třeba jako RC Deter. Teď koukám po nějakém tom uhlíku. Mám doma jen 125g a to už bude asi moc.
MK Katoda Sokolov :-)