Udělal jsem jenom takový videjko při prvním zapnutí,jak to fachčí spojený s pc a pak pro porovnání se stařičkým osciloskopem. Je to dvoukanál a má to i generátor.
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=hd1xrugz0eQ[/youtube]
TomasC píše:Škoda, že nemá měření do 5V. Ale jen do 4V (a násobky). Těch 4,2V by se prostě hodilo![]()
TomasC píše:Přepne se to na rozsah 40V a v tu chvíli se údaj napětí jednoho článku změní z 4,153V na 4,15V.
Ale jsem rozhodnut srovnávat články na 4,150V místo 4,200V![]()
![]()
Prostě bych uvítal možnost měřit napětí jednoho článku lipol na tisíciny. Ale je to spíš chtění než reálná potřeba.
Zenair píše:Sakryš, že já jsem to četl. Teď zase budu muset utrácet, tohle nejde nechat jen tak
warhawk píše:Docela by me zajimalo, jak takova hracka za 100 Eur funguje.
prikrylm píše:No jak. Rozhodně to není profesionální nástroj. Uvnitř je jakýsi jednočip, dva ADC, co údajně zvládnou ten 1Gs/s a pár relátek, co přepínají vstupní děliče (slyšitelně přepínají). Tuším jsem s tím cosi zkoušel cosi kolem 20-30MHz a už ty výsledky nebyly úplně přesvědčivé. Velikost vyrovnávací paměti taky není nijak excelentní (tuším dvě obrazovky na každou stranu). Ale v momentě, kdy mi vlastně většinou stačil "zobrazovač" z jednočipu, tzn 200 kHz a +-10 bit sampl, tak tahle hračka za $100 je proti tomu zobrazovači úplná pohádka - umí TO měřit/zobrazovat rozličné věci typu kurzory na měření času, napětí, zobrazí to frekvenci, dva kanály pro vzájemné vztahy signálů jsou taky prima, dokáže TO zmrazit a uložit obrázek, takže se pak můžete zasmát, jak jsem sledoval podivné signály lezoucí z s.busu, když jsem zem osciloskopu připojil na PWM výstup přijímače, softwarově vidím třeba FFT, atd... pro nás amatéry, žejo. Navíc se celý přístroj výrazně zlevnil dotykovým displejem a eliminoval tak drahá točítka a tlačítka - protože, když mají být u takového zařízení mechanické prvky, tak ty levné tam nikdo nechce. A když se povede navrhnout vcelku použitelný nástroj a vyrobí se ve větších sériích, ceně TO taky prospěje.