Bacha na lupu

Pokud máte chuť jen tak tlachat, tak tady je to správné místo... také sem budou admini přesouvat věci, které podle jejich názoru jinam nepatří.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Celeron
Kontaktovat uživatele:

Bacha na lupu

#1 Příspěvek od Celeron »

Dávejte bacha na stojánkovou lupu https://aukro.cz/stolni-lupa-s-podstavcem-110mm-napajeni-3xlr54-bifokalni-nova-6978721865? Teda ten starší model bez přisvícení. Nechal jsem ji dopoledne stát na stole a při příchodu po obědě v dílně smrádek. Jak je nízký ale už docela silný slunko, tak mám na krycím vinulu na stole vypálenej škvarek 12 x 15 mm. Prostě nahodilá vhodná konstalace dráhy slunce přes okno do lupy a desky stolu.
HONZIK 22

Re: Bacha na lupu

#2 Příspěvek od HONZIK 22 »

No nazdar. To nemuselo dopadnout vubec dobře.
DAF
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od DAF »

No jo! Takhle se přes rozbité láhve (skleněné) od pití podpaluji lesy, suchá tráva na strništi apod. Tak sis v praxi vyzkoušel, že to fakt funguje. Ale samozřejmě jako upozornění dobrý počin a určitě si pak mnozí dají (třeba) víc pozor, než to nechají jen tak na stole v dílně.
Hitec Aurora 9X
prikrylm

#4 Příspěvek od prikrylm »

Na toto téma jsem viděl před mnoha lety detektivku (nastražená lupa v jakémsi praku, který lupu po přepálení úchytu vystřelil pryč, aby zametl stopy). Od té doby mám lupu v šuplíku, položenou na podložce, mimo okno nebo tak něco. :)
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka)
zdzd

#5 Příspěvek od zdzd »

prikrylm píše:Na toto téma jsem viděl před mnoha lety detektivku (nastražená lupa v jakémsi praku, který lupu po přepálení úchytu vystřelil pryč, aby zametl stopy). Od té doby mám lupu v šuplíku, položenou na podložce, mimo okno nebo tak něco. :)

Další bylo v povídce (snad v některé kapse od Čapka), že kdosi vyhořel v konkrétním datu poté co před časem vyhodil nějakého čeledína. Ten ale měl astronomické sklony a na půdu do vikýře nainstaloval lupu v takovém postavení aby tu chalupu podpálila až nastane správné datum. Jak ale na ten den ukecal slunečné počasí už tam nebylo...
dudaj

#6 Příspěvek od dudaj »

U lupy je to známé, tam si lidi dávaj pozor ale umí to i prohnuté kosmetické zrcátko a to mladé slečny v jejich pokojíkách fakt nenapadne :D .
U nás už takhle kdysi papír zhnědnul a začal kouřit.
Celeron
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Celeron »

Nojo, mohla být mimořádka. A to na tu lupu mám takovej textilní futrál, co k tomu byl dodanej. Prostě jsem opravoval nějakou pidielektroniku a odešel na oběd že budu odpoledne pokračovat. Jindy ji uklízím do poličky až u stropu, kam slunce nemůže.
Odpovědět

Zpět na „Smetiště“