Bacha na lupu
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
- Celeron
- Kontaktovat uživatele:
Bacha na lupu
Dávejte bacha na stojánkovou lupu https://aukro.cz/stolni-lupa-s-podstavcem-110mm-napajeni-3xlr54-bifokalni-nova-6978721865? Teda ten starší model bez přisvícení. Nechal jsem ji dopoledne stát na stole a při příchodu po obědě v dílně smrádek. Jak je nízký ale už docela silný slunko, tak mám na krycím vinulu na stole vypálenej škvarek 12 x 15 mm. Prostě nahodilá vhodná konstalace dráhy slunce přes okno do lupy a desky stolu.
-
HONZIK 22
Re: Bacha na lupu
No nazdar. To nemuselo dopadnout vubec dobře.
No jo! Takhle se přes rozbité láhve (skleněné) od pití podpaluji lesy, suchá tráva na strništi apod. Tak sis v praxi vyzkoušel, že to fakt funguje. Ale samozřejmě jako upozornění dobrý počin a určitě si pak mnozí dají (třeba) víc pozor, než to nechají jen tak na stole v dílně.
Hitec Aurora 9X
Na toto téma jsem viděl před mnoha lety detektivku (nastražená lupa v jakémsi praku, který lupu po přepálení úchytu vystřelil pryč, aby zametl stopy). Od té doby mám lupu v šuplíku, položenou na podložce, mimo okno nebo tak něco. 
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka)
prikrylm píše:Na toto téma jsem viděl před mnoha lety detektivku (nastražená lupa v jakémsi praku, který lupu po přepálení úchytu vystřelil pryč, aby zametl stopy). Od té doby mám lupu v šuplíku, položenou na podložce, mimo okno nebo tak něco.
Další bylo v povídce (snad v některé kapse od Čapka), že kdosi vyhořel v konkrétním datu poté co před časem vyhodil nějakého čeledína. Ten ale měl astronomické sklony a na půdu do vikýře nainstaloval lupu v takovém postavení aby tu chalupu podpálila až nastane správné datum. Jak ale na ten den ukecal slunečné počasí už tam nebylo...
U lupy je to známé, tam si lidi dávaj pozor ale umí to i prohnuté kosmetické zrcátko a to mladé slečny v jejich pokojíkách fakt nenapadne
.
U nás už takhle kdysi papír zhnědnul a začal kouřit.
U nás už takhle kdysi papír zhnědnul a začal kouřit.
-
Chudži Mudži
No jo, jak už pravil klasik:
https://www.youtube.com/watch?v=AUdQR9jhQ38
Návod jak vložit video do příspěvku na RCMANIA.cz
https://www.youtube.com/watch?v=AUdQR9jhQ38
Návod jak vložit video do příspěvku na RCMANIA.cz
- Celeron
- Kontaktovat uživatele:
Nojo, mohla být mimořádka. A to na tu lupu mám takovej textilní futrál, co k tomu byl dodanej. Prostě jsem opravoval nějakou pidielektroniku a odešel na oběd že budu odpoledne pokračovat. Jindy ji uklízím do poličky až u stropu, kam slunce nemůže.