Stejnosměrný regulátor schéma
Stejnosměrný regulátor schéma
Ahoj,
existuje někde nějaké schéma na jednoduchý obousměrný régl pro stejnosměrný motor? Neprozřetelně jsem slíbil vnoučatům lodičku a nechce se mi do toho cpát moc peněz. Motor bude něco jako speed 400, je to stejně velké, vykuchal jsem to z rozbité vrtačky... Díky.
existuje někde nějaké schéma na jednoduchý obousměrný régl pro stejnosměrný motor? Neprozřetelně jsem slíbil vnoučatům lodičku a nechce se mi do toho cpát moc peněz. Motor bude něco jako speed 400, je to stejně velké, vykuchal jsem to z rozbité vrtačky... Díky.
Re: stejnosměrný regulátor schéma
Teď otázka jestli to postavíš levnější než za nějaké 2-3 stovky co stojí v Číně. Do začátku sezóny by tu stihl připlout 
servo, vačka a dva mikrospínače na 10A. Akorát to nebude plynulá regulace, ale u lodičky by to nemuselo tolik vadit.
servo a dva prepinače najlacnejšia verzia, alebo https://www.dsys.cz/?id=2&katg=1&lang=cz
Futaba FC-16, Frsky Taranis +, Fun Cub, Easy star, Easy glider4, Filip600T, kopia Tourist elektro,
Jo, taky jsem už přemýšlel i nad něčím jako servo-reostat - přepínač... Něco jako ovladač k autodráze jen místo prstu to servo... Je to fakt ptákovina postavená ze zbytků. Plynulou regulaci to chce, je to 70 cm remorkérek...
Jde-li jen o ty peníze, tak tohle je ještě snad únosné: https://www.bel-shop.eu/obousmerny-regulator-or15a/ (nebo 10 A).
http://semos333.rajce.idnes.cz/
Jo, to vypadá rozumně, to do těch smradů ještě asi vrazím...
Dík za tip.
- TomasC
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Re: Stejnosměrný regulátor schéma
Nezapomněl bych ani na to, aby to chránilo akumulátor. Děti v tom ohledu nemají stejný pohled, jako lidi co to platí
.
Tam bude 6V Pb gelová baterie, ta by měla něco vydržet... 
- kitemonkee
frsky x7 & frsky xLite | telink toro & zohd orbit & hacker tomahawk.ng
úplně nejlevnější je servo s pákou, kus tištáku,tři kontakty, vpřed-stop-vzad, snad to kdysi bylo v Modeláři a já to měl v sovětském modelu lodičky Дельфин

-
Chudži Mudži
Mám v šuplíku nerozdělanou stavebnici reglu od Belu. Pokud chceš, pošlu ti ji za stovku poštovného.
To je 10A? To by mělo stačit...
@radimpro Možná by to chtělo zmínku o RC soupravě čím to budou řídit levná 2.4GHz nebo retro á la Mars
? 10 A bude stačit? Píšeš Plynulou regulaci, 70 cm remorkérek, 6V Pb, motor 400. Kolik ti vychází odhad váhy?
? 10 A bude stačit? Píšeš Plynulou regulaci, 70 cm remorkérek, 6V Pb, motor 400. Kolik ti vychází odhad váhy?
Naposledy upravil(a) guchar dne pát 05.03.2021 10:50, celkem upraveno 1 x.
Staré Spektrum DX6i. Má vykloktané všechno.. na lodičku dobrý, na elektrický dvacetinky na prd.