Rušení za letu
- sachssport
- Kontaktovat uživatele:
Rušení za letu
Čau lidi. Mám na Vás dotaz. Dnes jsem byl zkusit opět zalétnout Slipso a skončilo to pádem. Naštěstí řízeným tak bez vážnější újmy. Nicméně je to již po 3-tí za sebou a já nevím co s tím. Osazeno servy Power HD 1900MG, regulátor HK 40A, motor Turnigy 2836 2350kv. Při prvním záletu došlo k rušení, po stažení plynu se více méně dalo přistát. Vyměnil jsem Starý regl za nový HK 40A. Po druhé se opakovalo prakticky to samé-vyměnil jsem přijímač 35Mhz za jiný ve stejném pásmu. Dnes jsem vyrazil na místo kde jsem s 35Mhz neměl nikdy problém a opět to samé rušení-kmitání serv. Na zemi to vyvolat nedokážu. Mám 2.4Ghz tak ho chci zkusit ale moc tomu nevěřím. Mohl by být problém v servech případně motoru? Motor mám již dlouho ale nebyl s ním problém. Dík
Jirka
Re: Rušení za letu
No jestli litas na 35MHz tak toho rušení může být z více zdroju.
Nemáš u motoru volný šroubek podložku nebo někde nedochází ke klepání kovu o kov?
Ještě co máš za RX ? Kdž sem lítal 35MHz tak třeba JETI příjmače už nevím označení nejake (MPD bla bla) byly katastrofa. Nakonec sem většinu příjmaču vymenil za bazarove futaby a bylo po problemech
Nemáš u motoru volný šroubek podložku nebo někde nedochází ke klepání kovu o kov?
Ještě co máš za RX ? Kdž sem lítal 35MHz tak třeba JETI příjmače už nevím označení nejake (MPD bla bla) byly katastrofa. Nakonec sem většinu příjmaču vymenil za bazarove futaby a bylo po problemech
To vyhnije, a kdyz ne tak na to hodime SPcko(s.re pere)
Máš 2.4GHz, tak začni s tím. Tím docela spolehlivě zjistíš,jestli je to rušení,nebo vlastní problém elektroniky
Mě zlobilo to, že regl měl stabý 5V zdroj a při zátěži začal vypadávat přijímač na podpětí.
Vyřešil jsem to externím BEC.
Vyřešil jsem to externím BEC.
Lítám letadla a malé koptéry, občas přes FPV. Zatím jen bubliny.
- Celeron
- Kontaktovat uživatele:
HK-40 má lineární BEC 3A. Kolik tam máš serv Power HD 1900MG? Je to sice jen 1,5kg/cm ale víc než 3 ks bych si kvůli odběru nelajzl.
Jo a máš na servokabelu k reglu feritovej kroužek a kabel aspoň 2-3 x protaženej skrz? Na 35MHz mi Hitec bez kroužku taky cukal.
Jo a máš na servokabelu k reglu feritovej kroužek a kabel aspoň 2-3 x protaženej skrz? Na 35MHz mi Hitec bez kroužku taky cukal.
- sachssport
- Kontaktovat uživatele:
Volného tam nic nemám ale je fakt že bovden k VOP my vede trupem a anténa je kousek nad ním. Taky mám pocit že my to rušilo spíše když jsem letěl od nebo proti sobě. Zkusím ten přijímač vyměnit za 2.4ku a když nic, tak vyloučíme přijímač. Snad to přežije letadlo
. Serva mám 3 a kabel od serva kroužek má. Určitě s více než 3 závity. Možná kouknu ještě po jiném reglu. Nejaké doporučení? Dík
Jirka
Dokud jsem na 35Mhz používal stejnosměrné motory, tak žádný problém. Pak po přechodu na striďáky jsem měl úplně stejné problémy jako ty. Tak jsem změnil rc na 2,4 a byl klid. Použij 2,4G a budeš opět létat bez problémů.
Koli.
Koli.
- mior
- Kontaktovat uživatele:
Pred rokmi, keď sme používali RC súpravy na 40MHz, sme zažili niečo podobné ako ty - prejavy boli takmer identické - http://rcmodely.cevaro.sk/index.php?id= ... atorom-esc
Nehovorím, že dôvod bol ten istý, ako v tvojom prípade, ale fakt je, že sme sa poriadne a dlho trápili, kým sme na to prišli.
Nehovorím, že dôvod bol ten istý, ako v tvojom prípade, ale fakt je, že sme sa poriadne a dlho trápili, kým sme na to prišli.
Realistické RC modely - http://rcmodely.cevaro.sk
-
HONZIK 22
Toto bude ono, myslím , že to bude přesně tento důvod a příčina , kterou tazatel popisuje. Díky za Tvuj odkaz a cestu vedoucí k nápravě.
- sachssport
- Kontaktovat uživatele:
Super tip. Myslím že je to přesně můj problém. ,,no ten môj bol počúvny len do vzdialenosti asi 20-tich metrov. Potom, ak bežal motor (ale nie na plno), sa model začal divo a neovládateľne metať a skoro vždy sa to skončilo haváriou. Ak bol motor vypnutý, tak s riadením problém nebol,, . Stejně se chová Slipso. Dám vědět jak jsem dopadl. Díky
Jirka
Mal som podobný problém. Prijímač Futaba PCM 40 MHz, odlietaných v pohode cca 20 súťažných sezón a zrazu občasné rušenie a zo zapnutým motorom až po zem. Kontroloval som všetko a chyba nikde. Nakoniec som zistil, že anténa /u 40 MHz kus drôtu konkrétnej dĺžky/ je celá zoxydovaná, zelenej farby. Po výmene zrazu všetko v poriadku. A na záver ešte kuriozita. Mal som dva totožné prijímače a rozdiel v dĺžke antén bol cca 10 cm.
a co zkontrolovat krystaly, pokud to nemá syntezu........normálně jsem se lekl,že někdo reikarnoval vlákno deset let staré
nic ve zlém
- Celeron
- Kontaktovat uživatele:
charon píše: Mal som dva totožné prijímače a rozdiel v dĺžke antén bol cca 10 cm.
Pokud je to od výroby, tak v tom problém není, je to naladěný na konkrétní dýlku. Pokud jsi nějde o kousek přišel, je to horší, mohl by se rozladit vstup přijímače a snížit dosah.
Taky jsem řešil náhodný rušení na 35MHz. V průchodu krabičkou bylo zlomený v izolaci lícno antény. Podle toho jak se to v čoudovým motoráku chvělo tak se měnil ve zlomu kontakt a serva poskakovala. Ale jen pokud byl vysílač víc než asi 15 m daleko. Stačí za anténu zatáhnout proti krabičce přijímače a dosah zmizí úplně.